|
kan tahlili |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
hifahatun ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05 Tem 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 170 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hifahatun
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Ağu 2022 Saat 13:40 |
9 ay 10 günlük erkek bebek kilo:10 boy:74 bas çevresi :46.5 anne sütü ve ek gıda dün 9 aylık aşısı için götürdüğümde ebe hanım kan tahlili istedi kilolu oldugu için hormon tahlili de istedim dedi ne alaka anlamadım bende cok kilolu bir bebek degil ferittin sizden ögrendiğim kadarıyla bu aylarda 7 olmalı bizimki cok az eksik cıkmış birde birkaç deger de referans aralıgından farklı cıkmış siz de değerlendirir misiniz hocam ebe hanım verdiğim demir ilacını kullanıyor musun dedi evet kullanıyorum dedim fakat ben kullanmıyorum böyle devam edeyim mi hocam
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118442 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Ebe hanım KİM OLUYOR DA KAN TAHLİLİ İSTEYEBİLİYOR!!! Ebelerin böyle bir yetkileri yoktur.
Kabahat sizde böyle dolandırıcılara hadlerini bildirmiyorsunuz!! Zaten bütün gayeleri, işsiz doktorlarına böyle haybeden iş çıkarmak. 2- Alt tarafı 1 kilo fazlası var. Boyu da 3cm fazla ..Boyuna göre de 300gram fazlası var. Tabii amaç başka! 3- Anemisi filan YOK! 4- Verilen referans aralıkları hem yaşına uygun değil, hem de kısmen YANLIŞ!! Bu yaş için Referans Aralığı: 6-24ng/mL dir. Ferritin değeri "µ" (micro) değil, "n" (nano) olarak gösterilir. micro= 0.000.001 nano = 0.000.000.001 dir. Arada bin misli fark vardır. AMA; 7ng/ml = 7µg/L dir. Yani, "ml" yerine, "µ" yazınca, "ml" de "Litre" olur. Umarım anlatabildim. Boşverin takmayın kafanıza. Sakın Demir ilacı filanda vermeyin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 Ağu 2022 Saat 15:10 |
|
![]() |
|
hifahatun ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05 Tem 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 170 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hifahatun
![]() ![]() ![]() ![]() |
tamam hocam teşekkür ederim
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|