|
BETA POZİTİF |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Aturan ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ara 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Kas 2022 Saat 11:39 |
Hocam merhaba; Kızım 4.5 yaşında 4 gündür yüksek ateş(38 ile 39,6 arası ve devamlı) boğaz ağrısı çekiyordu, başka şikayet yoktu dün kan sayımı yaptırdık WBC değeri 8.43 çıktı diğer tüm değerler normal sınırdaydı.Yazılarınızı ve eski mailleri okuyunca Betadan şüphelenip bu sabah test yaptırdık ve pozitif çıktı.Kızımın dünden beri ateşi yok ama ağız içi yarası çok fazla yine sizin önerinizle pryladine aldım,dün doktor beta testi istemedi sinüzit diyip antibiyotik verdi ama almadım İlladin damla başladım. Bugün Strep A testi pozitif çıkınca doktor muayene sonucu CE..x125/5 Ml antibiyotik yazdı,söylemem rağmen deposilin 6.3.3 yazmadı. Antibiyotik uygun mudur hocam yoksa AUG..olanı mı almalıyız? 10 kullanım yeter dedi ama sizin yazılarınızda 20 gün kullanılması gerektiğini okumuştum. Çok teşekkürler kıymetli cevaplarınız için..
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118120 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
WBC: 8.43 iken, Strep-A Testi NASIL (+) OLUR? Kesin sahte rapor.
Kesin o laboratuvar, o sahtekar doktor ile cete halinde calisiyor. Doktor haybeden ortak calistigi laboratuvara hasta gonderiyor, o assagilik laboratuvar da sahte rapor verip, doktora, "geri pasi" veriyor. SAKIN inanmayin, cocugunuz Grip geciriyor. SAKIN o sahtekar doktorun verdigi ilaclarin hicbirini kullanmayin. Degil Deposilin, agizdan antibiyotik bile gerekmez. 4.5 yasinda Streptokok OLMAZ! Sadece Grip icin anlattiklarimi uygulayin. |
|
![]() |
|
Aturan ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ara 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam doktor istemedi o direkt Sinüzit dedi ve antibiyotik yazdı,ben sizden okuduklarımla Betadan şüphelenip kendi araştırdığım bir özel Lab.a yaptırdım.Testi 2 defa tekrarlattım yanlış olma ihtimaline karşı:( Acaba devlet hastanesinde yaptırdığım hemogramda mı hata oldu? Dediğiniz gibi wbc düşüklüğünde Beta olamayacağını tahmin ettim ama kızım 1,5 yaşında kalbinde PDA operasyonu geçirdiği için olası bir kalp tutulumundan korktuğum için teyit etmek istedim Beta varlığını. Doktor bir de penisilin değilde sefalosporin grubu antibiyotik yazınca iyice tereddüt ettim, şimdi Deposilin 6.33 bulduk kardeşim eczacı, ne yapacağımı şaşırdım hocam hiç bu kadar dirençli ateş ve ağır ağız kokusu ağız içi şiddetli yara durumu olmamıştı:( 2 defa tekrarlanan ve pozitif çıkan beta sonucu mu yanlış yoksa wbc mi şaşırdım kaldım
|
|
![]() |
|
Hocam bir de hemogram testi hastalığın 4. günü ateş 37 lere inince yapıldı bu sebeple hastalığın bitme aşamasında olduğu için 8,43 seviyesinde çıkmış olabilir mi? Beta hastalığı 5 gün sürer demiştiniz eski maillerde, ama bu aşamada(hastalığın 4. 5. günlerinde)hastalık var ise Strep A testinde yine de pozitif çıkma ihtimali var mıdır? Çok teşekkürler tekrardan değerli vaktinizi ayırdığınız için
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118120 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bir kere, su "beta" lafini bir birakin! Dunyanin hicbir yerinde, Streptokoklara "beta" denmez. Bunu Turkiye'nin
ahmak doktorlari uydurmustur. Bu ahmaklar kendilerini bir halt zannedip, boyle icatlarda bulunurlar! Siz cocugunuzun bogazina bakin: Streptokok oldugunda: Ates+ Agizda pis koku+ Dili kaplayan pas tabakasi + Bulanti/kusma olur! |
|
![]() |
|
Mamocka ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Nis 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 96 |
Hocam anlayamadim wbc dusukse; streptokok degil mi yani? Bizde 6 yas kizim 1 haftadir hafif karin agrisi vardi. Atesli 2. Gun bugun 40 derece atesle siddetli karin agrisi mide bulantisi kotu agiz kokusuyla acile gittik. Dilde pas parametresinden emin olamadim dil uzeri hafif beyazdi bu yuzden antibiyotik getekebilir diye goturdum emin olamadan. ve bogazdan suruntu aldilar streptokok pozitifmis direkt augmentin es 10 gunluk verdi. Ama emin olamadim wbc ye bakinca 3.9 bin/mL ?
Düzenleyen Mamocka - 20 Eki 2024 Saat 23:07 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Resmen dolandırılmışsınız.
|
|
![]() |
|
Mamocka ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Nis 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 96 |
Yani her durumda ebc ye mi bakmamiz gerekiyor? 3lu gostergeler mevcutsa antibiyotik baslanmasi gerektigini biliyorum ama her seferinde illa wbc baktirma gerekliligi sonucu cikiyor buradan. Wbc dusukse hicbir turlu antibiyotik vermeyecegiz anlami cikiyor. Cunku benim cocugumda her turlu belirti var streptokok belirtileri de ek olarak var ve wbc dusuk. Sonux da pozitif. Tamma dolandirildiksa da bu durumda 3lunun oldugu her hastalikta tahlile kosmamiz gerekiyor.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|