Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - grip bronşit zatürre alerji?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

grip bronşit zatürre alerji?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
busra.e Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 69
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı busra.e Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: grip bronşit zatürre alerji?
    Gönderim Zamanı: 11 Kas 2022 Saat 13:25
hocam merhaba. kızım üç yaş sekiz aylık. 20 kg 104 cm. on gün önce antibiyotik ve havadan kurtulamayacağımı anlayıp araştırıp sizi buldum. yazılarınızı hayretle okudum çünkü biz sahtekarlığın üç safhasını da yemişiz.
biraz uzun olacak ama sabrınız için şimdiden teşekkür ederim ben bu yanlıştan nasıl kurtulurum cevabınızı merakla bekliyorum.
iki buçuk yaşında kadar neredeyse hiç hastalanmamıştı kızım ama tam bir yıl önce grip sonrasında artan öksürük oldu.
on gün içinde fenalaştı ve ateş, hızlı solunum(sayısını bilmiyorum) ile beş gün yattık çıktık iki günde geri fenalaştı altı gün daha yattık.
zatürre dediler hava ve antibiyotik tedavisi uygulandı. o günden sonra tekrar aynısı olur korkusu yaşadım.
grip oldukça götürdüm ibuprof.n gibi ilaçlar verdiler ama onlar hiç etki etmedi öksürük arttı ben de hep tekrar götürdüm. 
sonunda yine macr.l antibiyotik verildi. bir ay sonra her şey başa dönüyordu. hava vermesekte ayda bir macr.l içiyordu. yanında ventosal assist gibi şuruplar da veriyorlardı. 
tabi allers.t ve zesp.ra da kullandık çünkü alerjik çocuğa benziyor dediler.
en son eylül ayında kreşe başladığında griple başladı ped.tus vs kullandık daha kötü oldu kbb ye götürdüm sinüzit dedi kulağı kırmızı dedi ceft.nex verdi ama kızımın öksürüğü hala devam ediyordu.
kbbnin temiz dediği röntgeni kendi çocuk doktorumuza attım ciğerlerine inmiş hemen yatırılması gerek dedi.bunu diyen doktora değil ama başka doktora götürdüm. 
bronşiolit olmuş dedi hava ve macr.l verdi. çocuğum düzeldi. düzelince alerji uzmanına götür dediler götürdüm ev akarına alerjisi var bağışıklığı normal astım mı demek için hastayken dinlemek lazım dediler gönderdiler.
iki gün sonra yeniden hasta oldu boğazım ağrıyor dedi götürdüm croxilex verdiler kullanmaya başladım sonra sizi okudukça bıraktım. toplamda 40 gündür hasta sadece bir hafta iyi kaldı.

balgamlı öksürüğü hırıltısı devam ediyor ama bir haftadır sizin dediklerinizi yapıyorum. ballı limon, cold mix okyanus suyu veriyorum ve burnuna nebülzatörle serum fizyolojik tutuyorum. sırtına elimi büküp masaj yapıyorum balgamını atsın diye. solunumunu sayıyorum 33 lerdeydi şimdi 26 larda.
bu şekilde hastalığın ilerlemediğini düşünüyorum.
doğru yolda mıyım
burun akıntısı da yeşile dönmüştü tekrar şeffafa döndü tekrar mı virüs bulaştı acaba.
arada bir nazal yıkama yapıyorum bir kere yapınca kulağım acıdı dedi. dün de iki kaşının arasının üstünü gösterdi acıyor diye. nazal yıkama yaparak kötü mü ediyorum?

