Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ateş ve baş ağrısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ateş ve baş ağrısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Pınar yavuz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 19
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Pınar yavuz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ateş ve baş ağrısı
    Gönderim Zamanı: 14 Tem 2022 Saat 16:03
Hocam merhabalar kızım 6 20 kg yaşında dün uzun yolculuk yaptık araba ile gündüz hiç birşeyi yoktu akşam bacağım ağrıyor dedi yolda uyudu uyandı başım ağrıyır dedi vücudu sıcaktı arabadan dolayıdır normalde uyurdu 1.5 saat uydu uyandı eve geldik uyuyamadım başım ağrıyır dedi şakaklarınıza gösterdi ateş 38 1 saat uyudu uyandı tekrar başım ağrıyor dedi bşeyler yedi dolven verdim baş ağrısı için 10 dk sonra kustu 
Sonra su içmek istedi biraz meyve ve üzüm suyu içmek istedi onlardan sonra tekrar kustu 30 dk uyudu uyandı bişeyler yedi tekrar uyuyor ateş en son 37.3 solunum dk/35 halsiz uyuyor.doktora götürmek istemiyorum alerji deyip bir sürü ilaç verecekler yapmam gereken birşey varmıdır hocam.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Pınar yavuz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2022 Saat 16:03
6 yaş 20 kg 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117869
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2022 Saat 17:07
Yediği-içtiği bir gıdadan mikrop kapmış. Sakın  ilaç/antibiyotik vermeyin.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Pınar yavuz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2022 Saat 18:44
Kitabınızı aldım hocam çokta faydalanıyorum fakat tatile geldiğimiz için yanıma almamışım ☹ Uyandı yine halsiz duş aldırdım bu defa ateş 38.6 bende yediğinden olduğunu düşündüm ama yine sizede sormak istedim.ateşinin yükselmesi normalmi peki hiç büyük tuvaletini yapmadı ishal gelebilrmi arkasından.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Pınar yavuz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Tem 2022 Saat 00:33
Hocam bir soru daha eklemek isterim kulak arkasındaki kemiğin ağrıdığını söylüyor kızım ek olarak ateş halen düşmedi 38-38,5 arası gidip geliyor hiç bir ilaç vermedim ağrı kesici dahil sadece aklıma takılan şu biz bu kış hep hastaydık sürekli otit oldu kızım özellikle sağ kula zarının çökmeye başladığını söylemişlerdi tüp takmaktan son anda vazgeçtik sizin ve mehmet ali şehitoğlunun sayesinde en son kulaklar yaza hazır bol bol denize girsin dedi mehmet ali şehitoğlu biz tabi okullar kapanır kapanmaz kendimizi denize attık faydasıda oldu bence şimdi aklıma takılan 
1)3 aydır hiç kulaklarda ağrı olmamasına rağmen
2)kızımın şimdiki şikayetlerinde hiç kulak ağrısı olmaması rağmen
3)önce kafa şakaklarının daha sonra sağ kulak arkasındaki kemiğin ağrıdığını söylemesi bende acaba kulaklar alaklı bir durum olabilirmi düşüncesi yarattı 
Böyle birşey mümkünmü hocam yediği bişey dokunduğuna baş ağrısı olurmu veya kulak arkasındaki kemiğin ağrısı,yani insanın aklına binbir türlü şey geliyor…
Hiç kulak ağrısı yok
Yediklerini kustu
Ateş 39 a kadar çıktı
İshal yok
Büyük tuvalete çıkmadı (normalde günde 1-2 defa çıkar tabi miğdede boş)
Kulak arkasındaki kemikler neden ağrır? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117869
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Tem 2022 Saat 09:07
İshal mikropları, kaka ile dışarı atılamadıklarında ateş yaparlar! İshal başlayınca veya kusarsa ateş hemen
 düşer ama siz ateşe kafanızı takmayın. Ateş, vucudun savunma mekanizmasıdır. SAKIN Türk doktorlarının
 sizleri ateş ile korkutmalarına kanmayın. Onlar sizleri ateş ile korkutarak dolandırabiliyorlar.  Bu sayede;
gereksiz bir sürü tahliller yapılıyor, lüzumsuz bir sürü ilaçlar veriliyor. 

Kulaklarda tedavi gerektiren bir iltihabi durum olsa, çocuk ağrıdan yeri-göğü yıkar! SAKIN Türk doktorlarının;
kulak ağrıları olmayan bir çocuğa, "Kulagında sıvı var" veya "kulak zarı kızarık" dediğinde inanmayın.
Bilinki o doktor bir şarlatan ve sizleri dolandırmaya çalışıyor.
Bu tip "Baş ağrıları" bazı virus enfeksiyonlarında sıklıkla olur. Ağrısı olursa Calpol verin.

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Pınar yavuz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Tem 2022 Saat 10:21
Yazdıklarınızın tümünü sayenizde öğrendik ishal gelmedi hocam hatta kabız ama bugün biraz daha kendine gelince söyledi kulak kepçeside ağrımış dün bugün ateş 37,4 herhangi bir ağrısı yok iliadin damla başlayalımmı hocam kulak içi değil kepçesinin ağrıdığını söyledi bize doktorlar okadar tramva yaşattılarki çocuk doktora gidecek diye saklamış kulağının kepçesinin ağrıdığını
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Pınar yavuz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Tem 2022 Saat 10:37
Birde Bactrim başlamamız gerekirmi hocam
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.