|
Nefes sıkıntisi |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
ZeynepReyyan
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ZeynepReyyan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Nefes sıkıntisiGönderim Zamanı: 24 Eki 2021 Saat 03:26 |
|
Kadir hocam kıymetli bilgilerinize çok ihtiyacım .kızım 8 yaşında 28 kilo üç gün önce boğaz ağrısıyla başlayıp burun akıntısı ve öksürükle devam eden bi grip hali oluştu gribi hep böyle seyreder çok şükür 4 günde toparlar.ben 8 yaşına kadar kızımı sizin makale ve msjlarinizi okuyarak büyüttüm çaresiz kaldıkça size msj atıp yardım aldiğimda oldu sagolun varolun.ates düşürücü hariç hiç bir ilaç kullanmadım bu yaşına kadar.bu seferki grip yine boğaz ağrısı, burun akıntısı ve öksürükle seyrederken kızım yeterli nefes alamadığını söyledi istanbulda devlete ait bi çocuk hastanesine geldik parmaktan setirasyon ölçümü yapıldı 91/92 çıkınca çok düşük denildi ve tedavi başladı.iki gündür serum antibiyotik ve dönüşümlü ventolin/pulmicort bi ilaç daha veriliyo hava yoluyla setirasyon oksijen alırken yükseliyo sonra yine düşüyo dr bu halde çıkaramayız nefes çok sıkıntılı diyor.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 24 Eki 2021 Saat 04:34 |
|
Sizi kandiriyorlar!
Oksijen saturasyonu o seviyede olsa, cocuk basini kaldiramaz. Agizdan beslenebiliyorsa, Oksijen maskesi olmadan rahat ise, KACIN! Ayrica da, oyle bir Oksijen saturasyonunda, solunum sayisi: 60'in ustunde olur... Solunum sayisi; 60'in altinda ise: KACIN. NIYE yazilarimi okumazsiniz ki!! |
|
![]() |
|
ZeynepReyyan
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ZeynepReyyan
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 24 Eki 2021 Saat 05:05 |
|
Hocam oksijen maskesi takmadiginda rahat nefes olabiliyo şimdi baktım dakikada 33 nefes aliyo.agizdan şuan hasta olduğu için çok istemesede azda olsa yiyo. serum takviyesinden belkide fazla yemiyor.hocam yazılarınızı okuyorum 8 yaşına kadar tek ilaç kullanmadım ama nefes alamıyorum deyince çocuk panik olup hastaneye basvurdum
hocam peki hala o setirasyon aleti parmağında takılı ve sonuç aynı makina bozuk olabilir mi
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 24 Eki 2021 Saat 18:41 |
|
Bozuk da olabilir, kasten kalibrasyonu oynanmis da olabilir. Saturasyon o kadar dusuk olsa, dudaklarda
morarma olur.
|
|
![]() |
|
ZeynepReyyan
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ZeynepReyyan
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25 Eki 2021 Saat 00:32 |
|
Hocam bugün imza verip hastaneden çıktım. Ama ne felaket senaryoları saydılar sonu yoğun bakım olabilir oksijen makinesine bağlanabilir e kadar..ağır zature olduğunu söylediler.sizin yazılarınızdan hatırladığım kadarıyla viral zatürreden mi bahsediyorsunuz çünkü ateşi yok belirgin halsizliği yok dedim.tahlilleri istedim e nabizdan bakabilirsiniz dendi daha ulaşamadım yarın aile hekimliğinden ulaşicam inşallah.hocam kafama takılan tek şey solunum sayisi dakikada 33 olması normal mi çok hızlı geliyor bana sanki kesik kesik nefes aliyor gibi.istahi bugün iyiydi verilen ilaçları almadım sadece ventolini aldım nefes problemi olursa buhar makinasında kullanmak için.sizce kullanmalimiyim?dakikada 33 nefes 8 yaşındaki çocuk için tehlikeli mi?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25 Eki 2021 Saat 03:10 |
|
SAKIN Ventolin kullanmayin. Cocugunuz bir cins Grip geciriyor, Ventolin ile bronslari genisletirseniz, hastalik
kisa surede Akcigerlere iner.
Sadece: Limonlu bal, Serum Fiz., ColdMix kullanin. |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|