|
persentil karmaşası.. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
iparkatre ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26 May 2015 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Puanlar: 110 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı iparkatre
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Oca 2020 Saat 17:58 |
Merhaba Kadir bey. Kızım 59 aylık, 15 kilo, 104 cm. 38+5'te 3510 gr, 49 cm olarak dünyaya geldi. Bugün gittiğim doktor, kızımın gelişiminin 3 yaş çocuğu seviyesinde olduğunu ve çocuk endokrinolojisi'ne gidip gerekli tahlilleri yaptırmamı söyledi. .genetik olamaz mı dedim, belki sizin de genetik bir bozukluğunuz vardır dedi. Sizin persentil tablonuza göre çokta vahim bir durumda değil diye rahattım aslında. yemek konusunda seçicidir ama güzel yer sevdiği yemekleri. Yeşil mercimek, nohut, kuru fasülye, kırmızı et, yumurta, barbunya ağırlıklı besleniyor. Sütle de arası iyi. Anne babası olarak biz de minyon tipli insanlarız ama canımı sıktı doktorun söyledikleri. Ne yapmalıyım sizce? Haklı mı doktor hanım?
|
|
![]() |
|
iparkatre ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26 May 2015 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Puanlar: 110 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı iparkatre
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir de iki haftadır ara ara yükselip düşen ve 38.7'yi geçmeyen ateş, geniz akıntısı, öksürük, halsizlik, burun tıkanıklığı var. Anaokuluna gidiyor, o yüzden böyle uzadı diye düşünüyorum. Tam düzeldi derken yine başlıyor. Toplamda 3 kere ateşlendi, ikisinde 5 gün arayla 3-4 saat süren ateşlenme oldu, birinde 2 gün çoğalıp azalarak devam etti ve bitti derken 2 gün sonrasında yine ateşlendi. 38.3'tü doktor ölçtüğünde. Yeşil geniz akıntısı var dedi. Domuz gribi testi istedi, eğer negatif çıkarsa geniz akıntısı için antibiyotik vereceğini söyledi. Ciğerler temiz dedi ama öksürüğünü tutmasın öksürsün dedi, kızım pek kuvvetli öksürmediği için. =) Dil temiz, nefes iğrenç değil, yüksek ve düşmeyen ateş yok. Aslında kan tahlili yaptırmak için gitmiştim ama arkama bakmadan kaçtım hastaneden. Dedim yoktur bir şey. Griplerin uzun sürebileceğini söylüyorsunuz hep zaten, hele de okula başlayanlarda. Coldmix, serum fizyolojik ve limonlu bal üçlüsüne devam edelim değil mi? Bir de limonlu balı kaç kere verdiğimin ve miktarının bir sınırı var mı? Onunla alakalı bir yazınıza denk gelmedim de?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118124 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- SAKIN, Endokrin'e filan gitmeyin!! Gunde EN AZ: 600ml ve ustu sut/sutlu gida, 1 kuru kofte kadar etli gida ve biraz meyva aliyorsa ve ustune de ne yiyorsa, sizin bir probleminiz yok demektir. Ayrica da, benim bu PUSTLARA zerre guvenim yoktur. Olculerini kasten dusuk gostermis bile olabilirler. Baska bir yerde tekrar olcturun.. 2- 3 yas kiz cocugu:Boy:91cm, kilo:13.5 kilo dur. 3- SAKIN o verilen ilaclari kullanmayin, hicbir test de gerekmez. Grip geciriyor, aynen devam edin. Limonlu balda bir sinir yoktur. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Oca 2020 Saat 19:45 |
|
![]() |
|
funda.mutlu ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ara 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 2 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı funda.mutlu
Hocam Merhabalar, Şuanda 23,5 aylık olan kızımı kontrole götürdüğümüzde boy ve
kilo ölçümleri de yapıldı. Boy: 83 cm Kilo: 10.6 çıktı. Doğum boy ve kilosu: 49 cm - 2.90 kg 1. 1. Ay: 54.5 cm - 4.25 kg 2. 2. Ay: 58.5 cm - 6.22 kg 3. 3. Ay: 61 cm - 6.80 kg 4. 4. Ay: 62.8 cm - 7.95 kg 5. 5. Ay: 66.5 cm - 8.80 kg 6. 6. Ay: 66.6 cm - 9.10 kg 7. 7. Ay: 68 cm - 9.40 kg 8. 8. Ay: 68.6 cm - 9.60 kg 9. 9. Ay: 70 cm - 9.95 kg 10. 10. Ay: 72 cm - 9.94 kg 11. 11. Ay: 73 cm - 10.2 kg 12. 12. Ay: 74 cm - 10.4 kg Doktorumuz, kilosunun yaşıtlarına göre en az 1 kg düşük
olduğunu emzirdiğim için ona kötülük ettiğimi söyledi. Zaten kesmek istiyorum,
yavaştan denemelere başlamıştım. Ama kendimi çok kötü hissettim. Bir zamanlar
boğum boğum olan kızımın gelişiminin kötüye gittiğini, önlem almaz isek kısa
boylu ve/veya zayıf olarak devam edeceğini söyledi. Genel anlamda iştahlı bir
bebek de değil. Endişe etmeye başladım. Bu konuda ne yapabilirim? Ne tavsiye edersiniz. Düzenleyen funda.mutlu - 28 Oca 2020 Saat 13:37 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118124 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
SAKIN o sahtekar PUST doktora inanmayin... 12. ayda: Boy:1,5cm fazlasi, Kilo: 1.2 kg FAZLASI var.. Bu nasil bir pustluk ve anne sutu dusmanligidir ki bu kadar kuyruklu bir yalan soyleyebiliyor? Tabii pustun butun davasi; o sacma sapan, "sebze corbalari" ile sizi her ay kendisine gitmenizi saglamak istiyor. Turk doktorlarindaki; "Anne sutu dusmanigi" hep bu yuzden dir.. Ek gidalarla kafanizi karistiracak, isleri karmasik hale getirecek, kendisine avanta saglayacak!! Bu pusta bunlari aynen soyleyin. Hadi gitsin beni sikayeti etsin PUST!!! Sakin anne sutunu kesmeyin, gittigi kadar gider. Eski yazilarimi hic okumadiniz mi?? 2 sene sadece anne sutu veren 6 hastam oldu.. Ilk okula kadar emzirenlerin sayisini bilemiyorum.. On sayfadaki; Boy-Kilo tablosundan takip edin. Kilosuna BASKA bir yerde daha baktirin, bakalim kac cikacak!! Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 Oca 2020 Saat 20:26 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|