Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Duzensiz ates lenf bezleri
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Duzensiz ates lenf bezleri

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
GökçeSare Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 74
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı GökçeSare Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Duzensiz ates lenf bezleri
    Gönderim Zamanı: 11 Haz 2022 Saat 13:47
Merhaba Sayın Hocam ,
Kızım 5.5 yaş 18.5 kilo 113 cm boy da. Kreşe bu sene başladı. O yüzden sizin de hep dediğiniz gibi sürekli hastayız. Sizin desteginizle atlatıyoruz çok sagolun. Hocam 5 göğün önce hafif ateş 37.7 ile ve burun akintisiyla başladık. Ertesi gün 39 larda seyretti müdahale etmedim. Yalnız bu seferinde başım ağrıyor dedi. Daha sonra hiç atessiz iki gün geçirdik. Dün sabah kesik kesik çok sık şekilde oksuruk başladı. Gecesine saat 03.00 civarı ateşi 39.5 lira yükseldi ve ağrıdan uyuyamadı. Bende 1.5 ölçek pedifen verdim. Daha sonra uyudu. Ve şuan yine ateşi yok. Boğazına baktığımda boğazınin en arka kisminda farenjit olduğumuzda cikan tanecikleri yapılar olur ya en arkada bol şekilde var. Resim istedim size yollayayım ama orayı çok arkada kalıyor diye çekemedim.

1 Hocam 3 günden sonra birden bu kadar ateşi cikmasi normal mi?
2 OuchDilde pas beyaz olarak biraz var ateşte var ama sürekli değil, koku normal görünüyor. Antibiyotik gerek yok diye vermedim doğru değil mi?
3 Bu aralar çok sık hastalandigindan kilo kaybettik.gelisiminden endişe etmeye başladım artık. Boyu kilosu normal midir? Yapabileceğim birsey var mıdır?
4 Hocam daha önceki hastalığından boynunun arka tarafında kulak hizasında bebeler vardı. Çoğu küçüldü bir iki tanesi kalmıştı.onemsemeli miyiz?
5 Şuan iliadin ve sf burun açma ballı limon cold mix yapıyoruz.Yeterli mıdır? Ama arada çok yukselen ateş ezberimde bozdu sanirim o nedenle yazdım size.

Teşekkür ediyorum hocam.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118392
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haz 2022 Saat 15:36
4cm boy,300gram ağırlık Fazlası var. 
1- Ateş; vücudun savunma mekanizmasıdır. Gerekli olduğu süre ve yukseğe çıkar. 
2- Antibiyotik gerekmiyor.
3- Gelişimi iyi.
4- O bezelerin hiç önemi yok.
5- Aynen devam edin. Sakın Türk çocuk doktorlarına kanmayın. 
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı GökçeSare Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2022 Saat 03:26
Çok sagolun hocam, aynı şekilde devam ediyoruz. Allah ömrünüzü uzun ve sağlıklı kılsın.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı GökçeSare Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2022 Saat 14:16
Sayın Hocam, yukarıdaki cevabınızı birlikte cocugun genel durumu bozulmaya doğru düzgün birsey yememeye ve halsiz olmaya başladı. Bende sağlık ocağına götürmek zorunda kaldım. Bolca oksuruk boğazımızda kızarıkligi ve eklem yerlerinin içlerinde boynunda bir çıkıp bir sönen kırmızılılar (yaklasik bir bir bucuk aydir var)da çoğalmaya başlamıştı. Mecbur kaldım hocam. Bize augmentin 400 fort yazıp icirin eğer dokuntu olursa kesin, olmazsa 20 gün devam edin dedi. Alıp icirdim, dokuntu olmadı ama çocuğun genel durumu daha da bozulup bir de ne verdiysem kustu. Şuan daha halsiz solgun bir şekilde yatıyor. Hocam Allah aşkına yardım edin. Bu yaşadıklarımız nedir? Artık elim ayağım titriyor inanın.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2022 Saat 14:40
Augmentin gerekese idi; Ateş+Ağızda pis koku+Dili kaplayan pas tabakası olurdu.
Bunlardan teki bile yoksa, VİRAL enfeksiyon geçiriyor demektir, bir tedavisi yoktur, kendiliğinden iyileşir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Haz 2022 Saat 14:41
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı GökçeSare Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2022 Saat 14:47
Hocam yazmıştım ya size, agizda biraz pis koku tamamında olmasa da beyazlık orta kısmında yoğunluklu olarak ve gece 39.5 kara cikan ama gündüz çıkmayan bir ateş mevcut. Artı size daha önce de fotosunu gönderdiğim ve şekilde dirsek iç kısımlarında ve boyun kısmında çok olmak kaydıyla bir çoğalıp bir sönen dokuntuleri var. Hani sizin strep a kızımla ilgili olanına benzer bir durum ama işte teşhis koyamiyorlarki sizin de dediğiniz gibi nedenini tam olarak bilelim. Ondan sizden yardım istiyorum Hocam. Izmirde yaşıyoruz varsa sizin gibi bildiğiniz bir doktor hemen gidelim? Şimdi augmentinden sonra ekstra bir dokuntu olmadı. Bu durumda devam mi edelim ki. Artık dediğim gibi çok panik oldum sağlıklı karar veremeyebilirim Hocam. Ben size hem kızarıklık olan yerleri hem lenf bezlerinin olduğu yerleri hem de boğaz görüntüsünü atayım siz söyleyin hocam olur mu?
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı GökçeSare Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2022 Saat 15:31
https://www.hizliresim.com/1mqqhka

Hocam çekmeye çalıştım. Ama acayip bir şekilde söyle oldu. Koştuktan sonra rahatladı ve yiyip içmeye başladı.bu kizarikliklar da azalmaya hatta bazı yerlerde yok olmaya başladılar. Geçici mi bilemiyorum. Hala halim yok diyor. Antibiyotik içtiğinden reflor verdim ayrıca. Iliadin ve sf burun açma ve diğerleri devam ediyorum. Geçirdiği için kırmızılılar i eğer bogazlari da daha iyi olursa devam edeyim mi hocam augmentine ne dersiniz?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2022 Saat 18:34
1- Antibiyotik gerekmiyor.
2- Döküntüler; Eritema marginatum. Bir önemi yok, tedavisi yok, kendiliğinden düzeliyor. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.