Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Egzama
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Egzama

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
KarmaLovesUs Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 54
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı KarmaLovesUs Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Egzama
    Gönderim Zamanı: 16 Ara 2020 Saat 14:19
Merhaba Kadir Bey,

22 aylik kizimin cumartesi gunu kafasinin belli bir yerini kasidigini gordum ve dikkatimi cekti. Bakinca basinin tepesinde pembemsi bir halka gibi bir sey gordum. Mantar olabilecegi geldi ilk once aklima. Annemlerde mantar olan kediler vardi, onlardan bulasmistir diye dusundum. 

Banyo yaptiktan sonra rengi acildi ve suner gibi oldu ama ertesi gun tekrar belirginlesti. Hatta daha sonra yuvarlagin ortasindaki bölgenin beyazlastigini ve kabardigini gordum. Bebek sampuani ve bebek sabunu kullaniyorum donusumlu olarak. Sabun mu yapti acaba diye dusundum. 

Dun cildiyeciye goturdum. Egzama oldugunu soyledi. Ilac olarak bunu verdi: Dermatop 2.5 mg/g topikal cozelti. Sabah aksam birkac damla egzamali yere damlatmami soyledi. 1 hafta kullaninca azalarak gecicegini soyledi. Gerekirse en fazla 10 gun kullanirsin dedi sayet gecmezse. Ilaci surmeden once zeytinyagi surup yumusatabilirsin dedi.

Size sormadan tedaviye baslamak istemedim. Zeytinyagi surdum, yumusasin diye. Doktorun verdigi ilaca basliyim mi? Sizce teshis dogru mu? Bu arada ilk gun haricinde basini tekrar kasidigini gormedim.

Tesekkur ederim Kadir Bey.
Iyi ki varsiniz! 

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı KarmaLovesUs Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2020 Saat 14:20
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı KarmaLovesUs Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2020 Saat 14:21

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı KarmaLovesUs Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2020 Saat 14:22
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı KarmaLovesUs Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2020 Saat 14:23
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı KarmaLovesUs Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2020 Saat 14:24
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120400
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2020 Saat 18:25
Dermatop; Kortizonlu kremdir.
Gunde:2x1 Nibulen krem surun. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı KarmaLovesUs Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2020 Saat 20:15
Tesekkur ederim Kadir Bey.
Ne kadar sureyle kullanalim? Bir de teshis acisindan gittigimiz doktorla ayni dusuncede misiniz? Egzama demisti bize. Nibulen için mantar ilaci diye okuyunca sorma geregi duydum. Bulasici bir durum var midir?
Kiymetli zamaniniz için tekrar tesekkur ederim. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.