09 Eylül 2008 Salı
zeloş'tan karnıyarık
patlıcanlar alacalı soyulur daha sonra içlerinde resımde goruldugu gıbı bıraz alınır.
sonra bol yagda kızartılır ben biberi cok sevdıgımden bıberın karnıyarıgınıda yaparım gayet guzel olur.
iç malzemesının hazırlanmasına gelınce
göz kararı malzemeler: 400 gr kıyma et
6_7 patlıcan
ıkı orta boy kuru sogan
5_6 diş sarımsak
5_6 yesıl bıber
orta boy bır domates
bıraz sıvı yag bır corba kasıgından az salca
karabiber,pul bıber,tuz
bır tutam maydanoz
yapılışı: et tencereye bırakılır suyunu cekınce yag ılave edılır soganlar dogranır sarımsaklarda elımızde kucuk kucuk dogranır
salcasını içine özedıkten sonrada baharatları atılır bıberı domatesı dogranıp pişince maydanozu atılır ve altı kapatılır
salcasını içine özedıkten sonrada baharatları atılır bıberı domatesı dogranıp pişince maydanozu atılır ve altı kapatılır
fırına surmeden öncede salcalı su yapar tepsıye dokerım o sekılde guzelce pişer fırınımda
afıyet olsun
pişmiş hali burada