Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Reflü öksürüğü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Reflü öksürüğü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Duyguöğretmen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 112
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Duyguöğretmen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Reflü öksürüğü
    Gönderim Zamanı: 02 Kas 2023 Saat 13:02
Dr bey benim kızım 4 yaşında . Öksürükle ilgili çok çekiyoruz . Balgamlı inatci uyuyunca artan , uyurken agzı acık ve salya akıyor sürekli .sorum öksürük reflü kaynaklı gelişiyorsa , uzun sürüyorsa ne yapmalı? Bir şurubu ,damlası  var mı ? 

Düzenleyen Duyguöğretmen - 02 Kas 2023 Saat 13:58
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117869
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2023 Saat 18:49
4 yasinda; "Reflu"??????  
Birileri sizi fena dolandiriyor! 
Eskiden, HER oksurene Astim derlerdi, artik aileler bu sahtekarligi yemedigi icin, sirf Grip dememek icin, 
Baska sahtekarliklar icat ediyorlar. En son bulduklari sahtekarlik, bu; "Reflu oksurugu!" 
Sakin inanmayin. Bunlar ASLA Grip teshis etmeyen soytarilardir. 
Yazilarimi okuyun. 
Sabit Forum kisminda: " Tesekkurler ve 1 yillik tecrube" yazisini MUTLAKA OKUYUN! 
Ancak o zaman size atilmak istenen kazigin boyutunu anlarsiniz. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Duyguöğretmen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2023 Saat 19:44
Hocam sabrınız ve cevaplarınız için teşekkür ederim . Yazılarınızı , makaleleriniz okuyorum ve akıllanmaya başladım . Size danışmak isterim 
Kızım 4 yaş 106 cm 15 kilo . Oldukça zayıf görünümlü . Yazdan  beri aynı kiloda . Yemeyen çocuk değil ama aşırı yemesi de yok , ne yapabilirim ? VKİ ölçümünde sınırın çok altında çıkıyor . Balık yağları multivitaminler kullanılmalı mı ? Görüşünüz önemli 

Düzenleyen Duyguöğretmen - 03 Kas 2023 Saat 19:45
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2023 Saat 02:34
11cm BOY fazlasi var.
Boy-Kilo cetvelinden takibi yapin.
1- Gunde en az 600ml sut/sutlu gida aldigindan emin olun.
2- En az 1 kuru kofte kadar etli gida, biraz da meyva/salata yedirin.
3- Ustune ne yerse yesin. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Duyguöğretmen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2023 Saat 15:00
Teşekkür ederim hocam . Öksürük çok yoğunlaştıysa yani neredeyse çocuk bir cümle bitiremiyorsa öksürmekten ne yapmak lazım . Viks sürsek tavsiye edermisiniz çok tıkanıyor öksürmekten göğsüm ağırıyor diyor ( 4 yaş ) s
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Duyguöğretmen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2023 Saat 18:23
Dr bey kulaktan ateş 38.1 . Ateşi çıkacak sanki , bu kadar yoğun sert öksürüğe normal mi ? Yoksa bronşit mi oldu ? Ayrımı nasıl yapacağım .
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2023 Saat 20:08
Asiri miktarda Turk doktorlarinin etkisi altinda kalmissiniz.
1- Astim ve Bronsitte ON BULGU; oksuruk degil, solunum sikintisidir. Oksuruk sonra ilave olur.
2- Oksuruk; vucudun savunma mekanizmasidir.
 Turk doktor akli ile; oksuruk kesici ilaclari, Grip ilaclarini (sonu '-cold', '-Fort ile biten ilaclari) Kortizonlu
 spreyleri ve igneleri kullanirsaniz, "Sahtekarligin 3 Safhasini" da basari ile uygulamis olursunuz ve bir turlu
 doktorlardan cikamadiginiz bir yana, bir de Hastanelerde surunursunuz. 35 sene ozelde doktorluk yaptim,
 bir hastami ble yatirmadim, Serum baglatmadim. 
3- SADECE, benim anlattiklarimi uygulayin. 
4- 20 seneden beri Griplerin safhalarini anlatiyorum:
Ilk basladiginda akinti; su gibidir. Giderek beyazlasir ve iyilesirken, Bally kivaminda ve yesil/sari renkte
 olur. Bu devrede "HIRILTI" olmasi cok dogaldir. Hicbir zarari yoktur. Sicak su buhari iyi gelir. En fazla 
dolandirilma iste bu safhada olur. Bu surec de; Hastaneye yatmaya kadar gider. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Kas 2023 Saat 20:10
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.