merhaba arkadaşlar sizlerle bizim evde en çok yenen ve sevilen bu tarifi paylaşmak istedim
yarım kilo kuzu etini kuş başı doğruyoruz bir tencerede azıcık yağ ile kavuruyoruz
etler yumuşayınca 3-4 tane soğanı yarım ay şeklinde doğruyoruz 6-7 tane sivri biberle birlikte etlerin üzerine ilave edip kavurmaya devam ediyoruz
soğanlar iyice öldükten sonra yemeğin salçasını tuzunu baharatını ve üzerini geçecek kadar suyu ekleyip 5 dk. kadar kaynatıyoruz
servis tabağına bayat ekmek doğruyoruz istediğimiz kadar yemeğin suyundan azıcık ekmeklerin üzerine döküp ıslatıyoruz çok dökmeyin yoksa ekmekler hamur oluyor etlerimizide üzrine koyup afiyetle yiyoruz
bildiğimiz et sote aslında yemeğin özelliği soğanının mümkün olduğunca çok olması 4 kişi rahat doyuyor bu ölçülerle bayat ekmeklerimizi değerlendirmiş oluyoruz
afiyet olsun
Düzenleyen mine - 27 Haz 2008 Saat 10:31