|
Bebeğimin kakasındaki ani değişim. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Rmsymn ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mar 2025 Durum: Aktif Değil Puanlar: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Mar 2025 Saat 21:03 |
Hocam merhaba,
Bebeğim 5 ay 15 günlük. 3.ay itibariyle sadece mama ile besleniyor. Mama olarak aptamil prosyneo kullanıyoruz. Dvitamini ve demir takviyesi alıyor. Normalde kakası kına rengi ve akışkan oluyordu. Gün içinde sabah ve akşam üstü 2 kez yapardı. 11 Mart itibariyle birden sarı ve yeşil renklerde, sulu ishal gibi, 2-3 saatte bir her yemekten sonra kaka yapmaya başladı. Hiç ateşi, pişik, vücutta döküntü ve kanlı kakası olmadı. Doktorumuz 4.ay sonrası alerji olması düşük bir ihtimal ama ihmal etmeyelim diyerek bize neocate özel mama ve probiyotik damla verdi. Neocate ile kakası daha koyu ve pütürlü olmaya başladı ama yine her yemekten sonra kaka yapmaya devam etti. Hızlı sindirdiği için sanırım daha sık acıktı ve kaka yapmak isteyerek gece kıvrandı. Neocate bitince kendi mamasıyla devam ettim. Hemen sulu kaka yapmaya başladı. Geceleri gaz sancısı çekiyor, muhtemelen gece beslendiği ve kaka yapmak istediği için. Çünkü sabahları erken uyanıp kıvranıyor ve kaka yapıyor. Son iki gündür kaka rengi yine kına rengi ama balçık kıvamında ara sıra da sulu. Gün içinde kaka sayısı azaldı. Sanırım probiyotik damla işe yaradı. Kaka kıvamı hala fazla akışkan doktorumuz neocate mamanın gözle görülür bir fark yarattığını söyleyip bizi alerji doktoruna yönlendirdi. Alerji doktorundan da randevu aldık ama bayram dolayısıyla en erken 3 Nisan'a alabildik. Bu arada her beslenmede bu durumdan önce de şimdi de karnından gurultular gelir. Özellikle gece sesleri daha net duyuyorum ve dokunduğumda titreşimleri hissediyorum. Biraz uzun oldu kusura bakmayın, elimden geldiğince detay vermeye çalıştım. Bu durum hakkında sizin de fikrinizi almayı isterim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 119907 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Degisiklik, fazla yemesine bagli! Hastalik olsa, kilo kaybi olur.
O doktora kanmayin. 4. aydan sonra, her marka "Kutu sutu" kullanilabilir. Soguk ve az sekerli verin. Gunde; 4, hadi bilemedin, 5 ogun, 200ml verin. SAKIN, Turk doktorlarinin; "Allerji" sahtekarliklarina kanmayin. Cocugunuzda allerji filan YOK! Zirvalamanin dik alasi. Lutfen, once beni dinleyin ve az besleyin.
|
|
![]() |
|
Rmsymn ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mar 2025 Durum: Aktif Değil Puanlar: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam,
Zaten günde gece beslenmesiyle 120-150ml arası 6 öğün yiyor. Hatta diş yüzünden bazen 50-70ml bile içtiği oluyor. Fazla beslenmiyor yani. Doyduğu kadar veriyorum fazlasını zorlamıyorum, zaten almıyor da bebeğim. Alerji olduğunu ben de düşünmüyorum doktorumuz da ihtimalin düşük olduğunu söyledi ama emin olmak için alerjiye yönlendirdi. İshal gibi sulu yapsa da çişli bezi de oluyor. Enfeksiyon olabilir mi? Ama ateşi hiç çıkmadı. Başka neden olabilir?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 119907 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Inanmiyorsaniz, KILO suna bakin.
Hastalik olsa, kilo kaybi olur. Fazla yiyorsa, kilo fazlasi olur.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam,
Dediğiniz gibi kilo kaybımız yok. Ama çok kilolu bir bebek de değil. Doğum kilosu 2880, 47.5cm boy 5ay kontrolünde 65cm boy, 6350 kilosu. (Erkek bebek) Sizce kilolu mu? Bir gelişim takip programı kullanıyorum. Orada günlük ortalama yediği mama 820ml gösteriyor. Bundan daha az yerse sorun olmaz mı? Açlığa dayanamıyor zaten.
Düzenleyen Rmsymn - Dün Saat 16:59 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Dogumda 600gram eksigi varmis.. Acigi kapatamamis.
Bence, kakaya kafanizi takmayin ve aynen devam edin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|