Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Reaktif hipoglisemi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Reaktif hipoglisemi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
orhantugba Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 349
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı orhantugba Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Reaktif hipoglisemi
    Gönderim Zamanı: 27 Ara 2021 Saat 21:34
Hocam merhabalar ben 30 yaşındayım genetik olarak reaktif hipoglisemim var stresli bir dönemden geçtim daha da fazlalaşti bazen ne yersem yeyim yerine oturmuyor şeker endokrinoloji ye gittim yüksek şeker falan çıkmadı herşey gayet iyi çıktı ama yine de glu..fn diye diyabetik ilaç yazdı onu da bu sabah başladım dünya burnumdan geldi bir bulantı bir kötülük bir bayginlik sonra.ani yine şekerim düştü çok uzun sürdü bir fikrinizi almak istedim hocam ben ne yapabilirim beslenmeme de dikkat ediyorum 65 kiloyum kilolu değilim ... Bu ara da açlık 90 tokluk 91 çıkmıştı şekerim... 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118392
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2021 Saat 03:03
Sakin o ilaci kullanmayin.
Sik-sik, az-az yemek yiyin. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı orhantugba Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2021 Saat 07:12
Hocam zaten bende etkisini görünce direk çöpe vurdum yeminle daha da hasta beni aslında sık sık az az yiyorum ama bu panik bozukluk stres beni mahvetti bazılari da antidepresan kullan diyor bu konu da fikriniz nedir hocam ?  Bu hipoglisemi  çok illet biseymis aşırı şekilde sinir yapiyo dişlerimi sıka sıka dişlerim ağrıdı ... Tahliller de bişey çıkmıyor gerçi o düşüş anin da veremedim hiç denk gelmedi.. tatlı hiç sevmem zaten... rahmetli babamdan kalan genetik mirasım fmf ve hipoglisemi... 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2021 Saat 18:43
Ayni tabloyu ben, '80'li yillarda (asiri calisma sonucu) yasadim..
Turk doktorlari bu hastaligi bilmezler. Ben kendim arastirarak, kendimi tedavi ettim. 
Yapilacaklar:
1- Cay, kahve, Kola hatta Cukulata gibi kafein gibi uyaricilari ihtiva eden urunlari kullanmayin.
2- ASLA, ac karnina seker veya unlu gida almayin. 
3- Kepekli ekmek, Proteinli gida, sebze kullanin.
4- Her turlu seker, tatli ve unlu gidalari kesin. Pilav, makarna MUTLAKA yagli olacak. Az olacak.
5- Muz, Hurma, Dut, Uzum, duzelene kadar yenilmiyecek. 

Bu hastalik tedbir alinmazsa, Tip-2 seker hastaligina donusur. 
Beraberinde, Kolesterol  ve Tansiyon yukselmesi  olur. En az senede 1 defa, Kolesterol, Seker baktirin ve
Tansiyonunuzu evde kendiniz takip edin.  

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 Ara 2021 Saat 18:45
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı orhantugba Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2021 Saat 19:17
Ayrıntılı cevabınız için teşekkürler evet hocam .. bende aksine o an da şekerim düzelsin diye hurma muz yiyorum daha da yemem iyiki dediniz ... Peki hocam o anda düştü eller titriyor baş dönüyor ne yapmam lazım en kısa bir meyve suyu şekerli su içmek mi ? Birde vücuda organlara bir zarar verir mi çünkü çok fazla carpintim oluyo?  
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2021 Saat 20:16
Iki kepekli biskuvi arasina, ucgen peynir koyup, yiyin.. 
SAKIN!! O durumlarda sekerli gida ALMAYIN! 

Zamanla kontrol altina alamazsaniz, Tansiyon ve  Kolesterol artar. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı orhantugba Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2021 Saat 23:06
Hocam basmati pirinci yiyorum makarna nerdeyse hiç tam buğday ekmeği tüketiyorum yumurtayla peynirle güne başlıyorum .. fakat anladığım yağı biraz az tutuyorum kilo kontrolü açısından yağsız yiyorum onunla da alakalı galiba bu kadar şiddetli yaşamam çok teşekkür ederim bir çok yanlışım varmis iyiki sordum size 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2021 Saat 02:50
Pirincin cinsi HIC farketmez... pirinc;pirinc dir. Saf nisastadir! 
Kesinlikle yagli yiyin, yoksa, hizli emilim olur ve sizi zora sokar. AZ yiyin. 
Unutmayin ki, yagli yemek sizi daha UZUN sure sizi tok tutar. Yoksa ; cok daha fazla miktarda nisastali 
gida tuketirsiniz. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.