Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
yeliz
Kıdemli Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1414
|
Konu: burun tıkanıklığı Gönderim Zamanı: 04 Eki 2008 Saat 13:53 |
hocam merhabalr. oğlum bayramdan beri burun tıkanıklığıyla savaşıyor ayrıca alttan çok gazı var bu arada oğlum beş aylık. ayrıca çok huuzrsuz burnunda hırıltı var serum fizyolojik damlatıyorum. başka yapabileceğim bir şey var mı?
eşim ve annem sürekli üşüttüğü için böyle olduğunu söylüyor bense birinden mikrop aldığını söylüyorum ama dinletemiyorum bir de siz söyler miisniz? neden olur bu grip???
hocam bir de çok fazla elini ağzına götürüp parmak emiyordu bu yüzden emzik aldık emziğin bir zararı var mı nasıl kullanmalıyız ve nasıl emzik kullanmalıyız? bir de emzik alan bebek anneyi bırakır diyorlar oğlum zaten beni çok zor emiyor ama ben ısrrarla sadece anne sütü veriyorum sizce emzik beni bırakmasına neden olabilir mi*
çok oldu kusura bakmayın... 
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 120476
|
Gönderim Zamanı: 05 Eki 2008 Saat 15:36 |
Serum fizyolojik yapabileceğiniz tek şey. Hadi diyelim, üşüttü , ne yapacaklar?? Isıtacaklarmı? Dünyada bir tek Türkler "üşüterek " hasta olurlar. Ondan sonrada antibiyotik verirler. Neyi, neden niçin yaptıklarını bile bilmezler.
Bebeğiniz hem emzik emebilir, hem anne memesini almaya devam edebilir. Ayrıca 6. aydan sonra ayağınıda ağızına sokacak. Bakalım o zaman ne diyeceklr.
|
 |
burcu
Elmas Üye
Çınar'ın annesi, Forumun neşesi
Puanlar: 8112
|
Gönderim Zamanı: 05 Eki 2008 Saat 23:09 |
Kadir bey, geçmiş bayramınız kutlu olsun..
ben de uzun süredir emzikle ilgili birşeyler sormak istiyordum size.. benim oğlum 17 aylık. ve uyumak için 2 malzemesi var. emziği ve battaniyesi.. otura kalka kendi kendine uyuyor bunlarla.. ayrıca bu diş sıralarında ona destekmiş gibi geliyor emzik.. şu anda çıkmayan 5 tane dişi kaldı.. ancak sanırım 2 yaşından sonra emzik kullanması sakıncalı.. bunu nasıl bıraktırabilirim dersiniz.. yani emzik vermeyince bağırmaya başlayacak. ve onu bu şekilde bağırtmam ve ağlatmam doğru mu? yani işte ne biliyim nasıl bir yol izlemeliyim sizce???
teşekkürler..
|
 ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 06 Eki 2008 Saat 09:51 |
Sizin evde "örfi idare" mi var? Size ne, çocuk ne zaman isterse o zaman bırakır. Rahat bırakın çocuğu. Bu geçici bir devredir. Benim kızımında yastığı vardı, heryere onunla giderdik, bir müddet sonra bıraktı. Bunların dişlerle bir alakası yok..
2 yaşından sonra emzik kullanması sakıncalı lafı'da nereden çıktı. Bırakın emsin, vakti geldiğinde otomatikman bırakıyorlar. Sonra özleyeceksiniz... Emzikli resimlerine bakıp duracaksınız.
|
 |
burcu
Elmas Üye
Çınar'ın annesi, Forumun neşesi
Puanlar: 8112
|
Gönderim Zamanı: 06 Eki 2008 Saat 10:51 |
fakat bütün diş hekimleri emziğin bütün dişler çıktıktan sonra veya 2 yaşından sonra kullanılmamasını aksi taktirde diş ve damak yapısında problemler oluşturacağını söylüyor. benim sıkıntım da bu.. yoksa yastıkmış, bataniyeymiş sorun değil askere giderken bavuluna veya evlenirken çeyizine koyarım. o benim için hiç önemli değil
Düzenleyen burcu - 06 Eki 2008 Saat 11:47
|
 ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
 |
mine
Altın Üye
Puanlar: 3367
|
Gönderim Zamanı: 06 Eki 2008 Saat 11:11 |
kadir bey merhabalar
burun tıkanıklığına deniz suyu hakkında ne düşünüyorsunuz? marim..r marka deniz suyu kullanıyorum kızıma kızım 15 aylık prospektüsünde bebekler kullanabilir diyor ama sizinde görüşünüzü almak istedim
birde emzik konusunda 2 yaşından sonra zeka geriliği yapıyor demişti doktorumuz kızımın emziği bırakmasını istiyor doğru mudur acaba?
şimdiden teşekkürler
Düzenleyen mine - 06 Eki 2008 Saat 11:14
|
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 06 Eki 2008 Saat 11:51 |
Diş, damak yapısı tamami ile genetiktir. Emzikle, parmakla şekil değiştirmez. Eğer öyle olsa idi ortodontik protezlerin çelikten yapılmasına gerek kalmazdı. O çelik protezler bile ne kadar zaman da 1-2mm. oynatabiliyor, hesab edin. Dişcilerin söyledikleri laf, tamamen moda olduğu için, bilinçsizce söylenen talihsiz bir laftır.
Emzik emerken çocuk ağız içinde vakum oluşturur. Aynı mekanizma anne memesi emerkende kullanılır. Ayrıca ağız yapısı yaş ilerledikçe daha mukavim hale gelir.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 06 Eki 2008 Saat 11:54 |
Ne marka olursa olsun, hepsi serum fizyolojik işlevi görür. Rahatlıkla kullanabilirsiniz. Damlamı, spray mi? O da çocuğun tercihine kalmış birşeydir.
Emzik 2 yaşından sonra "zeka geriliği " yapıyor lafı, biraz şaçmalamanın ileri durumu.. Vah vah, ne günlere kaldık...
|
 |