|
Nötropeni |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Handeada ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Mar 2021 Konum: Kuşadası Durum: Aktif Değil Puanlar: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Mar 2021 Saat 20:10 |
Merhaba hocam kızım şuan 9 yaşında bundan 1.5 yıl önce geçirmiş olduğu bağırsak enfeksiyonu sonucu kan tablosounda wbc ve nötrofil düşüklüğü vardı 6 gün hastanede yattık çıktıktan sonra değerler normalde döndü ancak boğaz enfeksiyonu geçirdi ve tekrar düştü notrofiller..monosit ve lenfosit yüzdeleri yüksekti viral enfeksiyon dedi Dr ve düşüklük buna bağlı olabilir dendi biz 1.5 yildir takipteyiz ancak tam normal aralığa gelmedi eski tahliller hep normalmiş doğuştan bir durumda yok.buyuk çocuklukta olduğu için otoimmnin bir haatalik varmıdır diye ANA testi İGG testleri lupus FMF vitaminler B12 ferritin d vit TSH hepsi bakıldı normal..periferik yayma hep temiz çıktı ..kemik iliğine gerek duymadı Dr..şöyleki kansızlık yok Hgb 13 WBC 3600 Neu# 700 mono ve lym yüzdeleri biraz yüksek retikulosit sayımı normal doktorumuz geçecek diyor takip edicez diyor ben yanlış bişey yapamıyorum degilmi ? Bu nötropeni durumu gerçekten geçici bir durummu?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117725 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Gecicidir.
Bu sual HER GUN sorulur oldu... LUTFEN geriye dogru gidereke bu konuda yazilmis olan yazilari okuyun.
|
|
![]() |
|
Edadeniz44 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mar 2021 Durum: Aktif Değil Puanlar: 6 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Edadeniz44
Hocam kızım 3,5 aylık hiçbir şikayetimiz yoktu sadece gogus kemiği biraz cıkık acil doktoru goster diyince kontrol amaclı goturdum o ara terli gordu doktor muayene ederken ki kalın giydirmiştim soguktan bence ondan terlemisti,gece kafa terlemesi dısında terlemez oda normalmis,kan gorecegim dendş ve kan sonuclarımız lokosit 10.64 (4.6-10.2)
Trombosit 454 (142-424) Hemotoktit 36 (37.7-53) Notrofil 0.91 (2-6.9) Lenfosit 8.53 (0.6-3.4) Notrofil yuzde 8.5 (50-70) Lenfosit yuzde 80.2 (10-50) Bide deger aralıgı asırı farklı olarak üre 3 (15-45) Çıkınca hematolojiye gonderildik orada periferik yayma baktı be notrofil cok dusuk haftalıl yayma bakılacak 6 hafta sora dusukluk hala varsa kemil iliğinden kan ornegi alıcaz dendi. Bu son soylediği testten cok korktum ben agrılı bş islem diye dusundugumden . 20 gun once ben griptim antibiyotik kullandım 7 gun boyunca. İnternette viral enfeksiyonda duser denmis eger viralse viral bisey varmı diye bi test ekstra yapılmadı bu 6 hafta da viral gecer mi bu ihtimali dusunmeden kemik iliğinden kan alınmaz değilmi. Kendiliğinden geciyormu bu durum
Düzenleyen Edadeniz44 - 29 Mar 2021 Saat 23:38 |
|
![]() |
|
Edadeniz44 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mar 2021 Durum: Aktif Değil Puanlar: 6 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Edadeniz44
Ayrıca kızımı inceliyorum ne bi ates ne bi oksuruk sade gaz sancımız oluyor dogdugundan beri . son iki uc haftadır dikkatimi ceken sadece kakası eksimsi kokulu baska hiçbir belirti bisey yok kilo alımı iyi . Kaka kokar bole normal diyor annem ama bilmiyorum.
Düzenleyen Edadeniz44 - 29 Mar 2021 Saat 23:39 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Edadeniz44
Düzenleyen Edadeniz44 - 29 Mar 2021 Saat 23:39 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117725 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
O doktor baya; cahil ve ahmak bir doktor.
Allah bilir o Hematoloji ile daniskli-dogusuklu calisiyor. Sakin Hematolojiye filan da gitmeyin. Turk doktorlari ve Hematologlar son derecede CAHIL olduklari icin, VIRAL enfeksiyonlarin, Notrofil oranlarini dusurdugunu bilmezler. SAKIN Kemik iligi filan yaptirmayin, SAKIN Hematolijiye gitmeyin. Bunlar resmen PUST! Antibiyotik gereken bir durum :YOK. Kan Hastaligi : YOK. Anemi?? Hgb degeri 10g/dl'nin ustu ise, Anemi de YOK. Sakin bu ahmaklara kanmayin. Hicbir sey yaptirmayin.. Kaka; icerdigi bakteri cinsine gore koku yapar. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Edadeniz44
Tesekkür ederim hocam cok rahatladım viral durum ise kendiliğinden gecmesi mi beklemeliyim ne kadar sure de vucuttan atılır gaz yaptıgı için bi cok besin tuketmiyordum daha vitaminli beslenmeye basladım yeterli mi sizce eksta sunu yap bunu da yap diyebileceğiniz bisey varmı
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
2-3 hafta alir, Takibi de GEREKMEZ..
Anne sutu "Gazli icecek mi de, anne sutunden gaz gecsin!!" Turk doktorlarinin sacmaliklarina kanmayin.. NIYE 4. aydan sonra gaz sikayetleri olmuyor?? Turk doktorlari bebek gazinin, ne sebebini bilirler, ne de caresini.. SAKIN Turk doktorlarina inanmayin. Anne sutu "Havva anamizdan" beri veriliyor. Boyle sacma doktor tavsiyelerine kanmayin, hepsi palavra. Anne sutunun kalitesi hicbir zaman DEGISMEZ!!! Fakir-fukara annenin sutu ile milyoner esi annenin sutu AYNIDIR.. Anne sutu sadece, aylara gore, bebegin ihtiyacina gore terkibini degistirir. Bazen asiri yagli, bazen sulu gorunumde olur. Insanlar haricinde, memeli hayvanlarda da durum aynidir. Sadece onlar; ayni surede ciftlesip, ayni surede dogurduklari icin, sutleri de ayni surelerde sekil degistirir. Bu yuzden de "Yag yapma" , "Peynir yapma" aylari farklidir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Mar 2021 Saat 18:32 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|