|
Kas Ağrısı - Ateş |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Dadya ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 May 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 187 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Kas 2020 Saat 17:17 |
Kadir Hocam merhaba,
Eşimle ben home office çalışıyoruz. Kızım Kasım 2008 doğumlu, evde. 6.sınıf okula gitmiyor, hiç dışarı çıkmıyor. Haftasonu hava almak için dolaştık açık havada, kapalı alana girmedik. Perşembe (29 Ekim) apartman görevlisinden matkap aldık. Eşyayı steril etmedim ancak işlem bittikten sonra ellerimizi yıkadık. Pazartesi (02 Kasım)'da apartman görevlimizin covid + olduğunu, muhtemelen Perşembe günü yakalanmış olabileceği paylaşıldı. (Bir komşunun ayağı kırılmış o yüzden hastaneye götürmüş, riskli bir alana girmiş.) Başka bir temasımız olmamıştı. Benim de aynı gün - Pazartesi günü (02 Kasım) eşimle birlikte kas ağrılarımız başladı. Ateşim 37.5 geçmedi, geceleri ağrıdan kötü oldum. Sadece kas- baş ağrısı ve hafif ateş bugüne kadar devam etti. Ara ara hapşırık o kadar. Ancak gün içinde masa başında oturup işimi yaptım, gündüz yatak döşek yatırmadı. Boğaz ağrısı yok, ishal vs. yok, öksürük yok, koku duyuyorum. Aynı evin içinde olunca kızıma da geçti. Kızım ateşi 38.4. Aynı bizim gibi vücudunda kas ağrıları var. başı ağrıyor. Hocam biz covid nasıl ayırt edeceğiz? Ayırt edip napacaksınız diyebilirsiniz. Ancak ne geçirdiğimizi merak ediyoruz. Yada kızım bir riskle karşı karşıya mı acaba? Pazartesi'den beri ateşliyim, ağrılarım daha azaldı ama bu kadar uzun sürmesi normal midir? Kendimden yana korkmuyorum da bendeki neyse kızıma bulaştı:( Çok endişelendim, kıymetli vaktinizi aldım. Çok teşekkürler, Saygılarımla, |
|
![]() |
|
Dadya ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 May 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 187 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kadir Hocam,
Yukarıda tablomuzu aktarmıştım. Ben yayınladıktan sonra 30 dak kızımın durumu biraz ilerledi, ateşi 39.7 oldu. Vücudu ve baş ağrısı devam. Ayrıca burnu çok akıyor, sürekli selpak kullanıyor. Bizi yönlendirebilir misiniz hocam? Özel sağlık sigortamız da var. Henüz bağışıklığı için ateşi düşürmüyorum ama çok yüksek, hastaneye de gidip tekrar farklı birşeyler yaşarız diye korkuyorum. Sevgiler, |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118397 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ates dusurmeyin!!
Solunum sikintisi olmadikca, hastaneye gitmeyin. Istirahat edin, bol sivi gida alin. Oksuruk surubu ve Grip ilaclarini SAKIN KULLANMAYIN!
