|
Farenjit ve sinüzit tedavisi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
mutlu ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10 Tem 2020 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 194 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 4 Saat 60 Dakika önce Saat 05:01 |
Hocam merhabalar, hafif ateş, aşırı ses kısıklığı burun tikanikligi, geniz akıntısı, boğazda aşırı ağrı, kulak göz baş ağrısı birde sanki boğazımda iltihap var onu yutuyorum oda mide bulantısı yapıyor gibi şikayetlerle doktora gittim. Farenjit ve sinüzit dedi. Macrol 500 mg, aferin sinüs, muconex c, emedur yazdı. Ama size sormadan kullanmadım tabiki, dilimde biraz pas ve beyazlık var sanki boğazıma ışıkla bakıyorum, kızarıklık ve beyazlık var biraz ateş hiç kalmadı. Sormak istediklerim 1-temizlik yaparken kimyasala maruz kalmıştım, hatta boğazımın o anda yandığını hatırlıyorum hemen gecesinde bu belirtiler çıktı. Eğer kimyasal tetiklediyse virüs müdür yoksa bakteri mi olur, 2-daha önce her doktora gittiğimizde antibiyotik yazdılar ama ben sizi okuyarak belirtilerimi yorumladım ve kullanmadım hiç, eğer belirtilerimi yanlış yorumlayıp kullanmam gereken bir durumda antibiyotik kullanmadan iyi olduysam bunun bünyeye yani iç organlara olumsuz etkisi olur mu. 3-şimdi kendimi yokluyorum, kulak ağrım var, burun akıntısı var, ağızda koku var, iltihap yutuyorum sanki, ateş yok , halsizlik var, vücut ağrım halsizlik var, sesim biraz daha açıldı ama boğaz ağrım var iltihap yutuyorum sanki diye antibiyotik kullanmam gerekiyor mu. Bu ilaçları kullanmalı mıyım, çok teşekkür ederim.
Düzenleyen mutlu - 4 Saat 49 Dakika önce Saat 05:12 |
|
![]() |
|
mutlu ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10 Tem 2020 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 194 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
https://hizliresim.com/8psm84y hocam dilim bu şekilde
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 119235 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Kesin olan; Antibiyotik gerekmediğidir....Sakın verilen ilaçların hiçbirini kullanmayın.
Viral olabilir mi? Olabilir. Kimyasal tahriş olabilir mi? O da olabilir. İyi tarafı; her 2 duruymda da yapılacaklar aynıdır! Ara ara sıcak buhar, ColdMix ve (öksürük olursa) Limonlu bal 2- Olmaz.. a) Bir tek Çocukluk çağında Streptokokların yaptığı; "Romatizmal Kalp hastalığı ve Akut Glomerulo Nefrit" olabilirdi, yaş yazılmadığı için bilemem. b) Enfeksiyon ilerleyebilirdi ve ağır hastalıklar (Zatürre, Sepsis veya Absleşme gibi) gelişebilirdi, onlarıda farketmemeniz zaten mümkün değil. 3- Antibiyotik gerekmiyor. Muhtemelen kimyasal tahriş. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|