|
2,5 aydır iyileşmeyen boğaz |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
mosen ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haz 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Haz 2020 Saat 20:40 |
Hocam merhaba. 21 yaşındaki kızım 1 ay önce kulağından ses gelme,uğultu duyma ve boğazında hafif beyazlık şikayetiyle aile hekimimizi aradı. Covid korkusuyla hastaneye gitmedik. 10 gün günde 2 kez Augmentin 1000 mg kullandı ve iyileşti. Fakat 2 gün sonra hastalık tekrarladı. Azitro 500 mg günde 1 kez 3 gün kullanmaya başladı, boğazı daha kötü oldu. Bu sefer doktor önerisi ile günde 2 kez Cefaks 500 mg (14 gün) kullanmaya başladı. Toplamda 27 gün antibiyotik kullanmış oldu. Antibiyotik biteli 3 gün oldu. Hala kendini çok halsiz hissediyor, boğazdaki lenf bezlerinde hassasiyet var, kulağında yüksek sese karşı hassasiyet var, ara ara uğultu oluyor, ateşi yok. Bugün nefes daralması oldu ama allerjik bir yapısı var zaten. Ayrıca hastalık sırasında ara ara bel ağrısı oluyor, bir de sol kolunun dirseğinde 7 aydır geçmeyen hafif bir ağrı var, ara ara geçip sonra tekrar oluyor. Hastalık sürecinde alakalı mıdır bilmiyorum ama topuğuna ağrı vurdu, geçti, şu an yok. Ayrıca karnında şişlik, gaz sorunu oldu, 1-2 gün içinde geçti. Ayrıca aşırı halsiz hissediyor. Antibiyotik bitince 1 gün sonra yaptırdığımız kan tahlili sonuçlarında bazı değerler referans dışı çıkınca size sormak istedim, çünkü en az 20 yıldır sizi takip ediyorum, size çok güveniyorum. Açıkçası altından başka bir hastalık, kötü bir şey çıkmasından endişe ediyorum. Kan tahlili sonuçlarımızda referans dışı değerler şöyle: Sodyum 133 Klor 100 Demir (serum) 36 CRP 32.97 LYM 4.25 Bunun dışındaki değerleri, böbrek karaciğer testleri normal. HGB 13,Ferritin 74.1 WBC 9.24 RBC 4.4 HCT %38.5 MCV 87.5 MCH 29.5 MCHC 33.8 RDW %12.5 PLT 258 MPV 10 NE 3.92 MONO 0.73 EOS 0.32 BASO 0.02 NE% 42.4 Sizce endişelenmeli miyim? Şu an antibiyotik biteli 3 gün oldu. 2,5 ay oldu. Neden iyileşemiyor?
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cefaks antibiyotik kullanırken ateşi 2-3 gün ara ara 38 oldu. Sonra düştü. Bir daha da çıkmadı.
|
|
![]() |
|
Neden iyileşmiyor çok endişeliyim. Yine boğazı beyazlayacak gibi, ne yapalım hocam?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117839 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Yuz bin kere anlattim.. Hala da, nerede ise HER GUN anlatiyorum!!
Su Turk doktorlarina inanmayin.... Antibiyotik gerektiginde: Ates +Agizda pis KOKU + Dili kaplayan PAS tabakasi olur. Ne olur, biraz okuyun!!! Bu kadar uzun sureli Antibiyotik kullanim sonucu hem barsaklardaki bakterilerin oranlari bozulur hem de; :ANTIBIYOTIK ATESI" olur. Turk doktorlari bunlari bilmezler ve HER atesli hastaya, antibiyotik yazarlar. Zaten; antibiyotik kullanirken bile ATES olmasi, hastaligin daha ilk basta VIRAL oldugunun isaretidir. Covid-19 olma ihtimali de yuksek. Bir sey yapmaniz gerekmez. Kulak sikayetleri olursa; Iliadin DAMLA kullanin.. 5 gun, gunde:2x4 damla, yatar durumda. |
|
![]() |
|
Öncelikle zaman ayırıp cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim.
Çok haklısınız.. Bundan sonra "Ates +Agizda pis KOKU + Dili kaplayan PAS tabakasi" olmadığı sürece antibiyotik kullanmayacağız. Okuyoruz da aslında, ama bu kez boğazdaki beyazlık aşırı fazla olunca ve doktor "antibiyotik kullanmazsanız bademciklerdeki iltihap organlarına zarar verebilir" deyince korkup antibiyotik kullanmaya devam ettik.. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117839 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Palavra!! Turk doktorlari; Streptok enfeksiyonlari nasil olusur, ne sartlarda Nefrit veya Akut Eklem Romatizmasi (ve sonrasinda Kalp Romatizmasi) yapar, hic bilmezler. Isleri gucleri popolarindan uydurmaktir..
Streptokok bakterisine bile HALA: "Beta virusu" veya "Beta bakterisi"diyen ahmaklar var! Bir kere; Streptokok enfeksiyonlarinda, bogazda "beyazlik" olmaz!!! Tek tarafli Bademcik sismesi be beyaz kitle olusumu; Enfeksiyoz Mononukleoz denilen viral hastalik bulgusudur. Turk doktorlari, bu ayirimi bile yapabilmekten acizdirler. Streptokok enfeksiyonlari (Kizil dahil) dilde asiri pas, agizda pis koku ve Bogaz ve bademciklerde, visne kirmizisi renk yaparlar. Beyazlik YOKTUR! Birde; dilde,"Cilek manzarasi" vardir. Once beyaz cilek, sonra kirmizi cilek manzarasi olur. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Haz 2020 Saat 18:47 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|