|
Boyun lenf bezleri |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
TubaKısa ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13 Oca 2019 Konum: Bolu Durum: Aktif Değil Puanlar: 335 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 May 2023 Saat 22:16 |
Hocam oğlum 4 buçuk yaşında. Hafif ateşsiz viral bir enfeksiyon geçiriyor. Enfeksiyondan 2-3 gün önce boyun lenf bezlerinin sisligini fark ettim. Şuan çok öksürük var bogazimiz kızarık pas yok ateş yok . Böyle basit bir enfeksiyonda her iki lenf bezi aniden bu kadar büyük şişer mi hocam. Neredeyse cevizden daha büyük. Çok korkuttu beni. Şuan enfeksiyonu olduğu için doktora goturmuyorum . Enfeksiyondan ne kadar sonra inmesi gerekir hangi durumda doktora gitmeliyim?
|
|
![]() |
|
Zey_nep ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mar 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 269 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba geçmiş olsun daha önce şişlik var mıydı acaba
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118298 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Eğer bu arada yeniden mikrop kapmazsa bile küçülmeleri 2-3 hafta sürer.
Takmayın kafanıza.. Lenf bezlerinin ayırımı ile ilgili yazılarımı okuyun.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 May 2023 Saat 19:34 |
|
![]() |
|
Zey_nep ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mar 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 269 |
Hocam 2 3 hafta mi ay mı
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118298 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Oluştuktan sonra, HİÇ mikrop kapmazsa, 2-3 hafta, aralarda yeniden mikrop kaparsa, aylar sürebilir. Hiçbir önemi yoktur.
Önemli olanlar: Bir daha anlatayım. 1- Aniden yumurta büyüklüğüne gelen, üstü kızarık ve sıcak olanlarda Antibiyotik gerekir. 2- Alt dokulara ve birbirlerine yapışık, paket halinde olanlar ve elleyince hareket etmeyenler, Lenfoma olabilirler. |
|
![]() |
|
Yıler ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Oca 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 102 |
Hocam çok özür dileyerek bir soru daha sormak istiyorum lütfen kızmayın benim kızımda da var dört buçuk yaşında küçülüyorlar bir burun akıntısında bile yine büyüyorlar hocam sorum bunlar tamamen ne zaman ele gelmeyecekler yok olacaklar hep var mı olacaklar
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
İşte! Aynen öyle olurlar.
Yüzbin kere anlattım! Bebekler ilk doğduklarında, annelerinin BÜTÜN bağışıklık maddeleri (Antikorlar) ile doğarlar. Bu antikorlar bebeği ilk 1 sene korur, ondan sonra yok olurlar! 1 yaşından sonra, çocuklarda sadece anne antikorları varken bulaşıp, ama anne antikorları sayesinde hasta olmadan oluşan antikorlar vardır. İlk 1 sene sterile yakın aşırı temiz bakılan, içme suları ile yıkanan bebeklerde kendi antikorları oluşmadığı için onlar 1 yaşından sonra çok sık hasta olurlar. İşte bu devrede kısıtlı olan Antikorlar yüzünden çocuğa mikrop bulaştığında, vücudun "Lenfatik sistemi" mücadele eder ve o bölgedeki Lenf bezleri irileşirler. İşte bu iri lenf bezlerinin olduğu dönem; zamanla bu lenf bezlerinde oluşan Antikorlar yeterli seviyelere ulaştığında (Lenf bezlerine daha az iş düştüğü için) küçülmeleri ile biter! HER çocuk bu devreyi geçirir. Bu yüzden, bu Lenf bezlerinden korkmayın. Bir istisna!!!: Bu devrede HER ateşlendiğinde Antibiyotik alanlarda gene Antikorlar oluşamayacağı için bu iri Lenf bezleri ile olan dönem hiç bitmez, uzun seneler devam eder. Zannedersem, bu sayede ülkemizde dönen dolapları da anlamışsınızdır. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 May 2023 Saat 08:06 |
|
![]() |
|
Yıler ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Oca 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 102 |
Çok sağolun hocam iyi ki varsınız Allah size uzun sağlıklı ömür versin
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|