|
|
![]() |
|
Kadir Hocam merhaba,
Son durumumuz hakkında bilgi vermek üzere yazıyorum. 05 Kasım Perşembe günü: size yazdıktan sonra kızımın ateşi 40'ın üzerine çıktı. Titreme ve kas ağrıları yüzünden çok ağladı. Gece yarısı olduğu için Calpol verdik. 3 saat sonra ateşi 40.6 oldu. Gerçekten zor bir geceydi. Eşimin de ateşi 39 oldu. Hep birlikte bir titreme nöbeti geçirdik. 06 Kasım Cuma: Herşey bir nebze daha iyiydi. Ateşi kızımın 38 civarına indi, bir daha asla ateş düşürücü kullanmadık. Sonra kendiliğinden ateş bitti, iyileşti. Eşim'in de ateşi biraz daha sürdü, sonra onunki de bitti. 07 Kasım Cmt-Pazar: İstirahat ettik, ara ara hafif 37 civarına çıkıyor, iniyor. Benim ateşim 02 Kasım'da başlamıştı hep 37.5 civarıydı, bugün yine o civarda. *Sizce biz covid mi geçirdik Hocam? Üçümüzün titreme,ateş ve kas ağrısı dışında pek ön plana çıkan bir rahatsızlığı olmadı. Ara ara hapşırık ve kuru öksürük tarzı - günde birkaç kez - oluyor. *Bundan sonrası için neye dikkat etmeliyiz? Tablo bir anda değişir mi? Hangi konu önemli? Solunum ile ilgili bir problem yok, sadece hafif aralıklı ateş devam ediyor. *Sürekli neden test yaptırmadınız diyenler oluyor. Evdeyiz zaten. Test yapılmış olsaydı da hayatımızda birşey değişmeyecekti diye düşünüyorum, yanılıyor muyum? Çok teşekkürler, eksik olmayın Sevgi ve saygılarımızla, |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118397 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Ates dusurmediginiz icin, hastalik bu kadar kisa surede bitti.
2- Covid veya Mevsim Gribi olmasi bir sey degistirmez!! Covid-19 salginin dan once de sadece Influenza gripleri olmuyordu.. RSV, ECHO, Rhinoviruslar, Coxsackie viruslari da Grip yapiyordu ve hicbirinin ayirimi yapilmiyordu! 3- Turk halki, saglik konusunda hicbir zaman dogru bilgi veya bilince sahip olmamistir. Turk halki, ilmi bilgilerden ziyade, uydurma bilgilere daha cok ragbet eder. Test ile filan ugrasmayin.. Esas; "test" ayagina hastanelere dolusanlar yuzunden salgin artiyor. Basi agriyan atesi cikan, hastanelere kosuyor. Bir aralar her ahmagin kolunda olan; "Rayma bilezikleri" niye simdi yok?? Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Kas 2020 Saat 19:09 |
|
![]() |
|
Kadir Hocam merhaba,
Biz çok şükür iyiyiz. Sayenizde ilaçsız atlattık. Ateşimiz yok. Haftasonu eve temizlik için yardımcı bir bayan gelecekti. Size danışmak istedim. Malum ne geçirdiğimizi bilmiyoruz, test yaptırmadık. İlk belirtiler 02 Kasım başlamıştı. 10 Kasım'da artık hiçbir semptom kalmadı. 1.Biz dışarı çıkabiliyor muyuz? Evdeki karantina ateş düşünce bitiyor mu? 2.Dışarıda olsak ev havalanıyor olsa bize gelen yardımcı bayan için yine de risk var mı? 3.Aslında sormak istediğim diyelim ki covid geçirmişsek ne zamana kadar bulaştırıyoruz? Ne zaman bulaşma biter? Çok nadir arada bir olan öksürük halen geçirdiğimizi mi gösterir yoksa ateş bitti, bulaşıcılık bitti mi? 4.Biz de halen bir hastalık riskinde isek dışarı çıkmak istemem. Nekahat döneminde tekrar başka bir hastalık kapmaktan korkarım. Belki griptik, corona olmayalım diye... Onca okudum 14 gün karantinada, kuluçka ile ne zaman başlar, ne zaman biter anlayamadım? 5.Çevremizdekiler ilaç kullanmadık diye endişe ediyorlar. Aspirin diye tutturdular. Bizim ağır bir tablomuz olmadı ki yine de kullanmamız mı lazım? Yazılarınızı okudum, anladığım semptom yokken bulaşıcılık yok, aspirine de gerek yok ama yine teyid etmek istedim. Sağ olun:) Teşekkürler hocam, sağlıcakla Saygı ve sevgilerimizle, |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ates dustugu anda, bulasicilik biter, her hangi bir sey yapmaniz da gerekmez.
Sakin, cevrenizdeki Saglik bakanligina inanan saftoriklere itibar etmeyin. saglik bakanligi sadece milletin "gazini aliyor", yapilanlarin halka en ufak bir faydasi yok.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|