|
ASTIM |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Can Ege ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ara 2021 Konum: Kırsehir Durum: Aktif Değil Puanlar: 278 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 May 2023 Saat 08:49 |
Hocam iyi gunler. Daha oncede size yazdim oglum bu yil okula basladi 6 yaşında. Bu yıl sık sık hasta oldu. Size danisarak atlattık ilacsiz bir şekilde. Fakat son 3 hastaligında hapsuruk ve burun akintisi ile baslayip 2. Gun oksuruge cevirdi.3.gunde sunum sayisi artı.2 sindede doktora goturdugumuzde orda ventolin verdiler. Evede yazdilar size danistik kullanmayin dediniz ve kullanmadik. Ve gectide .bu son hastaligimizda ayni digerleri gibi basladi solunum en fazla 40 oldu.fakat nefes alip verirken hep karin bgesi halada inip kalkiyor.Oksurugu balgamli du dolu.size donmeden once yazdim grip dediniz ve dediklerinizi yaptim.taki dun kotü oldu doktora göturdum.orda cigerlerini duyamadigini cok du oldugunu soyleyorek ventolin verdirip 10 dk sonra tekrar dinledi ve bronsit dedi.bildigimiz ilaclari havalari yazdi.Bizde acil olarak ankarada cocuk alerjiden randevu alarak doktora gittik.,Gitmez olaydim.
|
|
![]() |
|
Can Ege ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ara 2021 Konum: Kırsehir Durum: Aktif Değil Puanlar: 278 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam bizi muayene etmeden cocugu anlatirken hastaliklarin seyrini sizin cocugunuz ASTIM dedi.sonra bir sırtini dinledi.cigerlerinin balgamla dolu oldugunutani olarakta astim, akut atak dedi.recete olarak ventolin ,luflacortve prednol 40 ampul yazdi.
Bu cocugun artik soguk alginliklari göğsune inecek. Hicbir zaman nezle gecirmeyecek. Tek nedenin virusler oldugunu.Tedavi edilmesse akciger gelisimi bozulur, erişkin hayatta astim nuks eder ded.Tedavi olarakta grip oldugunda hemen ventolin 2,5 nebul ve inflacort karistirip makine ile vereceksindedi. Tedavi tek tuk oksuruk kalana kadar gunde 2 defa vereceksin dedi.
|
|
![]() |
|
1)hocam bu cocuk gercekten astim mi?
2Astim tanisi koymak icin testler varmi? Cunku bu doktor bize hicbir test yapmadi. Sadece cocugun hastalik gecmisine ve sirtini dinleyerek koydu. 3)Gercekten astim ise bizde bu tedaviyi yapmassak cocuğun cigerleri gelismez ve hasar gorurmu? 4)doktorun her hasta oldugunda verdigi tedavi eger astim hastasi isen dogrumu? Hocam lutfen yardim edin. Suan cocuk cok kotu bir sekilde balgamli öksüruyo. Solunum cok yuksek degil bu hastaligında 35 40 larda. Oksimetre ile ölçtugümde satırasyonu uyurken 88 89 lara kadar düştü. Simdi en fazla 94 95 oluyo.karni befes alip verirken inip inip kalkıyo.zor nefes aliyo uykuda daha fazla oluyo. Esime doktorun dedikleri mantikli gelmis. Yapalim diyo. Bu doktorda gazi üniversitesinde prof dr İpek Türktas.Yorumlarda cok begendikleri icin gittik.Kendiside dito 35 yıldir bu tedaviyi verdigini hicbir hastasinin bu sayede antibiyotik kullanmadığini ve atak gecirmeden büyüdüğü soyluyor. Tedavinin bir zararinin olmadigıni söylüyo. Lutfen yardim edin hocam. Size guvenim tam.saglikli gunler dilerim.
|
|
![]() |
|
Hocam, doktor cocum atak geciriyor dedi gü nde 1 tane olmak kosuluyla olmak uzere.2 prodnal verdi. Kir icir dedi.daha önceki yazarinizda bu ilacin icirilmedigini yazmissiniz. Ne yapayim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118434 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ne diye bunlara gidersiniz Kİ!!! Turşucuya giderseniz size "turşu" satarlar!
