|
5 yaş covid |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
CananTurkay ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mar 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 12 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı CananTurkay
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Kas 2020 Saat 18:24 |
Merhaba Kadir Bey, hafta sonu kızımı bırakmak zorunda kaldığım arkadaşım ailece covid + oldular, ben İki gündür devam eden sırt ağrım Ve halsizliğim sebebiyle Bugün pcr için numune verdim, sonuç çıkmadı henüz, ancak akşam üzeri İşten eve geldiğimde, kızım ateşlenmişti, 5 yaşında, gün boyu halsiz ve ateşliymiş, şu anda da yanımda ateşli, evde 70 yaş annem ve babam var, Gerçekten korkuyorum, hemen odaya kapandık, D vit ampul almıştım gelirken, en son Mart ayında içmiştik, şimdi tekrar içelim mi? Ateşini düşürmüyorum, istirahat ediyoruz, kötüleşirse nereye götürmeliyim? Çocuk dr u mu? Acil mi? Ne zaman götürmeliyim? Akciğerle ilgili semptom ortaya çıkarsa mi? Çok teşekkür ederim Kadir Bey, çok korkuyorum :(
|
|
![]() |
|
CananTurkay ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mar 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 12 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı CananTurkay
![]() ![]() ![]() ![]() |
Dr bey, bir de İzmir’ de önerebileceğiniz bir çocuk doktoru var mi? İzmir’ e yeni geldik, sizden başka kimseye güvenemem aslında ama işte acil durumlarda gidebilmek için. Teşekkür ederim, iyi ki varsınız
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118726 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sikintili solunum olursa ve solunum sayisi dakikada;60'dan fazla olursa, goturun. hastaneye gitmeniz daha
dogrudur.
Atesi dusurmeyin!!! Oksuruk ve Grip ilaclarini SAKIN almayin. D vitamini icin ve Mart basi olcum yaptirip, bana yazin. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı CananTurkay
Tekrar merhaba doktor bey, bugün çıkan ikinci testimin sonucu pozitif, çocuklarım (9 ve 5)iyiler, bende Perşembeden sonra iki gün ateş, çok halsizlik ve çok fazla kas ağrısı, sonra boğaz ağrısı oldu, hiç ilaç almadım, dün ve bugün koku kaybı başladı, solunum sıkıntısı yaşadım dün ve bugün iki kere, derin nefes ihtiyacı krizi gibi tanımlayabilirim, bu da geçti şimdilik, filyasyoncu ekip geldi, Favicovir bıraktı, kullanmadım, annemden sürüntü alındı, sonuç çıkmadı, annem de grip gibi geçiriyordu ama bugün koku kaybı onda da var, annem 70 yaşında sağlıklı ve dinç biri doktor bey, Hepatit-C tedavisi gördü 20 yıl önce, iyileşti, ama şu an annem için çok telaştayım,şimdi sonucu çıkınca ona da ilaç getirecekler, annem için Sorularım şöyle: 1) ateşlendikten itibaren şu ana kadar hergün bir öncekinden kötü olmadığımız için iyileştiğimizi düşünüyorum bu doğru mu sizce? 2)annem için yapmamız gereken birşey var mi? Destek ilaç, omega3, aspirin vs? Devit ampul içtik, yine de günlük d vit. almayalım değil mi? 3) ne zaman iyileşiriz? Kaç gün sürer? ne olursa endişelenmeliyiz? Hastaneye gitmeli miyiz? Annemin hastalıkta 4.Günü 4) Solunum sıkıntısı nasıl anlaşılır?parmaktan ölçüm yapan oksimetreden eve alsam mı mesela? 5) d-dimer değeri, ferritin yüksekliği gibi şeylerden bahsediliyor gidip baktırmamız gereken bir tahlil var mı? 6)Birden hastalık seyri değişebilir mi? Kötüleşme beklemeli miyiz? Kaç gün sonra içimiz rahatlasın? Doktor bey çok teşekkür ederim, stresten öleceğim, iyi ki iyi ki varsınız |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118726 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
SAKIN; solunum sikintisi olmadigi surece, HICBIR ilaci kullanmayin.
ZATEN, iyilestiniz. Solunum sikintisi olmayan bir kimseye "Pulse oksimetrenin" hicbir faydasi olmaz. d-Dimer, her enfeksiyondan sonra, olusan pihtilarin cozulmesi ile yukselir. Bosverin! Ferritin, degeri, yuksek olsa ne yapiliyor, dusuk olsa ne yapiliyor?? Bunlar sahtekarlik icin kullanilan parametrelerdir . Isteyen bir doktor olursa, ona bunlarin ne anlama geldiklerini sorun. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı CananTurkay
Kadir bey çok teşekkürler, birşey daha sormak istiyorum izninizle, sitokin fırtınası nedir? Korkmamız gereken birşey midir? Böyle bir risk var mı? Kortizon verilince mi geçiyor? Nasıl anlaşılır?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı CananTurkay
Yani bu olmasın diye yapabileceğimiz birşey var mı? Nasıl korunabiliriz?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
"sitokin firtinasi", hastaligin en son safhasinda olabilen bir vucut mudafa mekanizmasidir. ANCAK, artik bu
savunma, vucuda daha fazla zarar verir. Dusman isgaline ugrayan bir sehire, Atom bombasi atmak gibidir. Oyle bir durum olustugunda, Kortizon (igne sekli) kullanilir. Bir de; hastaligin basinda; Atesi dusurulen, sprey seklinde Kortizon kullanilan ve bagisikligin baski altina alinmis kimselerde daha fazla gorulur.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|