|
Kan testimiz hk. |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Simarabel ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 May 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 76 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Simarabel
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Mar 2025 Saat 22:02 |
Merhaba Kadir Hocam, 07.07 2017 doğumlu oğlumun kan sonuçlarını gönderiyorum. Boyu 126 cm . Kilosu 22 kg. 1. Sınıf öğrencisi ve sağlıklı bir çocuk. Okul istediği için yaptırdık testi ve kan testli 12 saat açlık ile yapıldı. Bakan doktor "kolestrolu yüksek takip edelim "dedi. Sizin değerlendirmenizi rica ediyorum. Bir de alkalen fosfataz neden yüksek olur? Sevgiler |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120017 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ne desin?? Garibim baska bir sey bilmiyor ki!!
1- Okullarin boyle "tahlil isteme" selahiyetleri veya yetkileri yoktur! Yaptiklari tamamen isguzarliktir... Maden bu okullar, bizim islerimize karisiyorlar, bizde onlarin isilerine mi karisalim?? 2- Kilosu fazla degil, biraz hareketini arttirmasi yeterli olur. 3- Alkalen Fosfatazin bu kadar yuksek olmasi, kemiklerden asiri kalsiyum sokuldugunu yani anormal derecede dusuk D vitamini oldugunu gosterir. 29 Mart'ta: 1 ampul Dvit3 icirin. 29 Nisan'da: 1 ampul daha icirin. 29 Temmuzdan sonra D vitamini olcturup bana yazin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Mar 2025 Saat 19:32 |
|
![]() |
|
Simarabel ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 May 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 76 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Simarabel
Sağolun hocam, her sene ocakda alırdık d vit ampul bu sene atladık. Hrmen vereceğim.
Kolestrol 220 çıkmış hocam 0.5 den daha fazla fark. Alkaten fosfanaz için de "büyüme döneminde bu kadar fazlalık olur" demiş eşime .
Düzenleyen Simarabel - 29 Mar 2025 Saat 14:50 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120017 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
220 olmasi farkli bir durum!!
Ailevi kolesterolemi olabilir, evet o zaman takibi gerekir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Simarabel
Evet hocam benim de hep yüksekti kolestorolum. Ama benim iyi kolestrolum da yüksektir.
Dediğiniz gibi bugün d vit ampulu verdik. Bir ay sonra tekrar vereceğim. Her gün iki yumurtalı omlet yiyor, kısıtlamaya gidelim mi? Kolestrol konusunda ne önerirsiniz?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kistlamayin. Yuksek olan kolesterol, vucudun imalati!
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Simarabel
Sevgili hocam konuşmamızı netleştirmek için yazıyorum tekrar, kafam biraz karıştı lütfen affedin.
Oğlumun beslenmesi hususundan bir değişiklik yapmıyorum. Kolestrol için hareketini artıracağım. D vitamini takviyesi ve süreçte takibi yapacağım. Ailemizde kolesteıl var. Takip hangi aralıklarda yapmam gerekiyor? Vücudun kendi imalata dediniz ama anlayamadım. Sevgiler |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kandaki yuksek kolesterol, disardan alinma degil! Vucut yapiyor.
6 ay sonra tekrar Kolesterol, HDL, LDL ve Triglserid baktirin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|