|
Burun kanaması |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
özge deniz ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Oca 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 159 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı özge deniz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2019 Saat 22:40 |
Merhaba doktor bey...
Oğlum 9 yaşında. Arada burun kanaması şikayetimiz oluyordu. Birkaç gündür sabahları uyanınca koyu kırmızı kan tükürmeye başladı. İlk gördüğümüzde epey endişelenip acile gittik. Herşeyine baktılar. Film, kan tahlilleri. En son kbb doktoru kamerayla baktı. Burnun içinde hafif bir kanama var geriye doğru dedi. Bactroban isimli bir pomad verdi. Ben prospektüse baktığımda burun içine sürülmemesi gerektiği yazılmış. Doktora telefon ettim. Bu ilacı verdiklerini söyledi burun kanaması için. Yeterli çalışma yapılmadığı için de prospektüste böyle yazdığını söylediler. 1 hafta burun içine mercimek tanesi kadar sürmemiz söylendi. Önce doktorun yara gördüğü tarafa sürdüm. Gerçekten de doktordan geldiğimiz akşam burnunun o deliği kanadı. 2 gün sonra ilacı kullanmadığım burun deliğinde de kurumuş kan olmaya başladı ve yine kan tükürüyor.Bu sefer o tarafa da ilacı kullanmaya başladım. Doktor günde 3 kez sür dedi. Ben 2 kez sürüyorum ama yine de endişeleniyorum bir zararı olur mu diye. Kullanmayayım desem resmen çocuk sabahları kan tükürüyor. Bir de bu pomadı size sormak istedim kullanayım mı ve doktorun dediği gibi günde 3 kez mi uygulayayım diye... Teşekkür ederim...
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117988 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bactroban, Mupiricin ihtiva eden, Antibiyotik kremdir.. Burun icindeki yaraya NE ALAKA??Ayrica da; Bactroban'in iki ayri formu vardir. 1- Krem sekli; su bazli olup, burun icine gerektiginde surulurse cok zararli olmaz. 2- Pomat sekli; Yagli formu olup, burun ici kullanimi cok zararlidir. Solunum ile, havaya karisan yag parcaciklari, Akcigerlere yerlesirse, "Yag pnomonisi" yapar ve tedavisi yoktur. Tabii, 1-2 defa kullandiniz diye bir sey olacak degil ama, uzun sureli kullanimlar hic dogru degildir. O doktorun; Krem ile Pomat farkina bile bildigini zannetmiyorum.. Isterseniz bir sorun.. Siz hic kullanmayin, sadece gunde 2-3 defa ve Bilhassa yatmadan evvel, burnuna su cektirip sumkurtun. Veya, su cekemiyorsa, 10'ar damla SF damlatip, sumkurtun. "Kabak oyar gibi" burnunu karistirmasin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 Eyl 2019 Saat 04:45 |
|
![]() |
|
özge deniz ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Oca 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 159 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı özge deniz
Baktım üzerinde pomad yazıyor ve yağlı bir krem. Demek ki yağlı olanı bu. Aslında ben prospektüste böbrekle ilgili birşeyler yazdığı için içim rahat etmediğinden sormuştum doktora. Biz veriyoruz hastalara deyince kullandım. İyi ki size sormuşum.
Bir de burnun içine çekip nefes aldırın o yayılır dedi. 1 haftadan fazla kullanmayın dediler. Ben 4 gündür günde 2 defa falan kullandım. Bir zararı olmuş mudur akciğer deyince siz endişelendim bayağı... Teşekkürler... Düzenleyen özge deniz - 07 Eyl 2019 Saat 22:06 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117988 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
"...Bir de burnun içine çekip nefes aldırın o yayılır dedi..." Inanilir gibi degil!! Hemen kesin.. 4 gunde pek bir sey olacagini zannetmem..
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı özge deniz
Dün kestim vermeyi pomadı.
