Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Hamilelik Öncesi Dönem
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hamilelik Düşünenlere Tavsiyeler
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuHamilelik Düşünenlere Tavsiyeler

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 6>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
humeyra Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2463
Mesajın Direkt Linki Konu: Hamilelik Düşünenlere Tavsiyeler
    Gönderim Zamanı: 25 May 2007 Saat 12:56
GEBELİK ÖNCESİNDE 12 ÖNEMLİ TAVSİYE…

Daha kolay gebe kalabilmek, daha sağlıklı hamilelik geçirmek ve sonunda daha sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek için, ve ayrıca doğum sonrasında daha kolay kendine gelebilmek için hamile kalmadan en az üç ay önce hem fizik hem de beslenme açısından vücudunuzu hazırlamak önemlidir. Eşler için attıkları her adımda bilgili olmak ve karar verme yetisine sahip olabilmek gereklidir. Bu da ne yapmak veya ne yapmamak gerekir sorusunu gündeme getirir. Beslenme ve fiziksel sağlık konusunda bilimsel öneriler nelerdir.?

Doğru karar verebilmeniz için aşağıda belirtilen oniki öneriye uymaya çalışın ;

1- Gebelik arzu eden eşler ; öncelikle birlikte,mutlaka bir kadın doğumcuya giderek neler yapmanız gerektiği konusunda bilgi alın,önerilen testleri yaptırın

2- Ane adayları ,gebelik boyunca dişlerinizle ilgili problemlerin size ek bir yük getirmesini istemiyorsanız mutlaka diş hekimine kontrole gidin

3- Eğer gebelik öncesinde kilonuz normal sınırlara olursa gebelik boyunca daha az problem yaşar,doğum sonrasında da eski formunuza daha çabuk dönersiniz

4- Dengeli beslenmeye dikkat edin,tek yönlü beslenmeden kaçının,bol su için

5- Doktor önerisi olmadan hiç bir ilaç ya da madde kullanmayın

6- Doğum defektlerini önlemek için, B vitamini ve folik asid alınması çok önemlidir.Prenatal destekleyici ürünler, ekmek, makarna, tahıllar, kuru fasulya/mercimek, kuşkonmaz, buğday to humları, sebzeler ve portakal suyu bu açıdan iyi bir kaynaktır. Ama bunlar gereken miktar için yeterli değildir,doktorunuzun da tavsiyesi doğrultusunda gebelik öncesi 3 ay folik asit kullanmak doğru olacaktır

7- Eğer kansızlık ( anemi ) varsa gebe kalmadan once düzeltilmesi için gereken tedaviyi doktorunuzdan isteyin.Çünkü gebelik sırasında demir açığınız daha da artabileceği için kansızlığınız daha da derinleşebilir.

8- Kahve içmeyin,eğer çok içiyorsanız ve bırakamıyorsanız en azından mümkün olduğunca azaltın

9- Her iki eş alkol ve sigaradan uzak kalmalılar. Annenin sigara ya da alkol kullanması bebekte ağırı hasarlara yol açabilirken babanın kullanması sperm kalitesini etkileyebilir.

10- Bulunduğunuz ortamlardan emin olun ve zarar verecek kimyasallar, kurşun,civa gibi maddelerden uzak kalın. Radyasyona maruz kalmayın.

11- Evcil hayvan besliyorsanız onların bütün aşılarının tamam olmasını sağlayın, sağlıklı beslenmelerine dikkat edin ve de çiğ et kesinlikle yedirmeyin.

12- Mutlaka düzenli olarak egzersiz yapmaya gayret edin.Bu alışkanlık hem gebelik boyunca hem doğumda hem de doğum sonrasında çok işinize yarayacaktır.

alıntı

Düzenleyen humeyra - 25 May 2007 Saat 12:56

A-N-I-L 27.09.2005
Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Puanlar: 70718
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 May 2007 Saat 14:38
hamileler icin guzel yazi

Yukarı Dön
duygu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dedektifler Odası Başkanı :)

Puanlar: 7000
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 May 2007 Saat 19:25
Spor yapın, kolay doğurun :)
Yukarı Dön
duru Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

"Yiğit ve Efe'nin Annesi"

Puanlar: 2222
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 May 2007 Saat 23:54
Orjinalini yazan: egemen egemen Yazdı:

Spor yapın, kolay doğurun :)

valla doğru.yüzmek ve yürüyüş en iyisi

Yukarı Dön
sevda Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 181
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 May 2007 Saat 00:29
bencede bide yoga ben yapamadım siz yapın bulamamıştım burada gidecek yer.
Yukarı Dön
duygu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dedektifler Odası Başkanı :)

Puanlar: 7000
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 May 2007 Saat 12:07

Ben yoga yapamadım yoğun iş programım nedeniyle ama çok koşturdum 9 ay. Düzenli yürüyüşümü yaptım. Her akşam yaz kış demeden kendimi parka attım :) Yaz sezonunda bol bol yüzdüm. Her hafta sonu denize girdim. Doğumum da gerçekten umduğumdan kolay oldu. Doktorum hareketli olmam nedeniyle olduğunu söyledi. Hamile bayanlar! Oturmak yok Big%20smile 

Yukarı Dön
emira Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 7
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Tem 2007 Saat 22:39

mesajımı aldınız umarım.allah bağışlasın 2 çocugunuz var demek.inşallah benimde olur çok istiyorum.

hamile kalmak istiyorum
Yukarı Dön
nilay Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

"Maviboncuk'un Annesi..."

Puanlar: 10157
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Tem 2007 Saat 23:16
olur inşallah...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 6>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.