Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Zatürre
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Zatürre

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
vildanyrc Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 14
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı vildanyrc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Zatürre
    Gönderim Zamanı: 29 Tem 2024 Saat 11:44
Hocam merhabalar umarım iyisinizdir. Bu soru hep soruldu yanıtları da çok okudum ama yine de ne yapacağımı bilemedim. Düşmeyen 39.5 ateşle doktora gittik. Akciğer filmi çekildi zatürre denildi hava ve serumlar verilip tedavi edildi. Eve de ventolin cortair augmentin peditus iliadin verildi. Şiddetli bir öksürüğümüz yoktu yeni başladı ve solunumda da sıkıntı yoktu. Bakteriyel zatürre denildi crp de 26 wbc 15.59. İlaçları vermeli miyim size danışmak istedim çok teşekkür ederiz.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118397
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Tem 2024 Saat 13:47
Hasta olan KİM?????????????????????????????
Siz mi, çocuk mu??????????????????????????
Çocuk ise yaşı kaç??????????????????????????
Kan Sayımının tamamını gönderin. 
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı vildanyrc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Tem 2024 Saat 14:36
Çok özür dilerim hocam hasta olan oğlum 3 yaşında

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Tem 2024 Saat 16:58
O doktor ya çok şarlatan bir doktor, ya da süper cahil! 
1- Aşşağılık laboratuvar, 3 yaş çocuğunun WBC değeri yanına, "Erişkin Refrans Aralıklarını" koymuş.
WBC yüksek değil.
2- Bu yaştaki bir çocukta, Zatürre NİYE OLSUN???  Bu çocuğa, KPA aşıları yapılmadı mı?? Aşılı çocukta,
Zatürre olmaz.
3- Hadi diyelim oldu; Solunum sayısı dakikaka 60 üstü olurdu. 
Çocuk başını yastıktan kaldıramaz. su bile içemez, konuşurken cümlenin sonunu getiremez.
4- CRP, Gripler dahil, HER TÜRLÜ enfeksiyonda yüksek çıkar, sakın Türk doktor palavralarına kanmayın.

SAKIN verilen ilaçların hiçbirini kullanmayın. 
Unutmayın! Türk doktorları ASLA Grip teşhis etmezler.
2006'dan 2021'e kadar her öksürene Astım diyenler bunlar değil mi idi? 
Foyaları ortaya çıkınca, şimdilerde, her öksürene Zatürre veya Zatürre başlangıcı diyorlar!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 29 Tem 2024 Saat 16:59
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı vildanyrc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Tem 2024 Saat 17:04
Hocam ben bu sistemden nefret ettim artık. Öksürük yeni başladı öyle bir halsizliği yok nefesi gayet iyi ama filmde ne gördü ne dinledi hemen zatürre dedi anlamadık. Enfeksiyon için ne yapalım peki hocam. Çok teşekkür ederiz cevaplarınız için. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Tem 2024 Saat 17:12
"Enfeksiyon" demekle neyi kast ediyorsunuz? 
Enfeksiyon genel bir tanımlamadır.
Enfeksiyon= Vücuda bir mikrop girmesi durumudur. Bu Virüs de olabilir, Bakteri de olabilir. Parazit de
olabilir. 
KPA aşıları yapılmış çocukta bakteri olamiyacağına göre, viral enfeksiyondur. Bunların da tedavileri yoktur.
Yazılarımı okuyun. 
Türkiye'de, 2010'dan beri Röntgene bakması bilen yeni mezun Çocuk doktoru yok! 
Her hastaya aynı şeyleri söylüyorlar!
O doktora bir sorun bakalım! KPA aşıları yapılmış bir çocukta Bakteriel Zatürre nasıl oluyormuş!!!
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı vildanyrc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Tem 2024 Saat 17:15
Doktorların dilinde konuşuyoruz bizde hocam crp yüksek deyince. Ondan bahsetmiştim tamam hocam çok teşekkür ederiz antibiyotik ve diğerlerine gerek olmadığı için sevindim 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.