Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - derin dondurucudaki sütler
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuderin dondurucudaki sütler

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 7>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
devrimtipi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 48
Mesajın Direkt Linki Konu: derin dondurucudaki sütler
    Gönderim Zamanı: 20 Mar 2008 Saat 10:56
Arkadaşlar merhaba,

Doğumdan sonraki ilk 4 ay sütüm fazla olduğu için sağıp derindondurucuda saklamıştım. 6. aydan sonra muhallebiye eklemek için çözdürdüğümde kokusunun farklı olduğunu fark ettim. Metalik bir kokusu vardı, gerçi Kuzey yadırgamadı tadını. Tadına da baktım Dead gerçekten metalik bir tadı vardı. Sizce bu normal mi. Farklı şekillerde çözdürdüm, oda ısısında ya da dolapta, hep aynı koku ve tat.

Kuzey biberon kullanmadığı için içmiyor o sütleri, kaşıkla da azıcık içiyor. Muhallebi de yemiyor. Nasıl kullanabilirim bilmiyorum. Acıyorum emeklerime ve sütüme. "anne sütü ile yoğurt" yapanınız var mı? Benal hanım forumlardan birinde "yapılabilir" demiş, denedim olmadı. Bir fikri olan var mı?

Teşekkürler.
Devrim

Düzenleyen devrimtipi - 20 Mar 2008 Saat 10:57
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Puanlar: 7922
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mar 2008 Saat 23:30
ben de sütümü attım dondurucuya.. farklı koku sezmedim ama oluyormuş diye okudum.. yoğurt yapmayı da hiç denemedim.. çıkardığın bir poşeti azar azar tüm gün içerisinde yediği şeylerin içine koysan o0lmaz mı?
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mar 2008 Saat 02:00
Canım sana bir yazı buldum. Ama bence sütü muhallebi şeklinde vermek yerine içirsen sanki daha iyi mi olur diye düşünüyorum. Eğer aşağıdakileri zaten uyguluyorsan da farklı koku seni rahatsız etmesin bence. Ama saklama koşulları gerçekten önemli. Elektrikler sürekli gidip geliyorsa çözülmüş olabilir diye düşündüm ama sorun yoksa atma kullan derim.
Sevgiler.
Anne sütünün saklanması

-Sağdığınız sütü dondurmadan 72 saat ve dondurulmuş sütü erittikten sonra 24 saat buzdolabında (+1 ile +4 oC arasında) saklayabilirsiniz.
-Buzlukta (-7 ile -2 oC arasında) 3 haftaya kadar saklanabilir.
-Derin dondurucuda (-18 oC’nin altında) 6 aya kadar saklanabilir.

Donmuş sütü eritme

-Buzdolabında yavaş olarak eritiniz (100 cc sütün erimesi birkaç saat sürebilir).
-Sıcak suyun altında bir kap içinde daha hızlı olarak eritme de yapılabilir.
-Donmuş sütü oda sıcaklığında bekleterek eritmeyin.

Sütün ısıtılması
-Soğuk süt, akan ılık su altında veya bir biberon ısıtıcısında ısıtılabilir.
-Sütü fazla ısıtmayın. Sütün kesilmesine ve bazı proteinlerin hasar görmesine neden olabilir.
-Sütü eritmek veya ısıtmak için mikrodalga fırınların kullanılması önerilmemektedir.

Diğer önerilerimiz:

-Sütü 1 saatten fazla oda ısısında bırakmayın.
-1 saatten fazla oda ısısında bırakılmazsa ısıtılarak tekrar kullanılabilir. İkinci kullanımdan sonra kalan sütü atmalısınız.
-Eritilmiş sütü tekrar dondurmayın.
-Sütü buzdolabın kapağına koymayın.
-Sütler bir termos içinde buz ile birlikte taşınmalıdır.

