|
Bronsektazi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
umayey ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14 Oca 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 167 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2022 Saat 00:15 |
Hocam iyi aksamalar, geçmeyen oksuruk sebebi ile (2 sene olacak )ara ara yesil ara ara beyaz balgamli oksuruk sebebi ile doktora gittim. Az bir bölgede daha önce bronsektazi alanım vardi. O bölgenin iltihaplandigi söylendi bana. Film ve tahlillerime bakarmisiniz sizde lutfen çünkü çok ağır antibiyotik vermis doktor. AVELOX 400 MG, BIRDE ASIST verdi.
Daha önce tomografi çekip bakıyorlar di bronsektazime, şimdi röntgen den nasıl anladılar ben anlamadım. Rontgendw bronsektazi alanlarım gozUkuyor mu? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118326 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hadi canım....
Amma da sağlam uydurmuş. 1- Balgam kültüründe hastalık yapıcı bakteri ürememiş. 2- WBC:4.30 Bu kadar düşük olması bile tek başına Antibiyotik gerekmediğini ve hadisenin Viral olduğunu gösterir. 3- Antibiyotiklik bir durum olsa idi; hem Kültürde üreme olurdu, hem WBC değeri 20'nin üstüne çıkardı. 4- Röntgende: a) Yan grafide; yukardan aşağı, ön-arka grafide, kalbin sol kenrındaki gölge, Akciger alanlarına ait değildir!!! Mediasten denilen, iki akciğer arasındaki boşluğa aittir. Ayrıca da, broşektaziler, bronş dağılımına uygun olarak, YATAY şekilde olurlar dikey olmazlar. SAKIN Antibiyotik kullanmayın. Ağızdan alınan Asist , sadece Parasetamol zehirlenmelerinde kullanılır. Ayrıca da öksürüklü durumlarda , bronşlarda spasm yaparak durumu daha beter yapar. Sadece sıcak su buharı uygulayın, ColdMix ve Limonlu bal kullanın. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 Eyl 2022 Saat 08:32 |
|
![]() |
|
umayey ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14 Oca 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 167 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkürler hocam, bende değerler dusuk diye tereddüt etmiştim. Ama benim Wbc değerim cok uzun süredir baktiriyorum sürekli dusuk çıkıyor. Zaten çok halsizlik ve çabuk yorulma da var. Gün içinde sanki bir anda fişimi çekiyorlar. 42 yaşındayım bu arada. Benim en son çekilen BT tomografisi 1.5 sene önceydi. Ondan önce de 2 tane daha tomografim var. Hepsinde de bronsketazi tanısı vardı. Tomografi goruntulerini yuklemeye calistim ama hareketli goruntuler oldugu icin sağlıklı görünür mü bilemiyorum. Ama yinede aşağıdaki görüntüleri yorumlama şansınız olursa çok sevinirim. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118326 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bunlar tamemen geçirilmiş eski enfeksiyonların bıraktığı izler.
Bunlar için hiçbir şey yapmak gerekmez. WBC düşüklüğü de tamamen geçirilen VİRAL enfeksiyonlara bağlıdır. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|