|
Kanlı İshal |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Redkid30 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 6 Saat 28 Dakika önce Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 6 Saat 20 Dakika önce Saat 11:39 |
Hocam merhaba.. 4 yaşındaki oğlum yaklaşık 5 gün önce ateşlendi, iki gün sonra da 1 kez kustu ve ondan sonrası hep ishal.. ishalin gürültülü mukozalı ve kanlı.. karın ağrısı yaşıyor wc ihtiyacı geldiğinde.Ateş 5. günde 37lerde seyrediyor hala.Doktora götürdük tahlil için adenovirüs ve rota negatif çıktı, crp 58.. bakteriye olduğundan şüphelenildi ve suprax ve zinco beraberinde probiyotik verildi. Çocuk halsiz ama sıvı alımı iyi.. Sayın hocam antibiyotiği kullanmalı mıyım daha önce bir bağırsak invajinasyonu geçirdik cerrahi müdahale yapıldı.(10 aylıkken) korkuyorum o yüzden cevabınızı bekliyorum.
Düzenleyen Redkid30 - 6 Saat 16 Dakika önce Saat 11:43 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118114 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
SAKIN, SAKIN Türk doktor aklı ile ishallerde bu ilaçları vermeyin!!!.
1- Verilen antibiyotikler (Suprax gibi) yarısı safra, yarısı idrar ile atılır. Safra ile atılanların aktiviteleri kalmamıştır. Kalsa bile, kakaların arasındaki bakterilere nasıl etki edebilecek? 2- Viral ishallerde; kusma ve ishal beraber seyir eder. Sizdeki gibi, kusma geçtikten sonra ishalin başladığı ishaller bakterieldir. Bunun için uzun boylu tahlillere gerek yoktur! 3- "Probiyotikler", antibiyotiklerle beraber VERİLMEZLER!!! Antibiyotikler, Probiyotik bakterileri anında YOK EDERLER! Ayrıca da, verileceklerse, ancak Antibiyotik kullanım sonrasında, barsaktaki bakterilerin AZALDIĞI durumlarda verilir. Bakterilerin zaten ÇOĞALDIĞI ishal durumlarında verilmez. O doktor bunu bile idrak etmekten aciz bir ahmak! 4- Zinco (çinko) bir tek son derecede nadir görülen; Acrodermatitis Enteropathica durumlarında verilir. Her ishalli hastaya verilmesi Türk doktorlarının ahmalığındandır. Maalesef, Türkiye'de Sağlık, son 20 seneden, hatta son 10 seneden beri, bu gibi doktorlara kalmıştır. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 4 Saat 30 Dakika önce Saat 13:29 |
|
![]() |
|
Redkid30 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 6 Saat 28 Dakika önce Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam peki ne yapmamızı önerirsiniz? Elim kolum bağlı kaldım, çocuk kaç gecedir wcye çıkmadan uyuyamaz oldu,crp 50 olunca korktum bu konuda bana bir akıl verin lütfen. Saygılar
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118114 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
CRP'nin hiçbir öenmi yoktur!!! Özel hekimliğin süresince hiçkimseden bu tahlili istemedim.
Lütfen Sabit forum ve Yazarlar kısmındaki makalelerimi okuyun.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|