Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kulak iltihabi burun tıkanıklığı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kulak iltihabi burun tıkanıklığı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ozlemgungormez Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 32
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ozlemgungormez Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kulak iltihabi burun tıkanıklığı
    Gönderim Zamanı: 18 Oca 2019 Saat 12:58
Kadir Bey merhaba
6.5 aylık kizim ömrünün neredeyse tamamını kreşe giden 2.5 yaşındaki abladan dolayı burun tıkanıklığı ve grip ile geçirdi. Pazartesi günü burnu yine tıkanmıştı. Emmede ve uykuda zorlanıyor nefes alamayıp uyanıyordu. Başka şikayet yoktu. Dun gece ates cikti, akıntı başladı. Boğazından da akıntı var sanırım. Sabah doktora gittik 40 derece idi. Fitil yaptı orada. Kulak kızarmış ateş bundan dedi. ENÇ 14.9. Lenfosit 2.7 monosit 0.9. Nötrofil 11 %Lenfosit 18.4 %nötrofil 75.5 MGV 69.5 MCH 23.6
Doktor augmentin yazdı kulak iltihabi için. Ateş için calpol ve fitil. Burun için de rhinfant. 
Ağızda pas koku yok. 
Burun için sürekli serum fiz. Cold mix yapiyorum. Kulak iltihabi için öneriniz var mi. Augmentin henüz almadım. Gerekli midir 
Tesekkurler
özlem
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ozlemgungormez Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2019 Saat 12:59
Wbc 14.9. Yazarken dikkat etmemişim otomatik düzeltme olmuş.

Düzenleyen ozlemgungormez - 18 Oca 2019 Saat 15:22
özlem
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ozlemgungormez Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2019 Saat 15:19
Yazmayı unuttum. Gece ateşi yükseldiğinde gözleri de çapaklanmıştı. Zor açtı gözleri. 
Doktor muayenede 40 derece diye fitil verdikten 3 saat sonra yine ateşi 39a cıktı. Duş aldırdım soyunca biraz titriyordu. Elleri soguk vucudu sicakti.Hızlıca aldırdım dıştan 1 saat sonra da 39.5 ateşte calpol verdim 2.5 ml
Burun tıkalı olduğu için çok zor besleniyor zor uyuyor.  Uyuyamayinca da sinirli mızmız 
6.5 aylık bugünkü ölçü 6500gr 64 cm
Geçen ay da ishaldi 5 - 6 ay arası 1 ay sürdü o ay kilo boy artışı olmadı. Doğum 3010gr 48cm

Düzenleyen ozlemgungormez - 18 Oca 2019 Saat 15:21
özlem
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118364
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2019 Saat 19:28
Grip geciriyor.. Turkiye'nin OKUZ doktorlari hala cocuklardaki WBC egerlerini ogrenememislerdir..
WBC degeri, yasina uygun, SAKIN Antibiyotigi vermeyin.. 
SAKIN; soguk tatbiki, dus aldirmak gibi  salak doktorlarin onerdikleri islemleri yapmayin.
Ilk Sayfadaki "Yazarlar" bolumunde, benim makalelerim arasindaki ates ile ilgili 3makaleyi COK IYI okuyun.. 
Verdigi ilaclarin HIC BIRINI kullanmayin... 
Burun tikanikligi icin, once: Serum fiz , 10'ar damla burun deliklerine damlatin.. Acele etmeyin.
COK okumaniz lazim...COK... 

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ozlemgungormez Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2019 Saat 21:19
Kadir Bey cevabınız için teşekkürler. 
Yazılarinizi tekrar okudum. Wbc  düşük ise grip diyor tablonuzda. Kizimin yüksek. 
Bir de uyanıkken eli sürekli kulağında. Belki ağrıyor belki de uyumak istiyor burun tikanikligindan uyuyamadığı için. 
Ateşi düşürmemek gerektiği konusunda uyarıyorsunuz biliyorum. Belki de biz ailelerin somut gördüğü ateş olduğu için panik yapıp düşürmeye gidiyoruz
 Bu sefer 40 dereceye kadar bekledim. 40.4 iken ilaç verdim. 4 saat sonra tekrar 40 oldu. Vallahi gece için çok endişeleniyorum. Uykuda daha çok artıyor çünkü..  üstünü örtmedim. Pijamaları ile açık yatırdım şimdi. Ateşi 40.1
özlem
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118364
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2019 Saat 22:30
6,5 aylik  cocukta, WBC:14,9  NASIL yuksek oluyor???? 
Belliki, VIRAL enfeksiyon...En az 4-5 gun atesi olacak.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.