Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Krup
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Krup

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
catwalk Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 167
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı catwalk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Krup
    Gönderim Zamanı: 20 Nis 2023 Saat 01:04
Kadir hocam iyi geceler.4 gün önce 5 yaşındaki kızım krup oldu,biraz önce de 11 aylık kızım nefes alamayacak şekilde krup sesiyle solunum yaşadı.pedifen verip balkona çıkarttık çünkü hpcam decortu içirip adrenalinü de hava olarak veriyorlar büyük kızımdan tecrübeyle.kadir hocam doğru mu yapıyorum,başka yapabileceğim birşey var mı?allah korusun küçük bebeklerde farklı sonuçlar olabiliyormuş krupta.ağızdan da olsa devort verdirtmeli miyim yada hava olarak adrenalin?çok tedirginim ve size sormadan birşey yapmak istemiyorum.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120399
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nis 2023 Saat 03:47
   "  decortu içirip adrenalinü de hava olarak veriyorlar "
Tipik Turk doktor SALAKLIGI!! Ve bu salaklik egitimini veren Tip Fakulteleri var. 
Sokaklardaki bu salak doktorlari da bunlar yetistiriyorlar! 
1- Dekort ampul agizdan etklili olmaz. Bunun icin "Deltakortril tabletler" vardir.
2- Adenalin, duzgun dozda verilmez ise; ani olumlere sebep olabilen bir ilacdir. 
Sadece; adeleye (buyuk adaleye) veya deri altina verilir!!! 
Solunum ile adrenalin verilmesi; "inhaler" ile olur. Oyle serbest hava ile verilmez!! SADECE Bronsiolit varsa
kulanilir.! Oyle Turk doktorlarinin yaptiklari gibi; HER oksurene uygulanmaz.
Allahtan bu salaklar nasil verilecegini bilmiyorlar da, tehlikeli olmuyor! 
Yukarı Dön
catwalk Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı catwalk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nis 2023 Saat 06:16
Hocam ben bu şekilde devam ediyorum öyleyse.
Size bir sorum daha olacak dün akşam bir doktor yazısında gördüm.çocuklarımız öpücük hastalığı bir şekilde geçirebiliyorlar.gördüğüm yazıda der ki;
Virüs hücre içine yerleşerek ileride lenfoma,gırtlak ve mide kanseri ve ms gibi rahatsızlıklara dönüşebilir.bu oldukça tedirgin edici.doğruluk payı nedir Kadir hocam?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120399
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nis 2023 Saat 18:06
Daha kac defa soylemem gerekiyor? Turk doktorlari HICBIR konuyu ASLA tam olarak bilmezler. Zaten zeka
 seviyeleri de okuduklarini anlamak icin yeterli degildir. 
Bu ahmaklar, Enfeksiyoz Mononukleoz (Opucuk hastaligi)nin sadece Afrika kitasinda ; Lenfomalara sebep
oldugunu bilemezler. Bazilari da bildikleri halde, sirf kendilerine kontrola gelsinler diye boyle salakca yazilar
 yazarlar.
Asla Turk doktorlarinin yazilarini okumayin. 
(NOT: Eger boyle bir durum olsa, ben size ne gerektigini yazardim.)

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Nis 2023 Saat 18:07
Yukarı Dön
catwalk Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı catwalk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nis 2023 Saat 18:12
Kadir hocam iyi ki varsınız.Her şey için çok ama çok teşekkğrleru.Saygılar
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.