Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Adenoviral konjonktivit (kendim için)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Adenoviral konjonktivit (kendim için)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
OzgurunBabasi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 105
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı OzgurunBabasi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Adenoviral konjonktivit (kendim için)
    Gönderim Zamanı: 10 Oca 2023 Saat 09:59
Hocam merhabalar, yaşım 35. Gecen hafta oğlum ateşli bir grip geçirdi ve bitti. O günden bu yana ikimiz de evdeyiz. Kimseyle temasımız olmadı.

Dün itibariyle iki gözümde birden çok şiddetli kızarıklık ve şeffaf akıntı başladı. Ayrıca 38 dereceyi bulan ateşim oldu. Bende göz doktoruna gittim. Şansıma devlet hastanesinde bir prof denk geldi. Gözüme mikroskop ile baktıktan sonra bir anda panik oldu. Adenoviral konjonktivit dedi. Hemsireyi çağırdı. Tüm cihazları, koridoru ve muayene odasını dezenfekte ettiler. Sanki vebaliymisim gibi...

Bana da bunun süper bulaşıcı olduğu, herhangi kanıtlanmış bir tedavisi olmadığı,steroidli damlaların bile etkinliğinin %1'in altında olduğunu, 30 gün suni göz yaşı kullanmami ve 1 ay sonra kontrole gelmemi söyledi.

Sorum şu, acaba oğlumun ateşli hastalığı bana bulaşıp bu şekilde mi ortaya çıktı. Çünkü kimse ile temasımız olmadı. 

Bir de evde kendimi tamamen izole ettim. Ortak kullanılan eşyamız yok. Bu hastalık hava yolu ile mi bulaşıyor, göz akıntısı ile mi? Net bir şey bulamadım İnternette. Bulaş olmaması için önerebileceğiniz birsey var mı? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117900
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Oca 2023 Saat 18:39
SALAGIN TEKI! O guduk akli ile sanki "SHOW" yapiyor! 
Bir de bu salaklarin yetistirdikleri tip talebelerini bir dusunun. 
EGER; oyle bir sey olsa idi, size de evinizde AYNI tedbirleri almanizi soylemesi icap etmez mi idi? 
Eve gidip, evinizi "dezenfekte" ettiniz mi?? 
Toplu tasima kullandiniz ise, onlarinda dezenfeksiyonu gerekmez mi idi?
Sadece; yanma-batma hissi oldugunda, goz yasi damlasi kullanin. 
SADECE, solunum yolu ile bulasir.

Boyle doktorlari dunyada bir tek Turkiye'de bulabilirsiniz. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Oca 2023 Saat 18:42
Yukarı Dön
OzgurunBabasi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 105
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı OzgurunBabasi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Oca 2023 Saat 18:44
Haklısınız hocam. Resmen show yaptı. Bir sürü insan da oradaki doktorlar da izledi. Teşekkürler değerli cevabınız için. 
Yukarı Dön
Maria Güven Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 185
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Maria Güven Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2023 Saat 00:54
Bende dd aynısı oldu, Çapaklanma sanki gozlerimi sıvı yapıştırıcı ile yapıştırdılar, şiştiler.Oglum kreştren geldi grip geçirdi sonradan böyle oldu.
Ondan bana bulaştı.
Kadir beyin sayesinde doktora gitmeden iyiylestik.
Tobrased 2 gunde eski haline getirdi 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2023 Saat 01:47
Gozlerde; capak olmadan, kizariklik varsa, Viral Konjonktivit dir. 
Capak olursa, Tobrased kullanin. 
Yukarı Dön
kader Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 270
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kader Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2023 Saat 21:58
Sadece batma ve ağrı varsa ne yapalım hocam? Çapak ve kızarıklık yok. Virgan krem varmış onu sürdüm.
( araya girdim  için özür dilerim ama bugünlerde Sayfalarca soru cevaplıyorsunuz; bir de ben ayrı başlık açmak istemedim, mazur görün...)
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2023 Saat 00:38
Suni goz yaslarindan kullanin. 
Yukarı Dön
elifkerem Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 542
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı elifkerem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Oca 2023 Saat 19:53
Hocam soruma burda cevap buldum 8 aylık göz k8zarikligi ile ilgili lakin ne kullanmam gerektiğini affınıza sığınarak anlamadım 
Sadece göz kizarik çapak yok bebekte agri oluyor mu bilmiyorum 
6 yaşta capaklanma ve sulanma var
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.