Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 5 yaş covid
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

5 yaş covid

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
CananTurkay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 12
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı CananTurkay Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 5 yaş covid
    Gönderim Zamanı: 11 Kas 2020 Saat 18:24
Merhaba Kadir Bey, hafta sonu kızımı bırakmak zorunda kaldığım arkadaşım ailece covid + oldular, ben İki gündür devam eden sırt ağrım Ve halsizliğim sebebiyle Bugün pcr için numune verdim, sonuç çıkmadı henüz, ancak akşam üzeri İşten eve geldiğimde, kızım ateşlenmişti, 5 yaşında, gün boyu halsiz ve ateşliymiş, şu anda da yanımda ateşli, evde 70 yaş annem ve babam var, Gerçekten korkuyorum, hemen odaya kapandık, D vit ampul almıştım gelirken, en son Mart ayında içmiştik, şimdi tekrar içelim mi? Ateşini düşürmüyorum, istirahat ediyoruz, kötüleşirse nereye götürmeliyim? Çocuk dr u mu? Acil mi? Ne zaman götürmeliyim? Akciğerle ilgili semptom ortaya çıkarsa mi? Çok teşekkür ederim Kadir Bey, çok korkuyorum :(
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı CananTurkay Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2020 Saat 20:53
Dr bey, bir de İzmir’ de önerebileceğiniz bir çocuk doktoru var mi? İzmir’ e yeni geldik, sizden başka kimseye güvenemem aslında ama işte acil durumlarda gidebilmek için. Teşekkür ederim, iyi ki varsınız
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118726
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2020 Saat 22:43
Sikintili solunum olursa ve solunum sayisi dakikada;60'dan fazla olursa, goturun. hastaneye gitmeniz daha
 dogrudur.
Atesi dusurmeyin!!! 
Oksuruk ve Grip ilaclarini SAKIN almayin. 
D vitamini icin ve  Mart basi olcum yaptirip, bana yazin. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı CananTurkay Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Kas 2020 Saat 02:42

Tekrar merhaba doktor bey, bugün çıkan ikinci testimin sonucu pozitif, çocuklarım (9 ve 5)iyiler, bende Perşembeden sonra iki gün ateş, çok halsizlik ve çok fazla kas ağrısı, sonra boğaz ağrısı oldu, hiç ilaç almadım, dün ve bugün koku kaybı başladı, solunum sıkıntısı yaşadım dün ve bugün iki kere, derin nefes ihtiyacı krizi gibi tanımlayabilirim, bu da geçti şimdilik, filyasyoncu ekip geldi, Favicovir bıraktı, kullanmadım, annemden sürüntü alındı, sonuç çıkmadı, annem de grip gibi geçiriyordu ama bugün koku kaybı onda da var,  annem 70 yaşında sağlıklı ve dinç biri doktor bey,  Hepatit-C tedavisi gördü 20 yıl önce, iyileşti, ama şu an annem için çok telaştayım,şimdi sonucu çıkınca ona da ilaç getirecekler, annem için Sorularım şöyle:

1) ateşlendikten itibaren şu ana kadar hergün bir öncekinden kötü olmadığımız için iyileştiğimizi düşünüyorum bu doğru mu sizce? 

2)annem için yapmamız gereken birşey var mi? Destek ilaç, omega3, aspirin vs? Devit ampul içtik, yine de günlük d vit. almayalım değil mi? 

3) ne zaman iyileşiriz? Kaç gün sürer? ne olursa endişelenmeliyiz? Hastaneye gitmeli miyiz? Annemin hastalıkta 4.Günü 

4) Solunum sıkıntısı nasıl anlaşılır?parmaktan ölçüm yapan oksimetreden eve alsam mı mesela?

5) d-dimer değeri, ferritin yüksekliği gibi şeylerden bahsediliyor gidip baktırmamız gereken bir tahlil var mı? 

6)Birden hastalık seyri değişebilir mi? Kötüleşme beklemeli miyiz? Kaç gün sonra içimiz rahatlasın? 

Doktor bey çok teşekkür ederim, stresten öleceğim, iyi ki iyi ki varsınız

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Kas 2020 Saat 03:31
SAKIN;  solunum sikintisi olmadigi surece, HICBIR ilaci kullanmayin. 
ZATEN, iyilestiniz.
Solunum sikintisi olmayan bir kimseye "Pulse oksimetrenin" hicbir faydasi olmaz. 
d-Dimer, her enfeksiyondan sonra, olusan pihtilarin cozulmesi ile yukselir. Bosverin! 
Ferritin, degeri, yuksek olsa ne yapiliyor, dusuk olsa ne yapiliyor??
Bunlar sahtekarlik  icin kullanilan parametrelerdir . Isteyen bir doktor olursa, ona bunlarin ne anlama
 geldiklerini sorun. 

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı CananTurkay Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2020 Saat 04:08
Kadir bey çok teşekkürler, birşey daha sormak istiyorum izninizle, sitokin fırtınası nedir? Korkmamız gereken birşey midir? Böyle bir risk var mı? Kortizon verilince mi geçiyor? Nasıl anlaşılır? 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı CananTurkay Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2020 Saat 04:26
Yani bu olmasın diye yapabileceğimiz birşey var mı?  Nasıl korunabiliriz? 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2020 Saat 18:34
"sitokin firtinasi", hastaligin en son safhasinda olabilen bir vucut mudafa mekanizmasidir. ANCAK, artik bu
 savunma, vucuda daha fazla zarar verir. Dusman isgaline ugrayan bir sehire, Atom bombasi atmak gibidir. 
Oyle bir durum olustugunda, Kortizon (igne sekli) kullanilir. 
Bir de; hastaligin basinda; Atesi dusurulen, sprey seklinde Kortizon kullanilan ve  bagisikligin baski altina
 alinmis kimselerde daha fazla gorulur.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.