Doktor bey bir de başka birşey sormak istiyordum. Burun kanaması şikâyeti ile doktora gittiğimiz gün bir şikayetimiz de reflüydü aslında. Gece boyunca bulantıdan sabaha kadar uyumamıştı oğlum. Doktor bizi KBB ye göndermeden önce bu kan tükürmenin reflüyle alakası var mı diye çok merak ediyordum. Çünkü daha öncelerde de bir kere kustuğunda içinde kan vardı. Ben tahriş olmuştur boğazı demiştim çok önemsememiştim. Geçen sabah kan tükürünce, aynı gece oğlum bulantı ve boğazına kadar çıkan asit sebebiyle uyuyamayınca reflü sebebiyle kanadığını düşünmüştüm. Fakat doktorda bütün tahliller yapıldıktan sonra KBB de çıktı burnunda kanama olduğu. Size sormak istediğim şu. Reflü sebebiyle oğluma sabah aç karnına 1 kere lansor ve günde 3 kere tok karnına gaviscon verdiler. Gavisconu bebekken de kullanıyordum oğluma. 5 gündür dikkatli bir şekilde kullanıyoruz bu ilaçları. Haftaya gastrodan da randevu aldım. Bugün baktım sırtı çok kaşınıyor. Çok hafif minik kabartılar olmuş ama kırmızı değil sadece ele geliyor. Lansor, gaviscon ve o vermeyi kestiğim bactroban pomadda da yan etkilerde kaşıntı, döküntü yazıyor. Ben şimdi bu kaşıntıyı hangisinin yaptığından emin olamadım. Pomadı zaten kestim. Gaviscon bebekken veriyordum bişey olmuyordu ona devam edeyim mi. Lansoru da yeni kullanmaya başladı. Eskiden hiç kullanmamıştık. Ondan da olabilir bilemiyorum. Yoksa kaşıntı olduğu için lansor, gaviscon ikisini de keseyim mi? Lansor ve gavisconu da 3 hafta kullanın demişlerdi. Bu defa da reflü tedavisi yarım kalacak. Şaşırdım kaldım. Düzenleyen özge deniz - 08 Eyl 2019 Saat 16:20 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu yasta "Reflu" ha!!! Sizi iyi keklemisler!! Reflu nedir bilirmisiniz??? Reflu hadisesinde, mide ust kapakta kacak vardir.. Bu kacak nedeni ile mide muhtevasinin yemek borusuna kacmasina; "Regurjitasyon" denir.. Bu regurjitasyon, tedavi edilmezse, SENELER SONRA, mide asitinin yakmasi sonucu, yemek borusu ve yutakta bazi degisimler olur. Kusan bir cocukta, ASLA bu degisimler olmaz!! ZIRA bu degisimlerin olabilmesi icin, mide asitinin, yemek borusunda uzun sure kalmasi yani kusulmamasi gerekir. Turkiye'deki doktorlar hem CAHIL, hem de SAHTEKAR olduklari icin, her kusan hastaya, bebeklere bile; Reflu teshisi koyarlar. Sakin bu sahtekarlara kanmayin. Siz iyi kazik yemissiniz, bari bundan sonra yemeyin... Bu bilgileri, bu SAKTEKAR doktorlara aynen iletin, benim hic korkum yok.. Sikiyorsa beni sikayeti etsinler. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı özge deniz
Oğluma 2 yaşında kadarken baryum grafisiyle bu tanı konulmuştu. Şimdi de sık kusmuyor. Sadece boğazına midesinden asit geldiğini söylüyor. O zaman çok midesi bulanıyor. Yatamıyor, dik halde yatmak istiyor, böyle saatlerce sabaha kadar oturuyor bazen. Bu şikayetinin olduğu zaman sık sık hıçkırık da tutuyor oğlumu. Ayrıca iştahsızlık oluyor.Yani genelde dediğiniz gibi mide asidi uzun süre yemek borusunda kalıyor galiba kusmuyor yani :( Gerçekten reflü durumunu düşünürsek nasıl bir yol izlemeliyiz doktor bey...
Düzenleyen özge deniz - 08 Eyl 2019 Saat 21:24 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ilaclari kullanmaniz gerekecek.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|