1- Astım olduğunda, öksürüklerden önce, solunum sıkıntıları olur. 2- Nefes alma rahat, nefes verme sıkıntılı ve daha uzun sürede olur. 3- Türk doktorları ASLA Grip teşhis etmezler! Onlara göre her öksüren, Astım hastasıdır. 4- Gripal öksürüklerde, kortizon (hele size veridiği gibi, İnflakort, Prednol40) yükleme yapıldığında, vücun bağışıklığı baskı altına alınır ve tabii kide öksürük olmaz. Bu; sahte bir iyilik halidir. Acısı sonra çıkar. 5- " Tek nedenin virusler oldugunu " Böyle deyip, kortizon vermek, dünya da bir tek Türk doktorlara hastır! 6- " hicbir hastasinin bu sayede antibiyotik kullanmadığini ve atak gecirmeden büyüdüğü soyluyor." Tabii ki Antibiyotik gerekmez!!Hastalığı yapanlar; viruslar! Şimdiye kadar bütün Griplilere Antibiyotik yazan Türk doktorlarında, BÜYÜK GELİŞME! Tabii ki "atak gecçirmezler", zaten Astım değiller. Tezgahı görüyorsunuz değil mi!! Grip olduğunu bile bile; Kortizonlu ilaçları ve Astım ilaçlarını vermekten çekinmiyor. Ya çok cahıl, ya da sahtekarın önde gıdeni!! Çok beğeni alıyormuş!! Alır tabii. " Şeyh uçmaz, müridleri uçurur! Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 May 2023 Saat 08:17 |
|
![]() |
|
Hocam hos geldiniz. Gunaydinlar. Cocuk sık sik hasta olup son 3 hastaligındada solunum ve sikısma olunca gittik. Yoksa durduk yere gidermiyim.Hocam doktor bize cocuk atak geciriyor demisti. Prodnallari icirin demisti. Biz guvenemedik ve icirmedik.tedaviyi uygulamassaniz cigerleri zarar gorur dedieriskin yasa geldiginde cigerleri sorunlu ve omur boyu astim hastasi olur. Gelecekte koah bile abilir dedi.bu hastalik cocugunuzu oldurmez fakat yasam kalitesini dusurur dedi.bir anne babaya hemen olum lafini oyle kay soylediki hocam film benim orda koptu. Kadina orda guvenim kalmadi.
Bugun cocugumu sabaha kadar takib ettim nesef aliş verisi duzeldi solunum hizlanmadi oksurukte olmadi. Atak olsa kendiliginden 2 gunde duzelirmi hocam. Hocam esim bu isi boyle yarim birakmayalım bir doktor fikri daha alalim ben katiliyorum, acaba sizin bize tavsiye edeceginiz bir doktor varmi cocuk alerji uzerine. Saglikli gunler dilerim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118434 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kesinlikle YALAN.. Hiçbir şekilde siz; Astım hastası olmayacak bir çocuğu, yanlış veya eksik tedavilerle
Astım hastası yapamazsınız!!! Zaten sokaklardaki aşşağılık şarlatan doktorları; bunlar gibi sahtekar Prof. lar yetıştiriyorlar! Yoksa, it sürüsü kadar şarlatan doktorlar sokakları nasıl doldurabilirlerdi? SAKIN, bir daha da bunun gibi Allerji Prof.larının semtine bile uğramayın. Sahtekarlığı görüyorsunuz değilmi?? O gügük aklı ile, bütün Gripli hastalara bu şarlatan tedavısı veriyor ve sağladığı sahte iyilik hali ile şöhret yapıyor! Resmen " Sahtekarlığın 2. Safhasını" uyguluyor! " Oksimetre ile ölçtugümde satırasyonu uyurken 88 89 lara kadar düştü." Oksimetre'nin çocuklar için olanının FARKLI olduğunu ve "Erişkin" oksimetre kullanıldığında DÜŞÜK sonuç verdiğini biliyorsunuzdur, UMARIM!! Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 May 2023 Saat 08:49 |
|
![]() |
|
Sağlıklı nesil .. ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mar 2023 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 238 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sağlıklı nesil ..
P prodnal varya o prodnal sağlık ocağındaki gerizekalı doktoru kavga sonucunda ağzını burnunu kirmamasebep olacaktı heryerden şikayet ettim kırıp icirin dedi bı tane icirdim korkup bı yil önce çocuk halisilasyom görmeye bsladi çok kötü oldu sabahı bekledim gittim yanına ağzıma geleni söyledim bidaha kimseye kolay kolay prednol yazamaz. Çocukların canı bu kadar değersiz mi anlamadım sağlık ocağına koyuyolar nerde yanlışlıkla doktor olmuş varsa hepsi sağlık ocağında onlara anca asi olmaya gidilir hemşire onlar doktor değil bunu anladım o gün.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|