Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kafasına cezve düştü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kafasına cezve düştü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
barbaros350 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 152
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı barbaros350 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kafasına cezve düştü
    Gönderim Zamanı: 30 Ara 2020 Saat 13:23
Hocam 4 yaşımdaki oğlum ben içerdeyken odaya cezve götürmüş. Oda nasıl oldu bilmiyorum sanırım cezveyi tavana fırlatmış  o da kafasına denk gelmiş. Bi geldi ki yüzü gözü kan evin içi kan gölü oldu biranda şapır şapır kan döküldü yüzüne. Aldığım gibi hastaneye getirdim. Bilinci açık konuşıyo sorulara cevap veriyor. Doktor bazı hareketler yaptırdı hepsini yaptı. Ama yinede bt ve röntgen çekmem lazım dedi. Dikişlik birşey yok. Bende çektirmek istemedim. İnatlaşmıyım diye röntgeni çektirdim ama bt çektirmedim. Kağıt imzalattılar.çı ıkarkende eğer gözbebeklerinde bir değişim kusma vs olursa acilen getirin dedi. Röntgende birşey var mı dedim. Röntgen çok bir fikir vermez dedi. O zaman niye çektiniz dedim içimden. Ne kadartakip etmem gerek. Çok korkuyorum. Neolur cevap verin hocam. Çok endişeliyim. Çarpmanın sert etkisiyle bir iç kanama vs olmuş mudur hocam Cry

Düzenleyen barbaros350 - 30 Ara 2020 Saat 14:59
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118370
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2020 Saat 18:38
Kabahat sizde!! Turk doktorlara nasil guvenirsiniz?? 
Bir daha boyle bir durum oldugunda, once bir temizlik yapip, yaranin capina bakin. Dikislik olursa, o zaman
 goturun.
Belli ki, cezvenin sapi kafa derisini delmis. Dikis bile gerekmez. Sadec temiz bir bez ile bastirmaniz yeterlidir.
Ne Rontgen, Ne BT gerekir. Ellerinde olsa; MR bile cekmek isterlerdi.. 
Merak etmeyin, hicbir sey de olmayacak. 

Yukarı Dön
barbaros350 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 152
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı barbaros350 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2020 Saat 22:02
Saolun hocam içim rahatladı. Peki bir daha böyle birşey başımıza gelince telaşlanmamak için soruyorum. Neden bu kadar kan aktı küçücük bir kesiden. Ben resmen kafa yarıldı dikiş atarlar diye korktuğum için götürdüm. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2020 Saat 23:52
Damara denk gelmistir.. Muhtemelen, cezvenin sapinin ucu denk geldi. 
Yukarı Dön
esya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 406
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2020 Saat 21:58
Hocam Ankefert hakkında ne düşünüyorsunuz?
Kanamayı durduruyor anında ve yarayı toparlıyor.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Oca 2021 Saat 00:13
Hic duymadim.. 
Yukarı Dön
esya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 406
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Oca 2021 Saat 08:36
Hocam kusura bakmayın yanlış yazmışım.
Tam ismi Ankaferd BloodStopper

Dental Girişimlerde Kullanım Alanları

* Komplikasyonlu ya da normal dis cekimi operasyonlarında
* Süt dişlerinde kuron pulpası ampütasyonunu takiben oluşan kanamalarda
* Detartraj ve kuretaj işlemleri sonrası oluşan dişeti kanamalarında
* Dişeti flap operasyonları sonrasında
* Implantasyon işlemleri sırasında ve sonrasında oluşan kanamalarda
* Sistemik medikal sorunlu dental hastalıkla 

Tıbbi Özellikleri :
   Ankaferd BloodStopper Kanamayı durdurucu preparat olup ; plazma ve serum içinde kısa sürede bir yapı ağı oluşturur. Yapılan genel hemostasis ve biyokimyasal testler sonucu bu yapı ağının Ankaferd BloodStopper'ın kan içindeki proteinler ve asıl olarak da fibrinogen ile kurduğu karşılıklı etki (interaction) sayesinde oluştuğu ortaya çıkmıştır.

Kan durdurulması işlemi temel olarak protein aglütinasyonuna (yapıştırılması) bağımlıdır. Kan hücreleri de bu ağa katılmak için birleşirler. Ankaferd BloodStopper ağında fizyolojik hemostatik işlem bireysel kan pıhtılaşımı yapısından bağımsız olarak (onu etkilemeden), gelişir. Bu yüzden de Ankaferd BloodStopper hem normal hemostatik değerlere sahip bireylerde hem de birincil ya da ikincil hemostasisi olan bireylerde etkilidir.

Ankaferd BloodStopper klinik kullanım için yardımcı ürün olarak mukoza çatlakları dahil yoğun dış kanamaları durdurmakta da güvenle kullanılabilir.

Ankaferd BloodStopper damar içine ya da kan dolaşım sistemine yerleştirilmemelidir.

Hemofili, diabetes mellitus ve hipertansiyon hastalarında güvenle kullanılır. 

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Oca 2021 Saat 08:46
Agiz ici HARICINDEKI kanamalarda, yaranin ustune bastirmak yeterlidir. 
Agiz ici yaralarinda, bilhassa cerrahi mudahaleler sonrasi faydali olabilir. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.