|
Yüksek ateşli kulak ağrısı |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
ozgemus ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 Ara 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 7 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Eki 2022 Saat 09:09 |
Merhaba Kadir bey, Oğlum 2 haftadır hasta, burun tıkanıklığı ve akıntısı
ve ateş ile başladı. 1. haftanın sonunda ateş hafif devam ettiği için doktora
gittik viral olduğunu söyledi, serum fiz. ve gerekirse ateş düşürücü verdi. Sonrasında 3-4 gün hafif burun akıntısı dışında gayet
iyiyken son 3-4 gündür onu yoran yoğun kuru öksürüğü oldu. okula da gitti bu
arada. Fakat dün yüksek ateşli şiddetli bir kulak ağrısı
başladı. Genel hali huzursuz ve ağlıyordu ateş 39,5 40,5 ları buldu. Hemen
illiadin uyguladım. Hatta tam olarak sizin anlattığınız şekilde yapamadığım
için üçüncü kez yapmak zorunda kaldım. Ağrısı biraz azaldı ama devam ettiği için
6 saatte bir dolven verdim. Geceyi uykudan uyandıran ağrı ve 39,5 ları daha az
bulan ateşle geçirdik. Bu arada geçen hafta gittiğimiz doktora da haber
verdim. Kendisi muhtemelen otit olduğunu ilaç reçete edeceğini söyledi. Ama ben
illiadin ve bactrim beklerken ilaçlar maalesef augumentin ve bir kulak damlası
çıktı. İkisini de henüz kullanmadım. Belli bir aşamaya kadar teşhis sizinle aynı gittiği
için kafam karıştı. Hatta ben yazdırabilmek için ona augumentini içemiyor
kusuryor bactrim yazar mısınız dedim. Etkili olmaz ceftinex yazacağım dedi Sorularım, 1.
Kulak ağrısı öncesi yoğun kuru öksürük
olduğu için augumentin kullanmalı mıyım? Ağzında iltihap kokusu da var ve hala
arada geliyor dilde pas yok. 2.
Bactrim yerine ceftinex kullanılabilir mi? 3.
2. Sorunun cevabı hayır ise, Bactrim
bulamazsak bu atei ve ağrı için sadece illiadin yeterli mi? Bactrimi nasıl
bulabilirim? Ne yapabilirim? 4.
İlliadin dün 3x2 yapmış olmam sorun
oluşturur mu? Cevabınız için çok teşekkürler, Çok saygılar, |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118539 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 Daha kac kere anlatmam gerekiyor???
Antibiyotik gereken durumda: Ates + Agizda pis koku + Dili kaplayan pas tabakasi olur. Teki bile yoksa, antibiyotik gerekmez. 2- Bactrim bile sart degil. 3- Iliadin da sure (5 gun) onemlidir, yoksa gun icinde fazladan doz kullanmaniz sakincali degildlr. 40 yillik "Yani" olur mu hic "Kani"??? Turkiye'deki cocuk doktorlarina ve Aile hekimlerine guvenmeyin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Eki 2022 Saat 20:04 |
|
![]() |
|
ozgemus ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 Ara 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 7 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam sizden cvp gelene kadar ateş düşürücü dışında birşey vermedik. Bugün bactrim de bulduk çok şükür az önce verdik. Yanlız benim tereddütüm ateş çok yüksek seyretti, 40,5 ları gördük. Ağrısı da çok şiddetli, ibuprofene rağmen azalmadı. önceki yazılarda kulak ağrısını bu kadar yüksek ateşle yaşayan birine denk gelmedim. Öksürük de azalmış da olsa devam ediyor. Bu sebeple tereddüt yaşadım. Hocam bu durumda bactrim 5 gün tamamlayalım değil mi? Bir de 5 gün sonra güneyde bir tatil planımız vardı, deniz havuz konusunda ne tavsiye edersiniz? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118539 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kulak agrisi ates yapmiyor!! Kulak agrisina sebep olan Grip, ates yapiyor.
Deniz, havuz?? Hava epey soguyacak, pek zannetmiyorum. Hava musait olursa, girsin. Deniz'i tercih ederim.
|
|
![]() |
|
Kadir Bey çok özür dilerim,
Anlamak için soruyorum, Orta kulak iltihabı gribin sonunda olmuyor muydu? Bizim başlangıç 2 hafta önce, arada çok iyi günlerimiz de oldu, sonuna geldiğimizde hala yüksek ateş yapması normal mi? Tam 2 gün oldu, ateş 39,5 larda bazen 40 görüyoruz ve kulak ağrısı aynen devam ediyor, dün akşamdan beri ikinci bactrim verdk ama genel durumunda bir değişiklik yok, çok yoruldu maalesef. Bu arada oğlum 3,5 yaşında. Tekrar sorucam ama, 1.Sizce şikayetleri ne zaman geçer? 2. Bactrim 5 gün mü kullalım? 3. Başka yapabileceğimiz birşey yok değil mi? Annesi olarak çok çaresiz kaldım 😔 Saygılar, |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bir Grip, bu kadar uzun surmez. Yeni bir grip kapmis.
Bactrim, 5gun kullanin. Bactrim herhangi bir sey tedavi etmiyor. Orta kulak boslugundaki sivinin mikrop kapmasini onluyor. 2-3 hafta surebilir. |
|
![]() |
|
Hocam bugün az önce illiadin damlattıktan sonra kulağından aşağıdaki fotodaki gibi sıvı aktı. Çok huxursuzdu ve ağladı. Şimdi uyuyor. Ve bugün farkettim ki kulağının arkası diğer fotodaki gibi kızarık. Hiç elletmiyor. Bu korkulacak birşey değil değil mi? Biz doğru yolda mıyız hocam? Çok yıprandık |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Resimler acilmiyor.
Kulak akmasi, kulak zarinin delindiginin isaretidir. SAKIN kulaga bir sey damlatmayin! Kulak kendiliginden kendini tamir eder. Kulak arkasinda kemik doku uzeri kizarik ve hassas ise, bir KBB doktoru gorsun. Lutfen bu konu ile ilgili makalelerimi ilk sayfadaki "Yazarlar" kismindan ve eski cevaplari da bugunden geriye dogru giderek okuyun. LUTFEN, once okuyun.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 Eki 2022 Saat 18:47 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|