Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - H3N2
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

H3N2

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Glsrnglmzz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 148
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Glsrnglmzz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: H3N2
    Gönderim Zamanı: 4 Saat 58 Dakika önce Saat 10:53
Hocam yeni bir virüs görülmeye başlanmış H3N2 nedir bu hocam bir sıkıntı var mı öğrenmek istedim çok ağır falan diyorlar geçirmeye başlayanlar haberler her yer bu virüsü veriyor hocam

Bir de hocam bir instgram doktoru çilek dil döküntü diye bunu paylaşmış bu cilek dil degil dimi 

Teşekkür ederim şimdiden 

Düzenleyen Glsrnglmzz - 4 Saat 57 Dakika önce Saat 10:54
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120222
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 4 Saat 47 Dakika önce Saat 11:04
Kızıl ve her türlü Streptokok enfeksiyonlarında; dilde ÖNCE; "beyaz çilek" manzarası" oluşur. Beyaz zemin
 üzerinde kırmızı noktalar vardır ve beraberinde çok pis bir ağız kokusu vardır.
Ağız kokusu yoksa, bu manzara şüphelidir. 
Sonradan "kırmızı çilek" manzarası oluşur. Kırmızı zemin üstünde beyaz noktalar görülür. 
Kızıl dahil, BÜTÜN Streptokok enfeksiyonları, her türlü penisilin ve Ampisilin türevi antibiyotik kullanımında,
ilk dozdan 12 saat sonra tamamen iyileşirler. Eğer iyileşme olmadı ise, teşhis yanlıştır.
Türkiye'de son 2-3 seneden beri "Strep-A Testleri" güvenirliklerini kaybettiler. 
O yüzden mutlaka benim anlattığım belirtiler ile kendiniz teşhisi koyun. 
H3N2 virüsü:
1995-1996 yılında ilk Grip aşısı çıktığında, 
A/Johannesburg/33/94 (H3N3) virüsü vardı. 
Ertesi sene, 1996-1997 aşısı içinde ise; 
A/Wuhan/359/95 (H3N2) virüsü var bu tarihlerden beride, H3N2 virüsü HER SENE salgın yapıyor. Yani, 
İlk defa çıkmış bir virüs değildir. Fakat, nerede ise her sene şekil değiştirir ve o yüzden her sene yeni aşı
 olmanız gerekir. 
Bu sene:
A/Croatia/10136RV/2023 (H3N2) virüsü çıktı.
Aynı 1995'den beri var olan virüs ama şekli değişik.
Her sene ne kadar hastalık yapıyorsa, aynısını yapar.
2009-2010 kışında görülen; "Domuz Gribi":
A/California/7 2009 (H1N1) virüsü idi.
Sonuç!!!  Panik yapılacak bir durum yoktur!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 4 Saat 35 Dakika önce Saat 11:16
Yukarı Dön
Glsrnglmzz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 148
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Glsrnglmzz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 4 Saat 18 Dakika önce Saat 11:33
Başımızdan eksik olmayın hocam bilgilendirmeniz için teşekkür ederim kreşe giden abiyle 20 aylık kücük kardeş 3 ümüz biz bu virüsü cok gecirmişizdir o zaman… sayenizde bu yıl cok iyiyiz hocam dediginiz gibi ilk 2 yıl cok zorluk cektik kreşle ama bu yıl 20 aylık olanda süper hocam siz demiştimiz mikrop koleksiyonunu tamamlayacak abiden daha iyi olacak sonra okulda diye galiba tamamladik d vitaminlerimizi de aldık hepimiz 1 ampul bu kış harikayız hocam kreştekilerin hepsi kusmadan serum yediler bir arkadası 21 tane serum yemiş hocam ishal kusma hastanede biz kardeşiyle süperiz hocam cok okuyorum sizi ikisinde de 0 ilaçla hafif burun tıkanıklarıyla devam ediyoruz çok sağolun bize her anımızda yazan elleriniz dert görmesin iyi ki varsınız Allah şu sistemde bizi hastanelere zaten düşürmesin hocam korku salmaktan baska bişey yok ben hastahaneye gitmiyorum deyince bize tuhaf bakıyorlar ilaç iki cocugumda hic kullanmadim deyince yuhluyo gibi bakıyorlar bal limon ılık çay her gün okulda cold mix ılık buharlı duş biz böyle iyiyiz hocam sayenizde  çok sağolun🙏🏻

Düzenleyen Glsrnglmzz - 4 Saat 14 Dakika önce Saat 11:37
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.