|
Kortizon |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ÜLKÜ ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Eyl 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 290 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Nis 2020 Saat 19:28 |
Merhaba Kadir Bey, Covid 19 tedavisi ile ilgili bir doktorun paylaşımı: Kortizon ilacı (kortikosteroid) bağışıklık sistemini baskılayarak sitokin fırtınasını dizginleyebilir umuduyla kullanılıyor. Ancak ilacın zamanlaması konusu henüz tartışmalı. Yoğun bakımda organ harabiyeti çok ilerlemiş hastalarda son çare olarak veriliyordu. Ancak yeni görüş,”madem sitokin fırtınası hastalığın asıl nedeni,o halde kortizon tedavisini de daha erken başlayalım” görüşü hakim olmaya başladı. Akciğer sorunu başlayanlarda artık veriliyor. Sizce doğru mudur ? |
|
http://www.ulkuakcam.com
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118326 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kortizon; ANCAK.... Virus vucuttan yokolduktan sonra, vucudun kendi bagisiklik sisteminin akciger dokularinda yaptigi harabiyet safhasinda kullanilabilir.
Virus vucutta iken, KULLANILAMAZ.. "sitokin firtinasi" denilen de zaten, vucudun bagisiklik sisteminin; icinde virus olan hucreleri yoketmek icin baslattigi savunma mekanizmasidir. ASLA Turk doktorlarinin bu Salgin baslayana kadar HER Gripli hastaya uyguladiklari kortizonlu spreylerinin kullanilmamasi gerekir... Yoksa; hastanin olmesine kadar gidebilecek kotu reaksiyonlara sebep olurlar. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Nis 2020 Saat 21:13 |
|
![]() |
|
ÜLKÜ ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Eyl 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 290 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok teşekkür ederiz,iyi ki varsınız.🙏
Alınan vitaminlerin ve “sözde”bağışıklığı güçlendiren hapların bu aşırı bağışıklığa sebep olup stokin fırtınasını başlatabileceğini yazan doktorlar da var. Gerçekten durum vahim o halde! |
|
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118326 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Doktorlar arasindaki "aptal" orani, toplumdakinin aynisi!!!
Yazilarimi okudukca, bu aptallari tanimaniz o kadar kolay olacak.. Ortam musait ya!!! Nerde "ot-b.k" satan varsa, halki kaziklamak pesinde. Siz, siz olun, bu deyyuslarin hicbirine 5 kurus kaptirmayin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Nis 2020 Saat 22:59 |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sizi 12 yıldır okuyorum ve dediklerinizi uyguluyorum,çevremdeki herkese de mutlaka takip edin okuyun diyorum.Bu süre içinde doktorların grip için verdiği hiç bir ilacı kullanmadımSadece insanların ateş ve virüslerle ilgi konularda kolay ikna olmadıklarını gözlemdedim.Buradan da sizin “sahtekarlıklar” mevzusunda kısır döngü başlıyor.Maalesef !!
Kızında astım olmadığı halde ,bir doktordan astım teşhisi alıp ta başka doktora gittiğini ve onun sizin ”griple ilgil söylediklerinizi” söyledikten sonra da o doktor hakkında “ne biçim doktor ,astım değil kızınız”dedi diye şikayet eden birisi bile oldu. Aziz Nesin çok haklıymış. Başınız ağrıttım kusura bakmayın 🙏 |
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|