|
Sünnet aglama |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
esmanurr ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Nis 2020 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Puanlar: 436 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Saat 19 Dakika önce Saat 19:30 |
**Hocam merhaba,** Oğlum 84 günlük, 3750 gr dogdu..65 cm boyunda ve 6.850 gram. Bugün sünnetini yaptırdık. Sünnetten önce, sizin bu konudaki görüşlerinizi çok iyi bildiğim için forumda arşivden yaklaşık 17 sayfa yazınızı okudum. Açıkçası, sünnetin eninde sonunda yapılması gerekeceğini düşündüğümüz (ister dini, ister kültürel baskı deyin) için mecburen böyle bir karar verdik. Herkes ısrarla “3 ay dolmadan, hatta bebek dönmeye bile başlamadan yapılırsa çok kolay oluyor” diyordu. “Zaten lokal anestezi ile yapılıyor, çocuk sadece iğne sırasında ağlıyor, sonrası kolay geçiyor” gibi ifadelerle bizi rahatlattılar. Biz de burada çok önerilen, 10 yıldır birçok kişinin çocuğunu götürdüğü özel bir cerraha gittik. Doktor, iğneleri yaptıktan sonra “5 dakika sonra getirin” dedi. Bu dönemde bebeklerin elleri, ayakları tutulduğu için korktuklarını, bu yüzden ağladıklarını söyledi. Bu ağlama normalmiş. Ama hocam, benim oğlum o sırada asla “normal” şekilde ağlamadı. Resmen çığlık çığlığa ağladı. Ben böyle olacağını bilmiyordum. Hatta “Acı hissediyor olabilir mi?” diye sordum. “Bu çocuk acı çekiyor gibi” deyince doktor beni tersledi: “Ben size söyledim, bu pozisyonda durduğu için ağlıyor,” dedi. Hatta “İsterseniz çıkın,” bile dedi. O esnada babası ve amcası i bebeğin ellerini ve ayaklarını tuttuyordu .. Sünnetten önce yarım ölçek Parol içirdiler, 4 saat sonra bir doz daha içirmemizi söylediler. Sonrasında biraz emdi, o an iyi gibiydi ama yine de hep huzursuzdu. Uyanıkken sürekli ağlıyor gibi bir hali var, sanki canı yanıyor gibi… Peki, ben neden size yazıyorum? Biliyorum, siz küçük yaşta sünnete karşısınız. Ama bir yandan da büyüyünce asla ikna edememekten, daha büyük bir travma yaşamasından korktum. Kızım dişçiye gittiğinde bile ağlaya ağlaya mahvoluyor. Bu oğlanı 7-8 yaşında nasıl ikna edecektim? Öyle olunca belki de hata ettim… Bile isteye kıydım çocuğa gibi hissediyorum… Benim size sorum şu: Kusura bakmayın vaktinizi aldım ama bu yaşananlar normal bir süreç mi? Bundan sonrası için önerdiğiniz bir bakım ya da dikkat etmem gereken ekstra bir şey var mı? Düzenleyen esmanurr - 19 Saat 19 Dakika önce Saat 19:30 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118202 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bazı Afrika ülkelerinde de, kızları hala sünnet ederler!
Eskiden Mısır'da bile uygulanırdı, sonradan yasaklandı. Siz arandınız ve sizin "çevre baskısı" saçmalığınız yüzünden çocuğa işkence yaptınız! Sünnet =ilkelliktir! " bu pozisyonda durduğu için ağlıyor,” dedi" Evde bebek sakinken, orada tuttuğunuz gibi tutun bakalım, ağlayacak mı? Siz de bunu yediniz HA!
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 5 Saat 38 Dakika önce Saat 09:11 |
|
![]() |
|
esmanurr ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Nis 2020 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Puanlar: 436 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam, sünnet konusuyla ilgili artık gerçekten haklısınız, diyecek hiçbir şeyim kalmadı. Ama işte… o kararı verirken biraz da toplumsal baskı etkili oldu. Bu konuyu açmamın sebebi de buydu. Daha önce internette videolar izlemiştim, çevremde sünnet yaptıranlarla da konuştum. Herkes çok rahat geçtiğini, lokal anestezi yapıldıktan sonra çocuğun bir şey hissetmediğini, alt tarafta işlem yapılırken çocukla ilgilenildiğini söylüyordu. Instagram’da da buna benzer içerikler görmüştüm. Ben de “daha 3 aylık, hiç hatırlamayacak, boşuna dönme döneminde acı çekmesin hemen yaptralim ” diye düşündüm. Ama kısmet değilmiş. Dediğiniz gibi, bizi bir güzel kandırdılar. Bana kalırsa o an gerçekten canı çok yandı. O kadar feryat figan ağlaması, başka türlü açıklanamaz. Daha önce çocuğumun böyle ağladığını hiç duymamıştım. Sessiz, huzurlu bir bebekti hep. Ve o an da… dediğiniz gibi, yutmadık ama ne yapacaktım hocam? İşlemin ortasında doktorla münakaşaya mı girecektim? Zaten doktorlara bir şey denmiyor, hemen “Sen daha iyi biliyorsan gel sen yap” tavrına giriyorlar. Hatta dönüp galiba “anneyi çıkaralım içeriden” dedi, ben tepki verince. Halbuki durumu anlattığım hâlde, beni “Niye böyle tepki veriyor?” diyerek tersledi gibi hissettim. Artık olan oldu diyorum, ama içten içe kendime çok kızıyorum hocam. Şu saatten sonra size danışmak istediğim başka bir konu daha var. Bize herhangi bir krem ya da ilaç verilmedi. Sadece kantaron yağı önerdiler. Hem öne hem arkaya kantaron yağı sürmemizi söylediler. Ben size bir de fotoğrafını atmak istiyorum. Dünden beri yaklaşık 12 saat geçti. Görünce iyi mi, kötü mü diye yorum yaparsanız çok sevinirim. Sizce enfeksiyon ya da başka bir olumsuzluk var mı? Bir de kantaron yağıyla devam etmek yeterli olur mu? Açıkçası bu konu da çok içime sinmedi. Evet, çocuklar bir yere düştüğünde, ufak tefek yaralarda iyi geliyor ama bu sonuçta ciddi bir operasyon. Sadece kantaron yağıyla yetinmeleri bana tuhaf geldi. Belki bir şeye de gerek yok artık o da ayrı mesele bilmediğim için soruyorum.... |
|
![]() |
|
https://hizliresim.com/q50bpq6
On saat sonraki resmi
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118202 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Resim açılmıyor, ama gerek de yok.
SAKIN "kantaron yaiğı" gibi saçma sapan (ne olduğuı belirsisz) şeyleri sürmeyin. Sadece her altını açtığınızda Anestol pomat sürün. |
|
![]() |
|
Tamam hocam pipinin heryerine mi surucem tekrar ayını hattlayim 84 günlük oğlum hocam birde kaç gün suruyim?
Düzenleyen esmanurr - 3 Saat 57 Dakika önce Saat 10:52 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sadece kesi yüzeyine ve baş kısmına sürün.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|