|
sabaha karşı tıkanma |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Zencefil09 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ağu 2017 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 126 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Zencefil09
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Nis 2023 Saat 07:13 |
Merhaba Kadir bey, umarım iyisinizdir.
Kızım 6 yaşında, 18.5 kilo, 117 cm Hastalıklarda artık ne yapmamız gerektiğini sayenizde biliyoruz ve ilaçsız atlatıyoruz. Ama ilaçsız çözemediğim bir durum olduğu için yazıyorum size Kızımda alerjik rinit var. Hastalık zamanları dışında da sabaha karşı tıkanmaları oluyor. Grip vs başka bir şey dönemi dışında, hastalık belirtisi de olmuyor. Sadece sabaha karşı 5-6 gibi üst üste 6-7 kez hapşurmaya çalışıyor, burnunu çekiyor kuvvetlice nefes alamayıp ağlamaya başlıyor. Yine böyle bir dönemden geçiyoruz ve uykuları bozuldu her sabah tıkanarak ağlayarak uyanıyor. Gün içinde de sürekli burnunu çekmeye başladı tik oldu. Size sorum şu, alerjik rinit için nazofix, nazoster sprey veriyorlar ama ben sizin her gün yazılarınızı okuyorum ve bunların kullanılmasını önermiyorsunuz. İlladin i sadece hastalık dönemi 5 gün kullanıyoruz. Coldmix de alerjik tıkanmalarda işe yaramıyor. Ben bu alerji ataklarında bu çocuğun burnunu nasıl açacağım masum bir sprey yok mudur? Alerji olduğuna şöyle eminim bir de, ne zaman bir şeye karşı alerji gösterse kulaklarının arkası kızarıyor kızımın. Yine kıpkırmızı olmuş ve kaşıyor. Alerji için ilaç ve sprey önerir misiniz lütfen çok zor bir atak geçiriyoruz Son bir soru daha, böyle alerjik çocuklar için odaya hava temizleme cihazları öneriliyor. Araştırdım daikin in bir modelinin altında alerjik insanlar gece cihaz sayesinde çok rahat tıkanmadan uyuduklarını, hiç hapşurmadıklarını, uyku kalitelerinin düzeldiğini yazmış. Sizce gerçekten bu cihazlar işe yarar mı? Kızımın odasına almalı mıyız? Siz işe yarar derseniz alacağız. Çok teşekkürler
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118684 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bebekliginde asiri temiz (steril) tutulan cocuklarda bu sekil reaksiyonlar oluyor.
Gunde 3x1, burnuna su cekip sumkurtun. Nazofix ve Nazoster, KORTIZON olup, sadece SAHTE iyilik hali yaratirlar. Bagisiklik da baskilandigi icin, devamli hasta olur. Bir sure bu ilaclardan uzak durun, bunyesi kendiliginden duzelir. Cihazlara gerek yok. |
|
![]() |
|
Zencefil09 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ağu 2017 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 126 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Zencefil09
Kadir bey peki bu alerji ataklarında Zaditen, zyrtec, aerius vs gibi alerji şurupları kullanabilir miyiz? Yoksa onları da mı alerjiye rağmen kullanmamamız gerek?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118684 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Mumkun oldugu kadar kullanmamaya calisin. Cok sikinti oldugunda, Zyrtec kullanin.
Aerius kullanmayin!
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|