Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kendim için
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

kendim için

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
leyli Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 794
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı leyli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kendim için
    Gönderim Zamanı: 27 Ara 2021 Saat 16:24
hocam 8 gündür demir ilaçları kullanıyorum...ilk günler bir sorun yoktu ama 4 gündür tuvalete çıkamıyorum.. zaten kabızlık problemi olan biriyim...(hem 2-3 günde bir ve top top) ilacın da yan etkilerinden biri kabızlık... çok huzursuzluk yaratıyor.. içime fenalık geliyor. ne yapabilirim?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117581
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2021 Saat 20:32
Farkli Demir ilaci kullanin. 
Yukarı Dön
leyli Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı leyli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2021 Saat 20:35
hocam daha önce farklı demir ilaçları denedik...ama hiç faydası olmadı. bu kullandığım işe yaradığı için ben istedim doktordan... 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2021 Saat 20:52
HGB: 10 g/dL'nin altinda ise ilac kullanin.. 12g/dl nin altinda ise, etli gidalari arttirin. 
Yukarı Dön
leyli Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı leyli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2021 Saat 06:30
Hgb 7 hocam... demir ilacı kullanmaya başladım.... hocam bir de bir şey soracaktım... demir ilacı kullananlar çay kahve içmesin diyorlar.. doktor bana bir şey demedi ama herkes diyor.... çayı sadece sabah çokk çok açık içiyorum... kimse çay olduğuna inanmıyor...hocam günde 1 tane türk kahvesi içmek de demir emilimini azaltır mı... içilebilir mi?

Düzenleyen leyli - 28 Ara 2021 Saat 16:31
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2021 Saat 18:38
Agizdan alinan Demir ilaci dokunuyorsa, IGNE seklinde alabilirsiniz. 
Turk doktorlari, demir ignelerinin hesabini yapip recete etmekten acizdirler. 
Bu sebeple, kilonuzu, ve aldiginiz demir )igne) ilacinin adini ve icindeki demir miktarini bana yazin. 
Yukarı Dön
leyli Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı leyli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2021 Saat 18:59
yaşım 46... kilom 48...   ferro sanol duodenal 100 mg kapsül...ilacı 9 gündür kullanıyorum..şuan dokunmuyor
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2021 Saat 19:11
Devam edin. Alamadiginizda, yenilenmis bilgilerle bana yazin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.