Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tetanoz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Tetanoz

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Mehmettt Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 262
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mehmettt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Tetanoz
    Gönderim Zamanı: 23 Oca 2021 Saat 20:23
Hocam bugün topraklı patatesi yıkarken parmağının kenarında bulunan küçük bir çatlak vardı yanmaya başlayınca içime kuşku düştü. Topraklı  patatesteki toraktan o yaraya degmesiyle tetanoz oluşurmu.2009 yılındaki hamileligimde 5 doz asi tamamlanmıştı. bu asilar beni korurmu. 
Yukarı Dön
Mehmettt Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mehmettt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Oca 2021 Saat 20:43
Hocam Parmagimin kenarında çatlak oluşur ya öyleydi  yarilmıştı asi yaptirayim mi
Yukarı Dön
Mehmettt Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mehmettt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Oca 2021 Saat 21:32
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117982
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Oca 2021 Saat 22:03
1- 5 doz asimi?????  5 doz asi, sadece; hayati boyunca HIC Tetanos asisi olmamislara uygulanir.
Yoksa; tek doz yeterlidir. Belliki geri-zekali bir doktora catmissiniz.
2- Tetanos ; ancak, doku icine Tetanos sporlarinin girmesi ile olusur. Acik (hava alan) yaralardan Tetanos 
olmaz.

Sabunlu su ile yikayin, (yara derin ise, Oksijenli su ile pansuman yapin) ve Batticon surun.
Resimde gordugum kadari ile, Oksijenli su bile gerekmez.  

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Oca 2021 Saat 22:03
Yukarı Dön
Mehmettt Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mehmettt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Oca 2021 Saat 22:41
Allah razi olsun hocam zaten evhamliyim birden kötü olmuştum. Hemen ellerimi yikadim evde oksijenli su ve batikon yoktu. Kolonya sürdüm yeterlimidir hocam başka bisey yapmalimiyim çok korkuyorum  hiç bulaşma ihtimali yoktur dimi.
Yukarı Dön
Mehmettt Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mehmettt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Oca 2021 Saat 23:01
Hocam resimde çok net değil ama biraz derin çatlak kırmızılık görünüyor içinden. Ne olur kusuruma bakmayin her konuda çok evhamliyim hastalik hastasi oldum ve bu benim yaşam kalitemi çok düşürüyor  artık etrafimdakileride sıkıyorum. çok bunaldim nasil basedecegimide bilemiyorum. hocam tek siz söyleyince icim rahatlıyor lütfen hakkınızı helal edin.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117982
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Oca 2021 Saat 03:08
Yaraniz, "acik tip" bir yara. Tetanos bakterisi, oksijenli ortamda hastalik yapamaz.. 
Mikrobun hastalik yapabilmesi icin, doku ICINE girmesi lazim. Kolonya yeterlidir.
Yukarı Dön
Mehmettt Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mehmettt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Oca 2021 Saat 11:51
Allah razi olsun hocam siz bizi rahatlatiyorsunuz allahta sizi rahatlatsin. Bu parmaklarımın ucundaki catlaklardan kurtulamıyorum  butun parmak uclarim boyle catliyor hocam çok acı veriyor bir seylere dokunamiyorum ve böyle mikrop kapacak diye çok korkuyorum. onun icin oneriniz varmi surekli nemlendiriyorum. Ve bazen dayanamayinca yara bandi yapiyorum bir yere surtmesin diye. Allah bin kere razi olsun selamlar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.