Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Antibiyotik Hakkinda
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Antibiyotik Hakkinda

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Mesli Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 93
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mesli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Antibiyotik Hakkinda
    Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2021 Saat 08:20
Değerli kadir hocam,
Herseyi sormamaya forumdan okumaya çalışıyorum. 6.5 yasinda 1. Sinifa giden oğlum var.  5 gundur 39 derece üstünde atesi var. Sadece geceleri sayiklamaya basim ağrıyor dediğinde dolven verdim. 5. Günün sonunda ates 24 saat ara verdi oyun oynadı keyfi yerindeydi. İyilesti diye sevindim. 6.gunun gecesi 39.3 ölçüm. Agizda koku yoktu dun gece koku aldim. Dilin fotoğrafını size gondereyim
1- gercekten antibiyotik kullanması gerekiyorsa idi cocugun durumu daha da mi kötüye giderdi?
2- Antibiyotik kullanmasi gereken fakat vermediğimiz nasil bir tablo cikar karşımıza detaylı bir çerçevede anlatır mısınız?
Bundan sonra karşılaştığım durumlarda sınırlarımı bilmek istiyorum.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2021 Saat 09:50
1- Antibiyotik gerekmiyor. 
2- Daha ilk ateşlendiğinde, Antibiyotik gerekiyor idi ise, iki durum olabilirdi:
   - Kendiliğinden iyileşirdi.
   - Her gün daha kötüye giderdi, arada iyileşme süresi ASLA olmazdı.
Yukarı Dön
Mesli Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mesli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2021 Saat 10:42
Tesekkur ederim.cevabi yazınız için. Cocugumda ateş sonrası agiz ve dis etlerinde yaralar aftlar olustu. Yemek yemek cocuk icin cok izdirapli. Tantum verde spreyi yaptırmıyor. Agiz ici yaralara ne yapabilirim?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2021 Saat 13:27
Pyraldin sol sürebilir veya bir damlalık ile damlatabilirsiniz. (bir damla dil üstüne, birer damla yanak içlerine.)
Yukarı Dön
Mesli Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mesli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eki 2021 Saat 15:02
Degerli hocam, oğlum 6.5 yasinda ve 1 sinif. Grip aşısı yaptırmayı düşünüyorum. İlk defa grip aşısı olacak. Kardesi var 2.5 yasinda. Ona da yaptırmalı miyim dozu ne kadar olmali 2 doz mu olacaklar
Yukarı Dön
Mesli Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mesli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eki 2021 Saat 18:59
Degerli hocam, sizden cevap bekliyorum. Saygilar
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eki 2021 Saat 19:04
6.5 yas: Tek ve tam doz yapilir.
2.5 yas; 1 ay ara ile yarim doz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.