|
Covid olabiliriz |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Eceyuksel ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Eki 2017 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Puanlar: 166 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Eceyuksel
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2020 Saat 16:52 |
Kadir hocam merhaba. İş arkadaşımız pozitif çıktı. Kesin tanı için tomografi ve kan alındı fakat pozitif çıktı ilk sonuç.
Biz bir hafta önce ailecek temas ettik. Dün 5 yaşında kızım burun akıntısı hapşırık baş ağrısı ile rahatsızlandı. Oğlum 8 aylık burnu tıkalı ateş 38. 39 halsiz ve huzursuz. Bu durumda ne yapabilirim ben şaşırdım gripte söylediklerinizi mi uygulayalım. Test için gidicez hocam size sonucu bildiririm. Oğlumun burnunu sürekli izotonik ile açıyorum. Biz napalım bu durumda pozitifse
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118723 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Tomografi ile; Covid-19 teşhis edilmez!!
Akciğerlerde Tomografide görülecek kadar bir bulgu olabilmesi için, önce bir süre öksürük olması gerekir. Türkiyede bu işleri suistimal eden Hastaneler çoğunluktadır. 2- Covid-19'un diğer Griplerden ayırd edilebilen bir bulgusu yoktur. Grip için anlattıklarımı, Covid-19'da da kullanın.. Sakın ateş düşürmeyin, Kortizonlu hiçbir ilacı kullanmayın. |
|
![]() |
|
Eceyuksel ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Eki 2017 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Puanlar: 166 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Eceyuksel
Arkadaşın tekrar yapılan testleri negatif çıkmış kadir hocam. Testte bu hafta tekrar yapılacakmış. Kanda alınmış ne derece doğru çünkü ilçedeyiz çok kötü hastane şartları.
Çocuklar için dün hastaneye gittik Dr 5 yaşında olan kızıma bu şekilde devam edin sadece turuncu calpol veriyorum sağlıklı beslen dedi. Hiçbir ilaç kullanmadık ona. Gece heryeri ıslak şekilde terlemiş sanırım hastalığı atlattı. Oğlum 8 aylık Dr sadece calpol ve antibiyotik veriyorum ateş 3 gün inatla düşmezse antibiyotik başla dedi augumentin 200 mg. Emmek istedi burnu çok tıkalı aç kaldı ağladıkça ateşi çıktı ne su verebildim ne süt ne mama nefes alamadı. Ateşi düşsün diye calpol verdik hocam. Çok huzursuzlandı. Dr a iliadin yazmasını istedim küçük çocuklara verilmez dedi kendim aldım. Dün akşamdan bu yana 3 kez kullandım ve burnu açıldı.izotonik ile açamamıştık. Şimdi iliadin arkasına gene izotonikle ara ara devam edeyim mi? İliadini kaç kez devam edip bırakayım?her yazınızda farklı okudum o yüzden soruyorum Soğuk buhar cold mix bal ve limon karışımı da verdim. Şimdi öksürük başladı yavaş yavaş. Gidişat galiba iyi. Her zaman bir telefonun ucundasınız iyiki varsınız. Kitabınızı dört gözle bekliyorum. 🌹
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Eceyuksel
Yazılarınız tekrar tekrar okuyorum hocam şimdi korona ile ilgili yazınızı okudum arkadaşa PCR burundan test yapıldı pozitif çıktı. Hiçbir belirti hastalık yok diye kan ve tomografi istemişler onda da negatif çıkmış.o zaman yanlış yapıldı pozitif olabilir. PCR testi pozitif aynı gün yapılan kan tahlilleri negatif.
Hocam eşi de negatif bu arada Düzenleyen Eceyuksel - 22 Ağu 2020 Saat 08:21 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118723 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- İliadin; burun tıkanıklığında,günde:2x2'şer damla 3 gün
Kulak ağrılarında; günde:2x2'şer damla 5 gün. 2- PCR testi, anormal derecede hassas oldugundan, cok fazla yalancı(+) sonuçlar verir. Esas olan; kanda IgM ve IgG lerin bakılmasıdır. Yapılan salaklıkları görüyorsunuz değil mi? |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Eceyuksel
İyi ki varsınız. 🌹
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|