Uzm. Dr. Alper SOYSAL

Düzenleyen duygu07 - 21 Mar 2008 Saat 02:01
Yukarı Dön
duygu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dedektifler Odası Başkanı :)

Puanlar: 7000
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mar 2008 Saat 09:27
Merhaba,

Ben de buna benzer birşey yaşadım. Dondurmuş olduğum sütü ılık su içerisizde benmari usulü ile ılıtıp oğluma verdim. Fakat içmedi. Biberonu açıp kokladım ve tuhaf bir koku geldiğini gördüm sütten. Üstelik steril süt poşeti kullanmıştım.  Birkaç defa daha denedim 1 saat içinde. Ama kesinlikle almadı... Ve ben üzüle üzüle lavaboya döktüm o sütü. Öyle 400-500 ml sütü atmak zorunda kaldım. CryCryCry Muhallebi şeklinde veremedim çünkü o zaman 4-5 aylık falandı.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mar 2008 Saat 11:06
Evet ben de yaklaşık 1 lt süt döktüm bu yüzden. bir umut içer diye çözdürüyorum ılık su içinde. Ama nafile içmiyor. Süt saklayacak arkadaşlara öneri: 60 ml lik porsiyonlar halinde saklayın bence. Ben 150 - 180 ml saklamıştım, çözdürünce hepsini kullanmak imkansız oldu. ancak 50 ml sini falan çorbaya muhallebiye koyabildim. gerisini attım mecburen :( daha da en az 30 poşet süt var. ne yapacağım bilmiyorum. Yardımcı olan herkese teşekkürler.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mar 2008 Saat 11:08
Orjinalini yazan: duygu07 duygu07 Yazdı:

Canım sana bir yazı buldum. Ama bence sütü muhallebi şeklinde vermek yerine içirsen sanki daha iyi mi olur diye düşünüyorum. Eğer aşağıdakileri zaten uyguluyorsan da farklı koku seni rahatsız etmesin bence. Ama saklama koşulları gerçekten önemli. Elektrikler sürekli gidip geliyorsa çözülmüş olabilir diye düşündüm ama sorun yoksa atma kullan derim.
Sevgiler.

yazı için teşekkürler gerçekten. ben ılık su içinde eritip, kullanmadığım kısmı hemen buzdolabına koyuyordum ve gün sonunda içilmediği için atıyordum. Sizce biberona alıştırmanın bir yolu var mı. sadece sütü biberondan içse yeter aslında. suyu falan bardaktan içiyor ama sütü reddediyor.
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mar 2008 Saat 11:44
Orjinalini yazan: devrimtipi devrimtipi Yazdı:

Orjinalini yazan: duygu07 duygu07 Yazdı:

Sevgiler.

yazı için teşekkürler gerçekten. ben ılık su içinde eritip, kullanmadığım kısmı hemen buzdolabına koyuyordum ve gün sonunda içilmediği için atıyordum. Sizce biberona alıştırmanın bir yolu var mı. sadece sütü biberondan içse yeter aslında. suyu falan bardaktan içiyor ama sütü reddediyor.
Riza ederim. Biberon olarak ben geniş ağızlı olanları kullanıyorum. O nedenle de kolay alıştı. Bir tane alıp denesen belki olur derim. Dar ağızlı olanları kabul etmemişti. Ama eğer geniş ağızlıları denedim olmadı diyorsan inan bazı arkadaşlarım da biberona alıştıramadı. Nedenini bilmiyorum canım.Unhappy
Yukarı Dön
melek uslu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1357
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Mar 2008 Saat 11:58
canım bende sütümü dondurdum kokusu ve tadı öyleydi yani kötü kokuyordu....Ama  normalmiş bende banal hanıma sormuştum  ...
Asya da biberonu asla kabul etmedi   sütlerimin birkısmını verdinm birkısmını bende kahvaltısında kullanıyorum ...
Asya tesadüfen suyu biberonla içmeye başladı bence bebekler kabul etmiyorsa zorlamanın anlamı yok suyu içiyor ama sütü kabul etmiyor biberonla ....
Ben kahvaltısını verdikten sonra  su yerine bardakla anne sütü de veriyorum öyle de  içiyor....
Farklı yollar denemekte fayda var mutlaka  kendi  tazında tepkiler veriyorlarTongue
Asya Liva
Yasam Kaynagim
Annemi ve anne olmayi anlama sebebim ben
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 7>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.