Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bebek gelisimi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Bebek gelisimi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Halek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 162
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Halek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bebek gelisimi
    Gönderim Zamanı: 27 Nis 2021 Saat 15:41
 Hocam merhaba,
 Oglum 33.haftada 1600 gr olarak dogdu. Suan takvim yasi 7 bucuk ay. Sadece anne sutu ile besliyorum.ek gidaya size tabi olarak gecmedim, ge cmek istemiyorum. Gecen ay 6300gr idi, bu ay 6500 olmus.boyu da 1cm artmis.Aile hekimi  bu kilo aliminin yetersiz oldugunu ve tahmin edersiniz ki hemen hemen acil ! Ek gidaya baslamam gerektigini soyluyor.
Gercekten yetersiz mi ve  baslamam gerekiyor mu kadir bey? Ben size guveniyorum sadece.

Düzenleyen Halek - 27 Nis 2021 Saat 16:59
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118321
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Nis 2021 Saat 18:37
SAKIN, degil Aile hekimine, Turkiye'deki cocuk doktorlarinin bile beslenme ile ilgili hicbir tavsiyelerine kanmayin.
Premature bebeklerin kilo alimlari; normal bebekler gibi degildir. 
Onlarin butun davasi sizi "ek gidalara" gecirip, devamli abone edebilmektir.
Azda olsa, kilo aliyorsa, ortada merak edilecek bir durum yoktur. Rahat olun ve SAKIN moralinizi bozmayin. 
Az beslendiginden suphe ederseniz; 30ml 1 tasim kaynamis, ilimis sut teklif edin, almiyorsa, isler yolunda
 demektir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Nis 2021 Saat 18:40
Yukarı Dön
Halek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 162
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Halek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Nis 2021 Saat 18:40
Cooook ama cok tesekkur ederim hocam.cok mutlu oldum.eksik olmayin insallah.
Kilo alimini her ay gidip baktirayim mi orada? Bir de 8.ayda kan tahlili istiyorlar gerek. Var mi cocgu deldirmeye hocam.?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118321
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Nis 2021 Saat 18:45
SAKIN 6. ayda, yok 8. ayda, yok 1 yasinda; Kan tahlillerini YAPTIRMAYIN.. 
Butun dava; bu tahlilleri suistimal edip, yalan-yanlis degerlendirme yaparak (bebek kan degerlerini eriskin
 kan degerleri ile mukayese ederek) sizi korkutup, devamli doktorlara tasinmanizi saglamak icindir. ZIRA,
pek cok aile, asilar bittikten sonra, HER AY doktora gitmiyor. Sirf  devamli gitmenizi saglayabilmek  icin
 boyle soytari sahtekarliklarla sizi ve bebegi rezil ederler. Ornekeri cok. Eski cevaplari okuyun, goreceksiniz.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.