Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Eeg sonucu ve mr
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Eeg sonucu ve mr

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nursena2011 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 34
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nursena2011 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Eeg sonucu ve mr
    Gönderim Zamanı: 22 Saat 40 Dakika önce Saat 02:02
Hocam merhaba, erkek bebeğim 1 hafta sonra 8 aylık olacak,  71 cm, 9.6 kg, 36 hafta +3 günlük dünyaya geldi, doğum kilos 2890 gram, bebeğim 24 kasımdan beri 7/8 kere uyurken emerken titredi , titremenin bir kaç tanesi tüm vücut, diğerleri kısmi oldu, kasılma olmadı, kısa sürdü, uyandırınca geçti, bunun dışında bebeğim strese girince elini bileğinden kıvırıyor ve tam tur dönmemişti, 6.5 aylıkken desteksiz oturdu, başını zamanında dik tuttu. Titreme, bilekten kıvırma ve dönmemesi nedeniyle bizi nörolojiye gitmemizi söylediler, burada prof bulduk , bebeğimin keyfi olarak dönmediğini, bilek kıvırmanın normal olduğunu ancak uyurken titremenin normal olmadığını söyledi, eeg çekildi, eeg sonucuna göre bebeğimin sol beynini iyi görmediğini ve mr çektirmemizi istedi sonuç söylemedi. hocam bebeğimin B12 değeri 188 ve HGb 11 , bu değerlerin yükselmesi için yaklaşık 3 haftadır takviye kullanıyoruz,  nöroloji muayenesinden bir gün sonra dönmeye başladı bebeğim.
Eeg sonucunda !
Sol hemisfer frontal ve temporalde zemin aktivitesi düzensizliği yazıyor, mr çekiminde bulunduğum ilçede devlet hastaneleri yapmıyor, buradaki özel hastaneler narkoz vererek yapıyorlar, mr çektirmelimiyiz hocam sizce ne yapmalıyız, ebeveyn olarak endişeliyiz.

Düzenleyen nursena2011 - 22 Saat 24 Dakika önce Saat 02:18
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119292
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 4 Saat 52 Dakika önce Saat 19:50
Anormal bir durum yok! Normal bebek davranislari. 
7 aylik bir bebekte, Hgb seviyse, eriskin "referans Araliklari" arasinda DEGILDIR!! 
Bu ayda Hgb: 10.5-13.0g/dL araligindadir.
SAKIN o CAHIL doktora kanip da (sozum ona) tekviyeleri VERMEYIN! 
Sizi dolandiriyorlar! 
Her gittiginizde baska bir sey uydurup sizi devamli korkutacaklar. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 4 Saat 51 Dakika önce Saat 19:51
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nursena2011 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 4 Saat 42 Dakika önce Saat 20:00
Hocam mr çektirelim mi bu eeg sonucuna göre, kafamda kurup duruyorum bebeğimde ne var diye , epilepsiden girip bir sürü beyin hastalıklarından çıkıyorum. Nöroloji uzmanı mr dan sonra konuşalım dedi, net birşey söylemedi. Ne olur bize yol gösterin, delirmek üzereyim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119292
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 4 Saat 34 Dakika önce Saat 20:08
Hicbir sey yaptirmayin. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nursena2011 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 3 Saat 47 Dakika önce Saat 20:55
Hocam, eeg de tespit edilen dalgalanma bebek olduğu için mi olmuştur,  çünkü ben netten emerken uyku aşamasında titremelerin geçtiğini büyük  çoğunluğun B12 düşüklüğünden kaynaklandığını okumuştum, aklımda o titremeye ilişkin acaba yoktu okuduklarımdan, ama doktor diğer hareketlerin normal titremelerin anormal olduğunu söyleyerek eeg istedi, sonuçta bebeğin beyninin sol tarafını iyi görmedim deyince şok geçirdim, çünkü titrerken hiçbir şekilde kasılma olmadı hatta titrerken emmeye bile devam etti , eeg de sonuç kısmında çıkan Sol hemisfer frontal ve temporalde zemin aktivitesi düzensizliği korkulacak birşey değilken sırf para kazanmak için mi mr istediler, zaten yüklü bir miktarda ödeme yaptım. Paramla huzurum kaçtı resmen.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.