Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - KIZIL
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKIZIL

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
moralist Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 179
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı moralist Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: KIZIL
    Gönderim Zamanı: 20 Şub 2019 Saat 01:13
Merhaba Hocam, biliyorum defalarca siz anlatıyorsunuz biz de defalarca okuyoruz ve anlıyoruz ama neden doktorlar anlamıyor bilemiyorum. Oğlum Mayıs ayında 7 yaşını dolduracak. Cumartesi akşam ateşlendi (38) ve bademcikleri şişti. Zaten lenf bezleri neredeyse ceviz kadardı bir haftadır ve ben bir beklenti içindeydim. Ertesi gün ateşi 38.5 olunca biraz ve boğaz ağrısı çekince biraz rahatlasın diye Parol verdim. Akşam üzeri neredeyse bütün vücudu birdenbire kıpkırmızı kabardı. Hemen kızıl olabileceğini düşündüm ama acilde boğaz kültürü yapmadıkları için götürmedim. Ertesi gün hemen bir çocuk ve Kbb doktoruna göründüm. Kbb doktoru bize novasef ve dekort yazdı gönderdi. Döküntüleri hiç dikkate almadı. Çocuk doktoru boğaz kültürü almadan antibiyotik başlamayın dedi ve o gün de öyle bekledik. Bugün yani Salı günü A grubu Streptokok pozitif sonucu ile Kızıl teşhisimiz koyuldu nihayet.  Deposilin ısrarıma rağmen Dr  2x2 Augumentin Es verdi ve akşam şuruba başladık. Kafama göre de iğne alıp yaptıramıyorum önce reçete etmesi için bir doktoru ikna etmem gerekiyor. Yarın bir yolunu bulup  deposilin 6 3 3 yaptırmam gerekir mi, bu şurup bize yeterli olur mu. Gerçekten çok üstünde durdum ama dr ben çocuklara kıyamıyorum şurup yeterli dedi.

Yukarı Dön
moralist Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı moralist Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şub 2019 Saat 01:18
Ayrıca bundan tam bir ay önce yine boğaz enfeksiyonu geçirmiş ve lenf bezleri yine ceviz büyüklüğünde olduğu için Augumentin Es verilmişti. Neredeyse boyun lenf bezleri sürekli şiş. Sizi tanıdığımdan beri bademcik ve geniz etini aldırmamak için mücadele veriyorum (6 yıldır)ama bu lenf bezleri yüzünden bir şekilde antibiyotik almak zorunda kalıyorum. Zaten doktorlardan sürekli azar işitmeye alıştık. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118136
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şub 2019 Saat 05:56
Surubu; EN AZ 20 gun kullanmaniz lazim!! Yaptirabilirseniz, Deposilin6-3-3 yaptirin, en garantilisidir. 
Goruyorsunuz iste, salak bunlar yapilacak bir sey yok.. Asla Kitap okumazlar, ahmak Prof.lari dinlerler.. 
Antibiyotikle "Bademcik kucultecekler" HA!!!  Bunlardan da ancak boyle bir salaklik beklenir.. 
SAKIN; ne Bademcikleri buyuk diye nede Lenf bezleri var diye ameliyat ettirin.. Hicbir faydasini gormeyeceksiniz..
Sakin, bazi salaklarin dedigi; "Bademcikler Kalp Romatizmasi yapar" yalanina da inanmayin.. 
Cok okumaniz lazim..  
Siz de onlari azarlayin!! Acsinlarda dogru durust bir kitap okusunlar! 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Şub 2019 Saat 05:57
Yukarı Dön
moralist Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı moralist Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şub 2019 Saat 23:58
Cevabınız için ne kadar teşekkür etsem az gelir...saatler süren bir serüvenle nihayet deposilin 6-3-3 iğne yaptırmayı başarabildim sayenizde...böylece şurubu bırakıp rahat bir nefes aldık...bundan sonra her Boğaz enfeksiyonunda test yaptırıp ona göre başımızın çaresine bakacağız....macera dolu bir ülke...herşey gönlünüzce olsun🙏
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2019 Saat 03:17
Goruyosunuz, Turk doktorlarinin halini!!  En basit hastaliklari bile ; nasil ele alinir, bilmezler. 
Test yaptirmadan evvel: Ates+Koku+Pas degerlendirmesini ogrenin ve uygulayin. 
Yukarı Dön
moralist Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı moralist Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Şub 2019 Saat 02:04
Hocam merakımı alamadım ve sormak istedim kusura bakmayın . Acaba Deposilin 6-3-3 Lenf bezlerini neden küçültmemiş hala ceviz büyüklüğünde. Eğer kızıl dolayısıyla şişti ise zaten önceki gün iğne yapıldı inmesi gerekmez miydi
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Şub 2019 Saat 03:45
Degil Deposilin6-3-3, HICBIR Antibiyotigin, Lenf bezi kucultme ozelligi yoktur.. 
Lenf bezleri; mikroplarin uyarilari ile buyurler ve Antikor denilen bagisiklik maddelerini imal ederler...
Bu "uyarilar"  kesildikten sonra, Lenf bezleri kuculurler..Antibiyotikler, sadece bakterileri yok ederler.. Diger
 uyari yapan, virus ve digerlerini  yok edemezler. 
Bu sebeple, Lenf bezlerini kafaniza takmayin.. Sakin Turk cocuk doktorlarini da kafaniza takmayin. 
Yukarı Dön
moralist Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı moralist Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Şub 2019 Saat 22:14

hocam oğlumun sağ başparmağında soyulma oldu önceki gün..önce başparmağının kenarından Tırnak köküne kadar uzanan ( şeytan tırnağı dediğimiz) ince deri soyulması oldu.. Oğluma defalarca sordum sen mi yaptın bunu diye cevaptan çok emin olamadım ve yara bandı sardık... Aradan 4 saat kadar sonra çıkarmış bu arada ellerini de yıkamıştı...sonra size attığım resimdeki gibi üst kısmında soyulduğunu gördüm...içime Kuşku düştü Kawasaki değildir dimi hocam..diğer parmaklarında ve ayaklarında yok... Gözlerinde de kızıl döküntüsü varken hiç kızarma yoktu... El ve ayağı Şiş değildi..

s

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.