bir yıldır tabiri caizse yaşlanmama sebep olan zatürre korkusu ile doktora koştuğum macr.l kullandığım için mi çocuğum ayda bir hasta?
ev akarı alerjisi olduğu için mi (size göre hep alerji diyorlar ama kızımın göz altları da kırmızımsı morumsu yün, toz olan yerde öksürüyor, özellikle bu dönemde koşunca hemen öksürüyor) her gribi öksürüğe çeviriyor
alerjikse ne yapmalıyım öksürüğe bir şey yapmasam ciğerlerine iner mi ben de her ebeveyn gibi geç mi kalırım korkusundayım. cevaplarınız için teşekkürler
Yukarı Dön
busra.e Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı busra.e Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2022 Saat 13:34
ayrıca ateşi yok başlarda 38.3 oldu sonra yavaş yavaş düştü.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117988
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2022 Saat 19:26
Oncelikle cok okumaniz sart. Maalesef Turk doktorlara inanip, guvenmekle buyuk hata yapmissiniz.
Verdiginiz ilaclar nedeni ile her hastaligi bu sekilde merasimli gecmis.
1- Ates ve oksuruk ile ilgili semalari iyi inceleyin. 
2- Kan sayiminda; WBC(Lokosit) ve Hgb degerlendirmesi yapmasini iyi ogrenin. Yasa gore farklidirlar. ASLA
Turk doktor ve Laboratuvarlara inanmayin. Cocuk kan degerleri yanina; "Eriskin Refrans Araliklarini" yazarak
 halki dolandiriyorlar. 
3- Makale listesini bastan asagi tarayin ve sizinle ilgili konulari okuyun.
4- Ayrica, bugunden baslayip, geriye giderek Forumdaki soru-cevaplari okuyun.
Zararin neresinden donulse kardir. 
Eski tahliller varsa bir bakin:
WBC(Lokosit): 17 alti olanlarin tamami Gripal enfeksiyondur..
Sahi, bunca senedir cocugunuz hasta oluyor da, HIC cocugunuza Grip tanisi kondu mu?? Koymazlar!! 
Grip tanisi koymak islerine gelmez, zira halki gerektigi kadar dolandiramazlar. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Kas 2022 Saat 19:29
Yukarı Dön
busra.e Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı busra.e Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2022 Saat 23:11
Hocam değerlere baktım; wbc ilk zatürre denipte hastaneye yatırıldığı gün 14 müş beş günde 13 olmuş. İki gün sonra tekrar kötüleşipte farklı hastaneye yatırıldığı gün 11 miş sonra 20,12 ve 19 olmuş altı gün içinde artmış yani… hgb hep normalmiş. 
ama o ilk yattığı günü çok korkuyla hatırlıyorum durmadan öksürüyor ve zor nefes alıyordu ne yapılmalıydı tekrar olursa napmam gerek hocam?
Viral enfeksiyon olmuş deseler bile aynı ilaçları yazıyorlardı ben de dediğiniz gibi güvendim sonuçta doktorlar çocuklara yanlış tedavi verirler miydi hiç…
Bizi uyandırmaya devam edin lütfen. 
Nazal yıkama konusunda ne düşünüyorsunuz 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kas 2022 Saat 01:07
Hicbir zaman; Antibiyotik gereken veya Hastaneye yatmasi gereken durum olmamis.
Sizi; Sahtekarligin 3 safhasi ile dolandirmislar. 
Meslek hayatim boyunca hicbir hastami oksuruk sikayeti ile Hastanelere yatirmadim. 
O sahtekarlarin verdigi ilaclari kullanmadiginiz surece bir daha bunlar basiniza gelmeyecek. Hic korkmayin.
   " Yanlis tedavi verirler mi hic?" 
1- 2006 Kurban Bayram'inda, bir ilac firmasi, 300 doktoru; Royal Caribbean Firmasinin "Navigator of The 
Seas" gemisi ile Karayiplerde 1 hafta tatile goturdu! O geziden sonra Turkiye'de , Astim salgini basladi.
 Her oksuren cocuk ve bebege, Astim tanisi konuluyordu!! 
2- '80'li yillarda, bir Firma, Toxoplasma kitleri getirdi. Bu kitlerle sadece antikor bakiliyordu ve bagisiklik
 olup, olmadigi gosteriliyordu. Buna ragmen, (+) cikan kadinlarin yuzlercesine sanki hastalik varmis gibi
kurtaj uygulandi.
3- Son 2-3 seneden beri, Turkiye'ye B12 kitleri geldi. Firma artik doktorlara nasil bir guzellik yapti ise, 
HER hastada B12 bakiliyor ve hic gerekmedigi halde B12 ilaclari leblebi gibi satiliyor! 
Neymis??  Turkiye'de doktorlar cocuklara yanlis tedavi verirler mi imis! 
Ilac mumessilleri gibi iki tukenmez kalem verin, onlar istediginiz ilaci yazarlar!   
Aferin,Peditus ve Calpol gibi Parasetamol ihtiva eden 3 ilaci, sanki farkli ilaclarmis gibi ayni receteye 
yazip kac cocugun olumune sebep oldular, biliyormusunuz?

Nasal yikamayi cok anlattim! Uygulanan basinc ile o sivi sinuslere giderek;Sinuzit, Oztaki borusuna kacarak
Orta Kulak Iltihabina sebep olur! 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Kas 2022 Saat 01:11
Yukarı Dön
busra.e Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı busra.e Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kas 2022 Saat 14:17
teşekkür ederim Kadir bey.
bugün kızımın d vitamini sonuçlarını aldım. 30 referansta 22.1 çıkmış. çok düşük mü?
dediğiniz gibi bir ampul mü vereyim?
öksürüğü  ve burun akıntısı hala devam ediyor. ballı limon cold mixe devam ediyoruz.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kas 2022 Saat 19:02
D vitamini ideal sinirlari: 50-100 arasidir. Turk referans araliklarina inanmayin. 
Her sene 1 ampul Dvit3 icirin. Hatta ailecek alin. 
Yukarı Dön
busra.e Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı busra.e Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kas 2022 Saat 20:41
Peki sadece bir ampul yeterli mi sonrasında fıs fıs vereyim mi günlük olarak
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.