Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sedef
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Sedef

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
MevaAnnesi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 176
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı MevaAnnesi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sedef
    Gönderim Zamanı: 22 Haz 2022 Saat 23:34
Hocam hayırlı aksamlar kızımda 1 aydır kafa derisinde kabuklanma vardı sacları gür ve uzun durulanmıyor sanırım diyip cok ustelemedım ama bugun dermotoliye goturdum sedef dedı benımde 6 7 yaslarında diz kapaklarımda sac derımde ve vucudumun bazı yerlerınde vardı sedef genetik olabılır kızındada ondan olabılır dedı suan sadece sac derısınde var sampuan ve losyonlar verdi ve alerjı bölumune gıtmemı ıstedı besın alerjısı var gecmıste dıye dılınde de sureklı beyaz pas gıbı leke var arada gecıyor ama genelde beyaz dılının ustu sedef bagısıklık sıstemı stres uzuntu takıntı gıbı seylerde cıkar dedı kızım daha 4 yas 2 aylık ne yapabılırım verdıklerını kullanayım mı genetık olabılır mı bende oldugu ıcın.
Birde probıyotık besle bağırsağı beslenerek duzelt karaciğeri duzelir sedefi gecebılır dedı ama sedef hastalığı gecen bırsey degıl dıye bılıyorum dogrumu benım hala dızlerım de var 

Düzenleyen MevaAnnesi - 22 Haz 2022 Saat 23:36
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118331
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Haz 2022 Saat 08:42
İyi sallamış.. 
Söylenenlerin hiçbirini uygulamayın, sadece saç diplerini kendi saç diplerinizi kazıdığınız gibi kazıyın.. 
EĞER; hakikaten sedef hastalığı varsa, kazınan zeminde iğne deliği gibi ufak kanamalar olur. 
Konak ise, kabukları kaldırdığınızda, kanama olmaz.
Ayrıca da Sedef; saclı deride görülmesi  son derecede nadirdir.
Hiçbir dediğini yapmayın. Hiçbirinin zaten Sedef ile bir ilgisi yok. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Haz 2022 Saat 08:43
Yukarı Dön
MevaAnnesi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 176
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı MevaAnnesi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Haz 2022 Saat 00:06
Ya hocam siz olmasanız biz ne yapacagız gercekten merak ediyorum Allah razı olsun...
Doktor ellemedı uzaktan bakarak sedef dedı sıze yazdım dırek dedıgı hic bırseyi almadan sıxde kazı altına bak dedınız kazıdık kaldırınca altı normal bembeyaz kanama vs yok sanırım konak olmus ama burdakı doktor yazıklar olsun ya sadece bakarak onca sacma sapan agır ılacı kullandıracaktı. Benım saclarımda vardı hocam nadir olan basıma gelmıs dedıgınz gibi annem dedı kazıyınca altı kıpkırmızı kanardı canın acır dıye uzulurdum dıyo ben kızımın kazıyorum gıkı bıle cıkmıyo. Ne kadar tesekkur etsem azdır hocam yine bır yanlış teşhişten kurtardınız bizi.
Hocam ssdece 2 sey sorucam. 
1 bu sedef gercekten genetik olabılır mı ne ile alakalıdır bende hala var oldugu ıcın soruyorum kucuklugumden berı gecmedı azaldı cogaldı ama hıc bıtmedı bagısıklıkla alakalı mıdır 
2 konak ıcın boyle kazımam yeterlımı yoksa sacını bıraz inceltip kısaltayım mı gür diye mı oluyordur hocam 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118331
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Haz 2022 Saat 11:56
1- Sedef hastalığında: Genetik "yatkınlık" vardır.. Ancak bazı olumsuz şartlar oluştuğunda Sedef ortaya çıkar. 
Yoksa, aynı "olumsuz şartlar" başka kimselerde bir şeylere sebep olmuyor.
2- Konak oluşmaması için, her banyoda, saç diplerini kendi saç diplerinizde olduğu gibi güzelce kazıyın.
Saçın uzun veya kısa olmasının hiçbir etkisi yoktur. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.