Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ateş kuru öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ateş kuru öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hasret.61 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hasret.61 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ateş kuru öksürük
    Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2021 Saat 00:09
merhaba hocam kızım 13/08/2013 doğumlu 115 cm bıyı 23 kilo. Bu sabah erken uyandı ve öğleye doğru ateşi 36 dan 37,5 lara kadar çıktı gözleri yanmaya başladı ve yaşlanmış gibi olunca calpol verdim bir ölçek ateşi bi saat sonra düştü. Ara ara da kuru öksürüğü var.

Yemeğini meyvesini yedi. Ev yoğurdu yedi. Kestane balı ıhlamurla yedirdim ve sizin önerdiğiniz tuz karbonat suyuyla gargara ve burunu temizliyorum. Yatmadan önce kuru öksürük biraz fazlalaştı. Hocam ne öneririniz ve aklına takılan bu belirliler kovit olur mu? Temasımız yok 😌 bilgi verirseniz çok sevinirim 
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hasret.61 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2021 Saat 08:57
hocam tatilde olduğunuzu dikkatten kaçırmışım kusuru bakmayın. kızım düzeldi hafif öksürük kaldı. ateşi bir gün sürdü ve doğal yöntemlerle atlattık çok şükür. ama şimdi oğlumda burun akıntısı ve hapşırık var. bende aynı şikayetler. mevsimsel grip diye düşünüyorum ama haşırınca herkes kovit diye algılıyor. kovitte hapşırma ve burun akıntısı olur mu? ister istemez şüphe oluyor? kovitle normal grip arasında farklar neler nasıl haraket edelim hocam bilgi verebilirseniz çok sevenirim. çok teşekkür ederim şimdiden..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117900
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (2) Teşekkürler(2)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2021 Saat 09:30
1-   " sizin önerdiğiniz tuz karbonat suyuyla gargara"   ... Benim böyle bir önerim HİÇ olmadı.
2- Hapşırma; Covid belirtisi değildir. 
3- Covid; bir cins Grip olup, bütün Griplerde olan belirtiler vardır. Griplerle ilgili yazılarımı okuyun. 
4- Seneler evvel yazmış olduğum; Coronavirusler makelemi de yazarlar bölümünden okuyun.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hasret.61 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2021 Saat 11:15
hocam cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. 2008 doğumlu oğlumda deniz suyu yerine bir su bardağına bir çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karbonat koyup burnu temizleyin diye önermiştiniz diye hatırlıyorum hatta çocuk alerji dr. aynı reçeteyi verince ben biliyordum demiştim. ama belkide yanlış hatırlıyor olabilirim. 
corona virüsler için makaleniz olduğunu bilmiyordum okurum hocam çok teşekkür ederim. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (2) Teşekkürler(2)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2021 Saat 19:51
Karbonat; benim önerim değil. Ben işi zorlaştırmam. 
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hasret.61 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ağu 2021 Saat 08:29
Kusura bakmayın hocam sizi de yoruyorum ama peki karbonat zararlı mı? 
sizin önerileriniz ve verdiğiniz bilgiler benim için çok önemli çünkü sayenizde iki çocuğumu da gereksiz 
ilaçlara başvurmadan büyütüyorum.  hakkınızı helal edin. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (2) Teşekkürler(2)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ağu 2021 Saat 09:28
Zararlı değil, gereksiz. Her zaman, her evde bulunmayabilir. 
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hasret.61 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2021 Saat 08:20
anladım çok teşekkür ederim 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.