Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Vitamin
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Vitamin

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
melmus Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 318
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı melmus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Vitamin
    Gönderim Zamanı: 20 Ara 2022 Saat 18:51
Hocam iyi gunler bebegim kiz bebek 5 gunluk doktor wellcare vitamin d3 verdi 400muı  bende multitabs almak istedim ikinci bebegimde sizin onerinizle kullanmistim ama uretimi yokmu ne kullanmaliyim acaba baska onerdiginiz var mi.hocam sizin dediginizi kullanmak isterim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118727
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2022 Saat 19:55
Cogu ilaclar, bilhassa ucuz olanlar artik YOK. 
Aile hekimlerinin verdigi Dvit3  damlasini kullanin ve gunde 1000 unite olacak gibi verin. Boyle pahali urunleri bir daha almayin. 

Yukarı Dön
melmus Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı melmus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2022 Saat 20:18
Tamam hocam cok tesekkurler
Yukarı Dön
melmus Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı melmus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2022 Saat 21:58
Hocam birde 6 yas oglumda el agrisi ve ayak agrisi oldu sabahtan beri hatta ellerinde bazi yerinde kizariklikda var birasda sis gibi geldi bana doktora gitmedim ortalik hastalik kayniyor die size sormak istedim sadece ayak ve el agrisi gribal olabilir mi az bir oksuruk var  limon bal ilerliyorum yinede
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ara 2022 Saat 03:24
Bazi Griplerde oluyor. 
Ates dusurmeyin. 
Griplerde; Ates dusurur ve/veya Antibiyotik kullanilirsa, hastanelik olursunuz. 
Yukarı Dön
desert345 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 24
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı desert345 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2023 Saat 15:16
demire ve vitaminlere kac ayda bir baktirmaliyiz

Düzenleyen desert345 - 08 Eyl 2023 Saat 15:17
Yukarı Dön
desert345 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 24
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı desert345 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2023 Saat 15:16
?

Düzenleyen desert345 - 08 Eyl 2023 Saat 15:17
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2023 Saat 20:34
Hiçbir zaman. Bunlar tamamen sahtekar doktorların uydurmalarıdır! 
1- Çocukta bir solukluk (dudaklarda ve avuç içlerinde) farkederseniz, bir "Kan Sayımı" yaptırın.
Hgb değeri; 10g/dL'den az ise demir ilacı başlanır. Asla; ferritin, Serum Demiri, Transferrin bakılmasına 
gerek yoktur.
2- Eğer anemi durumu erken yaşlarda başlamış ve Demir tedavisine cevap vermiyorsa; Akdeniz anemisi 
veya Orak hücreli anemi olabilir, onun için de, "Hemoglobin Elektroforezi" gerekir. 
3- Çocuklarda B12 bakılmasına ASLA gerek yoktur, saçmalıktır! 
4- Benim anlattığım gibi doğumdan itibaren D vitamini verilenlerde D vitamini bakılmasına gerek olmaz.
5- ANCAK!  Çocukta: X-bacak, O-bacak tesbit edilirse, o zaman bakılabilir. Nadiren bazı çocuklarda daha
 fazla D vitaminine gerek olabiliyor.
Diğer vitaminlerin bakılmasına hiçbir zaman gerek yoktur.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Eyl 2023 Saat 20:35
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.