Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - HİPERAKTİVİTE
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumHİPERAKTİVİTE

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ALPELLA Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 12040
Mesajın Direkt Linki Konu: HİPERAKTİVİTE
    Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2008 Saat 12:04
Sn. Kadir bey,

Sizi çocuk  hastalıkları uzmanı olarak tanıyordum ama forumun ana sayfasında mongolizm ile ilgili yazınızı okudum. Acaba dedim hiperaktivite ile ilgili bana yardımcı olabilir misiniz eğer öyle ise size sormak istediğim bazı şeyler var ?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119694
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2008 Saat 12:38
Çocuğunuz "Hiperaktif" mi? yoksa "Aktif" mi? Maalesef bu ayırım bazan iyi yapılmıyor ve çocuk yanlış yere damgalanıyor.Hiperaktif teşhisini en iyi yuva öğretmenleri koyuyor.Eğer evde hiperaktif, yuva da efendi ise, sizinki yaramazın teki, sizi parmağında oynuyor demektir.
Yukarı Dön
ALPELLA Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 12040
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2008 Saat 13:16
Hayır Kadir bey benimki Hiperaktif

Ben aslında 3 yaşında farkettim çok hareketli, sabırsız, göz temasından kaçınan, sık sık lafa giren , sinirli bir çocuktu. Ozamandan bu zamana İstanbuldaki hemen hemen tüm psikiyatristlere götürdüm. Mücahit Öztürkten tutun, Şişli Etfal de çocuk psikiyatrsitine, Tanı eğitim merkezinden tutun Boem e Pedam dan tutun daha bir çok psikiyatriste götürdüm Özeller maalesef tüketiyor insanı maddi anlamda Confused Hepsinde hiperaktif teşhisi kondu mmalesef okula başladıgında sorunlarımız arttı çocuk dışlandı arkadaşları tarafından, öğretmeni tarafından sevilmedi, veliler tarafından şikayet edildi her veli toplantısından ağlayarak ayrıldığımı bilirim. 2 sene içinde 2 okul 3 öğretmen değiştirdik. Leventte pilot bir okula kayıt ettirmiştim olmadı en sonunda evdekiler takip edebilir en azından diye mahallemizdeki okula kayıt aldırdım bu sene 4. sınıfa geçti Çapada artık tedavi görüyor ilaç etkili notları dikkat dağınıklığı olduğu için düşüktü inanılmaz yükseldi davranışları kontrol altında ama bu seferde iştahsız ve zaman zaman baş ağrıları oluyor. Bense mecbur olduğum ve onun dışlanmasını istemediğim ve geleceği parlak olsun okusun diye veriyorum ilacı. Ama bir yandan annelik duygum bastırıyor üzülüyorum. CryCryCry  Okullar kapandıgından bu zaman hiç ilaç vermedim 1 haftadır başladım vücudu alışsın diye Concerta 36 mg. kullanıyoruz. Yaşıtlarına göre boyu güzel gelişimi iyi ama ilaçtan dolayı yememesi beni üzüyor. Bu zamana kadar yazılan tüm kitapları, makaleleri kudum , ezberledim Daha kendime katacak bir şey bulamıyorum.

Bu konu ile ilgili bana ne önerirsiniz?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119694
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2008 Saat 14:19
Evet, hiperaktif çocuk aynen anlattığınız gibidir.Concerta, eskiden kullanılan Ritalin in gelişmiş şeklidir.Maalesef bu hastalıkla ilgili eğitim almış öğretmen çok az. Sabırlı olmanızı tavsiye ederim, yememesi önemli değil, aç kalmaz.İlaca devam.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 19 Ağu 2008 Saat 16:06
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.