|
Balgam sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Burcu87 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 May 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 443 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Nis 2021 Saat 13:24 |
Hocam size bu konuda daha önce de danışmıştım. 6.5yaşındaki kızımda ve bende 3 senedir kronik geniz akıntısı balgam var. Gece yatıyorum sabaha kadar genzime doluyo, burnumu çekince aşırı balgam geliyor, son zamanlarda ağzımın içinde zehir gibi bir tat var. Kızımda da aynı ve ağzı kokuyor. Şimdi eşimde de başladı sürekli boğazı akıyor ve balgam birikiyor boğazına. Öksürük ya da gribal bir durum yok. İliadin, serum fizyolojik kullandık, bal limon, sıcak su buharı fayda göremedik. Üçümüzde de olması bulaşıcı olduğunu göstermez mi? Neyle alakalı olabilir?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118370 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Dogru, bulasici bir VIRUS sebep oluyor. Bu virus, Sinuslerde hastalik yapiyor.
Ara ara, 5 gun Iliadin DAMLA kullanin..
|
|
![]() |
|
Burcu87 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 May 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 443 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkür ederim sayın hocam, daha önce kullanmıştık iliadin tekrar mı başlayalım ve kızım da dahil üçümüz de mi kullanalım? Bir de hocam balgam kültürü yaptırsak sonuç elde edebilir miyiz çok uzun süredir geçmediği için merak ediyorum?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118370 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Evet, ucunuz de kullanin..
Ates yok iken "kultur" ile ugrasmak, nafiledir. Hani, Verem dusunuyorsaniz olabilir de!!! Bogaz enfeksiyonlarinda bu sekil enfeksiyonlar viruslarla olur. Uzerine "Bakteri" eklenmis olsa, o zaman da ATES olur.
|
|
![]() |
|
Ateş ya da gribal bi durum yok hocam ama senelerce durmaksızın devam etmesi hiç iyileşmeyecek gibi düşündürüyor, o yüzden size tekrar danışmak istedim, sağolun.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bir sekilde, Sinus agizlarinin acik olmasi ve iclerinin IYI bosalmasi sart.
|
|
![]() |
|
esraa35 ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Eyl 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 206 |
Merhaba,izninizle ben de müdahil olmak istedim bu konuya.Malesef 1 yildir ben ve oglumda da ayni sorun var.Bitmeyen boğazda balgam gibi yogun geniz akintisi.Surekli bogazimizi temizlemek zorunda kaliyoruzSerum fizyoljik o olmadi 5 gün iliadin damla,yastiga cold mix damlatmak,sicak buharlar,alerji şuruplari.Yok hocam bitmiyo,gecmiyo,denemedigim yol kalmadi.Bugunlerde hapsuruk ta eklendi tabloya,sadece hapsürdugumuz da burnumuz akiyo.Nazonex sprey kullanmamak icin bugune kadar direndim,bi denesek mi hocam?Gerci bugunlerde kullanmaya da korkuyorum olur da onu kullanirken covid olursak diye.Biran once covid belasindan kurtulup deniz sezonunun açilmasini bekliyorum.Alerji şurubu allerset kullandi oglum,siz zaditen öneriyorsunuz,acaba onu mu kullansak bir de?O daha etkili mi?Sorularimizi sabirla cevapladiginiz için cok sağolun hocam
Düzenleyen esraa35 - 30 Nis 2021 Saat 04:47 |
|
Esraaa
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kortizonlu ilaclar, "sahte" bir iyilik hali yaratarak, durumu daha beter yaparlar.
Boyle; Turk doktorlarinin cok sevdikleri "mavi boncuk" ilaclari kullanmayin! Sip diye, "ates dusurmeyi", sip diye "oksuruk kesmeyi", sip diye "hirilti kesmeyi" marifet zannederseniz, uzun vadede, bunun bedelini cok kotu odersiniz. "Sahtekarligin 3 safhasi" bu gibi ilaclarla uygulanir. sabirli olun, SF ve ColdMix'e devam edin. Ayrica unutmayin, vucutta bu sekilde ciddi bir hastalik yapmayan bir virus varken, ikinci bir virus, Covid-19 olsa bile hastalik yapamaz. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|