|
Kabızlık ve test sonuçları |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
zeynepsena ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Mar 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 94 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zeynepsena
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Eki 2022 Saat 15:53 |
Merhaba Kadir bey . Oğlum 23 aylık. Ek gıdaya geçtiğimizden beri kabızlık yaşıyoruz. Dulcosoft, duphlacak, lavman, yediklerine dikkat ne varsa denedik. En son gastrentroloji dr test istedi ve yumurta alerjisi çıktı. Şimdi hiç yumurta yedirmiyorum ama yine aynı. Artı magnesium veriyorum. Kalın yapıyo. Nasıl bi tedavi uyguluycağımı bilmiyorum artık. Test sonuçları:
Alp:194 Kalsiyum: 11,17 Fosfor: 5,24 Magnezyum: 2.20 D3 vitamin: 39,79 IgE total:184,7 IgA: 24 IgM: 95 IgG: 644 Doku transglutaminaz ıGa : negatif Buğday unu: <0.10 Yumurta akı:<2.43 İnek sütü: <<0.10
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118140 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Saçma sapan işler! Bu testlerle zaten hiçbir sonuç alamazsınız. Bu testlerin, kabızlık ile hiçbir ilgisi yok!
Günde en az 600ml süt ve sütlü gıda aldığından emin olun. Pirinç, Patates, Muz ve Elma vermeyin. Armut, incir, kayısı verinYemeklerdeki yağ ve şeker olarlarını arttırın. VE ek gıdaları günde sadece 1 defa verin.
|
|
![]() |
|
zeynepsena ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Mar 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 94 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zeynepsena
Kadir Bey iki kızımı sizinle büyüttüm. Oğlumuda kabızlık konusunda ilk önce sizin dediklerinizi yaptım. Pirinç patates elma vermedim. Kayısı incir hep verdim. Ama yok yine yapmadı yine yapmadı. Süt içmiyo ama yoğurt yiyo. Anne sütü alıyo hala. Takıldığım nokta . Ek gıda günde 1 defa demişiniz. Oğlum çok iştahlı. Üç dört kez yer. Nasıl bire düşürcem . Ve hangi öğün ne yedircem . Yumurta alerjisi için ne diyorsunuz. Çünkü içinde yumurta olan her şeyi yasakladı dr.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118140 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Yumurta palavrasına inanmayın. Yumurta; çiğ yenildiğinde allerji yapabilir.
Türk doktorları bilemedikleri her bir halta Allerji derler, inanmayın. Azaltamıyorsanız, yemeklerin yağ ve şeker oranlarını biraz arttırın.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zeynepsena
Kadir Bey magnesie calsaie kullanıyorum 5 gündür. Çok aşırı ağlıyo . Onu bırakayım mı.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Magnesie 3 yaş öncesi kullanılmaz. Bırakın.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|